Storczyki Anusski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Anusska powaliłas mnie na kolana tym widokiem. Jest taki słodziutki, cudo :)
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - nowinka przesłodka :D Cieszę się bardzo, bo za jakiś czas będę na żywo mogła podziwiać ten widok (moja roślinka wypuszcza pęd ;:50 ).
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu...Kinigidium Deliciosum jest zjawiskowo piękne.Patrzę,patrzę i napatrzeć się nie mogę ;:111 ;:111 ;:111 Czekam na kolejne nowości,które przytargałaś.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Aniu, ale PIĘKNOŚĆ w miniaturze :shock: :shock: :wink:
słodziutkie kolorki, a listki bardzo ciekawe :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p
Od: 24 cze 2009, o 12:49

Post »

Aniu! Oszołamiająca nowość :D
Pozdrawiam, Maryla
Pracuję nad kolekcją hoi, ficusów, storczyków i syngonium:)
Spis treści
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ładny miniaturowy storczyk, ale kwiatki ma baaaaardzo maleńkie.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Dzięki Wam wszystkim za odwiedziny :wink:

Halinko, ja także lubie "dorosłe maluchy", dlatego ten wylądował u mnie na parapecie :lol:
A na wystawie zauroczył mnie też storczyk, który stoi u Ciebie na parapecie, a mianowicie Aerangis luteo-alba var. rhodostica - śliczny... :roll:

Aniu/Anako, bardzo spodobała mi się w Twoim wątku, ale nie wiedziałam, że z niej aż taki maluch :shock: Ale to na plus, oczywiście :lol:

Agatko, no to przy najbliższej okazji sobie ją spraw. Słodziak z niej niesamowity, a od góry patrząc warżka przypomina... rogi diabła :lol:
Jeszcze "skrywam" trzy nowości: Ascocenda Athorn 'Lek', Promenea xanthina (niestety już przekwitła :( ) i Phal. Penang Girl :)
Jak znajdę czas, to oczywiście wstawię fotki na forum.
A na wystawę... może uda się pojechać w przyszłym roku :?: Bo chyba wiosną też jest - prawdopobnie też się wybiorę :lol:

Mambo, e tam, tego widać bez lupy... :roll: Ale co prawda, to prawda - na wystawie był jeden okaz do oglądania pod lupą :lol:

Madzik, gratuluję pędziku i od razu mówię, że się zakochasz w Tej roślince - baaardzo słodka :wink:
A i na zdjęciach u Ciebie będzie można sporo szczegółów pewnie popodziwiać ;:224

Danusiu, jak się uda, to zdjęcia będą jeszcze dzisiaj, po południu :o

Dusiu, maleńkie ma, ale taki jego urok :wink: Kiedyś np. widziałam w internecie Phal. lowii i pomyślałam - "Ale z niego brzydal" :lol:
A później obejrzałam przez przypadek inne zdjęcie - z porównaniem do palca - i uważam, że to słodki brzydal i pewnie go kiedyś kupię :wink:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Aniu wiem że słodziak dlatego chcę go mieć w swojej kolekcji :lol: A takiego który ma warżkę przypominającego rogi diabła już mam,do pary będzie drugi ;:113
Ojej no to już z niecierpliwością czekam na fotki kolejnych piękności :lol:
A na wystawę może i mi się uda tym razem wyrwać,zobaczy się :lol: Oby ;:113
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Anusska pisze: Obrazek
To jest cudo na cudami! I znowu mam chciejstwo :roll: :evil:
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Anusska pisze:Dewuko, to super! :P Koniecznie pokaż, jak dojdzie do Ciebie! A coś mi się zdaje, że będziesz zaskoczona jego "wielkimi" rozmiarami... :lol:

A ja nie wytrzymam i pokażę chociaż jedną nowość z wystawy w Dreźnie - Kinigidium Deliciosum, z braku czasu na razie tylko ją :) Jest słodka, ma malutkie kwiatuszki (nie widać jak bardzo :shock:), ale trochę bardziej różowiutkie niż na zdjęciu. I takie fajnie karbowane liście :wink:

Obrazek Obrazek
Prześliczna jeszcze nigdy nie widziałam takiej pięknotki :D
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Cudne maleństwo, z takimi gabarytami to i u mnie znalazłby miejsce :lol:
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Agatko, oby :wink: Życzę Ci tego - przeżycia niesamowite i nawet jak by się było od rana do wieczora, to niedosyt zostaje :lol:

Gosiu, i dobrze :lol: Przecież to nic złego, tylko jedno maleńkie chciejstewko... :roll:

Dorotko, dziękuję bardzo ;:180 Jak zobaczyłam ją pierwszy raz na żywo (tj. tydzień temu w niedzielę), to się zdziwiłam, jakie to maleńśtwo :shock:

Justynko, no jasne - na następnej wystawie koniecznie go sobie spraw ;:198

A teraz ciąg dalszy nowości z Drezna :) I przepraszam, że takie niewyraźne fotki :oops:

Porównanie ogromnych wielkości rozmiarów kwiatka Phal. deliciosa oraz główki od zapałki.

Obrazek

Kolejny mój zakup - Promenea xanthina. Miała piękne żółte kwiatuszki, które... trochę śmierdziały :roll: A miała, bo już niestety przekwitła :( Ale roślinka jest zdrowiutka, więc mam nadzieję, że jeszcze kiedyś u mnie zakwitnie :) Wytargowałam na niej 6€! 8) :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Ascocenda Athorn 'Lek' o małych czerwonych kwiatuszkach i małych (jak na razie) listkach :wink: Kwitnie jeszcze, jest słodziutka... a wazonik zyskała po małej vandzi, bo tamta jakoś wpadała do środka - za duży dla niej :roll: I na niej także utargowałam 6€ :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec ostatni mój zakup - Phalaenopsis Penang Girl :) Jest to krzyżówka Phal. venosa i Phal. bellina 'Wu. Super krzyżówka, bo kolorki ma dośc oryginalne! :P I na dodatek pięknie pachnie w słoneczku - baaardzo słodziutko ;:165

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękne są. Zwłaszcza penang girl. Ciekawe, dlaczego twój jest inny niż mój. Ale mój też pachnie.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu wszystkie nowości śliczniutkie ;:80 Mnie urzekła Ascocenda Athorn 'Lek' ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Jejuuuuu Aniu alez perełki :shock: niech Ci zdrowo rosną :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”