Storczyki Anusski
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, ale PIĘKNOŚĆ w miniaturze
słodziutkie kolorki, a listki bardzo ciekawe

słodziutkie kolorki, a listki bardzo ciekawe

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Dzięki Wam wszystkim za odwiedziny 
Halinko, ja także lubie "dorosłe maluchy", dlatego ten wylądował u mnie na parapecie
A na wystawie zauroczył mnie też storczyk, który stoi u Ciebie na parapecie, a mianowicie Aerangis luteo-alba var. rhodostica - śliczny...
Aniu/Anako, bardzo spodobała mi się w Twoim wątku, ale nie wiedziałam, że z niej aż taki maluch
Ale to na plus, oczywiście 
Agatko, no to przy najbliższej okazji sobie ją spraw. Słodziak z niej niesamowity, a od góry patrząc warżka przypomina... rogi diabła
Jeszcze "skrywam" trzy nowości: Ascocenda Athorn 'Lek', Promenea xanthina (niestety już przekwitła
) i Phal. Penang Girl 
Jak znajdę czas, to oczywiście wstawię fotki na forum.
A na wystawę... może uda się pojechać w przyszłym roku
Bo chyba wiosną też jest - prawdopobnie też się wybiorę 
Mambo, e tam, tego widać bez lupy...
Ale co prawda, to prawda - na wystawie był jeden okaz do oglądania pod lupą 
Madzik, gratuluję pędziku i od razu mówię, że się zakochasz w Tej roślince - baaardzo słodka
A i na zdjęciach u Ciebie będzie można sporo szczegółów pewnie popodziwiać
Danusiu, jak się uda, to zdjęcia będą jeszcze dzisiaj, po południu :o
Dusiu, maleńkie ma, ale taki jego urok
Kiedyś np. widziałam w internecie Phal. lowii i pomyślałam - "Ale z niego brzydal" 
A później obejrzałam przez przypadek inne zdjęcie - z porównaniem do palca - i uważam, że to słodki brzydal i pewnie go kiedyś kupię

Halinko, ja także lubie "dorosłe maluchy", dlatego ten wylądował u mnie na parapecie

A na wystawie zauroczył mnie też storczyk, który stoi u Ciebie na parapecie, a mianowicie Aerangis luteo-alba var. rhodostica - śliczny...

Aniu/Anako, bardzo spodobała mi się w Twoim wątku, ale nie wiedziałam, że z niej aż taki maluch

Agatko, no to przy najbliższej okazji sobie ją spraw. Słodziak z niej niesamowity, a od góry patrząc warżka przypomina... rogi diabła

Jeszcze "skrywam" trzy nowości: Ascocenda Athorn 'Lek', Promenea xanthina (niestety już przekwitła

Jak znajdę czas, to oczywiście wstawię fotki na forum.
A na wystawę... może uda się pojechać w przyszłym roku

Mambo, e tam, tego widać bez lupy...

Madzik, gratuluję pędziku i od razu mówię, że się zakochasz w Tej roślince - baaardzo słodka

A i na zdjęciach u Ciebie będzie można sporo szczegółów pewnie popodziwiać

Danusiu, jak się uda, to zdjęcia będą jeszcze dzisiaj, po południu :o
Dusiu, maleńkie ma, ale taki jego urok

A później obejrzałam przez przypadek inne zdjęcie - z porównaniem do palca - i uważam, że to słodki brzydal i pewnie go kiedyś kupię

- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Prześliczna jeszcze nigdy nie widziałam takiej pięknotkiAnusska pisze:Dewuko, to super! :P Koniecznie pokaż, jak dojdzie do Ciebie! A coś mi się zdaje, że będziesz zaskoczona jego "wielkimi" rozmiarami...
A ja nie wytrzymam i pokażę chociaż jedną nowość z wystawy w Dreźnie - Kinigidium Deliciosum, z braku czasu na razie tylko jąJest słodka, ma malutkie kwiatuszki (nie widać jak bardzo
), ale trochę bardziej różowiutkie niż na zdjęciu. I takie fajnie karbowane liście
![]()

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Cudne maleństwo, z takimi gabarytami to i u mnie znalazłby miejsce 

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Agatko, oby
Życzę Ci tego - przeżycia niesamowite i nawet jak by się było od rana do wieczora, to niedosyt zostaje 
Gosiu, i dobrze
Przecież to nic złego, tylko jedno maleńkie chciejstewko... 
Dorotko, dziękuję bardzo
Jak zobaczyłam ją pierwszy raz na żywo (tj. tydzień temu w niedzielę), to się zdziwiłam, jakie to maleńśtwo 
Justynko, no jasne - na następnej wystawie koniecznie go sobie spraw
A teraz ciąg dalszy nowości z Drezna
I przepraszam, że takie niewyraźne fotki 
Porównanie ogromnych wielkości rozmiarów kwiatka Phal. deliciosa oraz główki od zapałki.

Kolejny mój zakup - Promenea xanthina. Miała piękne żółte kwiatuszki, które... trochę śmierdziały
A miała, bo już niestety przekwitła
Ale roślinka jest zdrowiutka, więc mam nadzieję, że jeszcze kiedyś u mnie zakwitnie
Wytargowałam na niej 6€! 8) 

Ascocenda Athorn 'Lek' o małych czerwonych kwiatuszkach i małych (jak na razie) listkach
Kwitnie jeszcze, jest słodziutka... a wazonik zyskała po małej vandzi, bo tamta jakoś wpadała do środka - za duży dla niej
I na niej także utargowałam 6€ 

I na koniec ostatni mój zakup - Phalaenopsis Penang Girl
Jest to krzyżówka Phal. venosa i Phal. bellina 'Wu. Super krzyżówka, bo kolorki ma dośc oryginalne! :P I na dodatek pięknie pachnie w słoneczku - baaardzo słodziutko ;:165

Gosiu, i dobrze

Dorotko, dziękuję bardzo

Justynko, no jasne - na następnej wystawie koniecznie go sobie spraw

A teraz ciąg dalszy nowości z Drezna

Porównanie ogromnych wielkości rozmiarów kwiatka Phal. deliciosa oraz główki od zapałki.

Kolejny mój zakup - Promenea xanthina. Miała piękne żółte kwiatuszki, które... trochę śmierdziały

Ascocenda Athorn 'Lek' o małych czerwonych kwiatuszkach i małych (jak na razie) listkach

I na koniec ostatni mój zakup - Phalaenopsis Penang Girl

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu wszystkie nowości śliczniutkie
Mnie urzekła Ascocenda Athorn 'Lek' 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam