Ogródek brunetki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Renato zakup nasion hmmm......, musisz mieć fotorelację z ich kiełkowanie i wzrostu. Ciekawi mnie araukaria. Czekam na fotorelację.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Renatko, jak się ma taki porządek w ogrodzie to taki deszcz to sama przyjemność.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
x-d-a

Post »

Witaj Reniu, ja to bym chciała, żeby w końcu u mnie popadało tak obficie jak u Ciebie!
A u mnie ciągle bardzo ciepło i wietrznie, a susza, że hej :!:
Nie powiem - ładnie wygląda jesień w takim skąpanym słońcem ogrodzie, ale roślinki już wołają o wodę.
Miłego wieczoru :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobrze , że taką pogodę można obserwować przez okno siedząc w ciepłym mieszkaniu.
Byłabym jednak w pełni szczęśliwa , gdybym już miała poprzesadzane wszystkie drzewka.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Witam
Ewo deszczyku roślinki dostały co nie miara :D a i dobrze bo i trawa trochę odżyła , a wyglądała nie za ciekawie.
Pelargonie nie ucierpiały z powodu ulewy ponieważ stoją sobie na parapecie pod daszkiem :D :D

Marcinie o araukarii myślałam już od dawno , bardzo mi sie podoba , a ponieważ sadzonki są dość drogie spróbowałam z nasionkami . Mam nadzieję ,że uda mi sie coś wyhodować .
Zdjęcia będe robiła na bieżąco

Dalu deszczyk już ode mnie sobie poszedł , mam nadzieje ,że w twoim kierunku .
Od wczoraj jest piękna pogoda , świeci słoneczko , choć od czasu do czasu zdarzają się takie zimne powiewy powietrza , które przeszywają do kości. Wykorzystałam ten wczorajszy ładny dzień i pobiegałam trochę po ogródku . Skosiłam trawkę , wykopałam dalie bo wiatr połamał , posadziłam lilie i roślinki od Ewy . Dzisiaj czekam na liliowce , zamówiłam na allegro 10 odmian za 20 zł , wydawało mi sie nie drogo więc wzięłam.

Olu ja uwielbiam gdy w domku cieplutko , kaloryfery gorące , a za oknem deszcz . Fajny klimacik się robi :D :D :D ......
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Reniu i u mnie takie bycze zdjęcia :roll: coś oni namieszali w tym fotosiku :evil:
Mam nadzieję, że długo nie będziemy przez okna oglądać takiej pogody jak pokazałaś na fotkach :cry:
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Agness te zdjęcia to masakra trzeba je strasznie dużo pomniejszyć . Bałam sie , ze sobie z tym nie poradzę , ale jakoś udało się .
U mnie dzisiaj słoneczko i w miarę ciepło , także mogę znowu pobuszować po ogrodzie.
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Z mojego ogródeczka wychodowany z nasionek........
Obrazek
x-d-a

Post »

Renatko, gratuluję :!: wspaniały okaz :lol:
Ja kupiłam wiosną małą sadzoneczkę, ale mi padła; nie wiem, czego jej brakowało.
A Ty w jakich warunkach hodowałaś swojego :?: Czy nasionka były z torebki czy zebrane?
Miłego dnia :lol:
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Dalu moja przygoda a arbuzem zaczęła się przez przypadek.....Otóż wczesną wiosną dostałam nasionka od teściowej ( teść przywiózł z pracy od kolegi) . Zupełnie nie wiedziałam jak to się "je" . Wsiałam prosto do gruntu razem z ogórkami i sobie rosły . Jedną wiekszą już sadzonkę posadziłam do szklarni , ale niestety nie wydała ani jednego owocu :cry: natomiast te w gruncie rosły szybko i zawiązywały owoce . W sumie było chyba z 5 sztuk . Naprawdę były pyszne , soczyste i czerwoniutkie . Polecam bo wcale arbuz nie jest taki trudny do wyhodowania . Ale w przyszłym roku nasionka wysieję wcześniej na parapecie , a w maju gotowe sadzonki do gruntu...
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

wow jestem pod wrazeniem ogrodu i w ogóle :)sporo czasu mi pochłania oglądanie wszystkiego ale warto :)
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Renatko pięknisty okaz arbuza,nie wiedziałam ,że można go sobie w ogródku wyhodować :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
brunetka2
1000p
1000p

Post »

Halinko można wyhodować, warto spróbować :D :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Ja tez nie wierzyłam, że arbuz wyrośnie w ogrodzie w naszym klimacie :?
Gratuluję plonów! :D
Muszę spróbować na wiosnę ;)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Reniu, byłam nacieszyć ogród Twoim cudnym ogrodem :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D