Warmińskie klimaty Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu, nie ma za co ;:113
3-maj się...
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakieś nowe fotki by się przydały :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Agnieszko, jestem ciekawa, czy postanowiłaś już coś w sprawie studni? :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x_P-42

Post »

A ja jestem ciekawa, jak tam Twoje czarodziejskie widełki ? Nadal w robocie trawowo- perzowej ?
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

Sylweste u mnie już nic do obfocenia nie ma, ale jeszcze się pochwalę - też mi grzyb wyrósł, co prawda tylko pieczarka, ale za to na środku podwórka

aha, fotosik strajkuje! więc na razie bez zdjęc.

Monia, trochę uporządkuję dziki bez, z tyłu i od lewej strony posadzę jakiegoś chojaka, wysokiego i w miarę szczupłego, żeby wjazdu nie zagradzał - może skyrocket, dośc szybko rośnie. jakieś pnącze (klematisa) puszczę od strony prawej, niech się splata z bzem, może przed nim jakieś coś płożące, np. jałowiec "winter blue". mam taki stary, metalowy, zardzewiały nocnik, z dwoma uszami, w sam raz jako doniczka, coś kwitnącego posadzę, postawię na studni. kolorystykę planuję - róż, bordo, fiolet, niebieski. to tak na początek. najpierw muszę zwalczyc pole pokrzyw, rosnących za bzem, i pociągnę kącik w prawo, oraz za studnię. czekam już z niecierpliwością na wiosnę, żeby uzbrojona w opryskiwacz z roundappem wyjśc i walczyc z zielskiem.
a póki co, zrobiłam kolejny napad na zaprzyjaźniony ogród, nacięłam gałązek różnych iglaków, spróbuję pobawic się w szkółkarza, hi hi hi!
Polu strasznie dziś u mnie wieje, dzieci chore ;:160 , mogę tylko siedziec i marzyc oraz planowac, a cebule czekają na posadzenie ;:110 widełki mają nieplanowany, acz przymusowy urlop :(

idę czaple pogonic, przyleciała cwaniara na staw, na darmowy lanczyk :!: :!: :!: :pogon ;:192
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapowiada się ciekawie :) Lubię te kolory w ogrodzie :)
Powodzenia z czaplą!!
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

Agniesiu, przede wszystkim dużo zdrowia życzę Twoim maluszkom :lol:
U mnie nie wieje, ale jest dość chłodno; mimo tego po obiedzie planuję popracować w ogrodzie.
Ty - jak widzę- plany masz bardzo ambitne i w wiosną chyba nie poznamy Twojego ogródka :D
Miłego dnia :!:
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p

Post »

Monia68 pisze:Zapowiada się ciekawie :) Lubię te kolory w ogrodzie :)
Powodzenia z czaplą!!
zasadniczo lubię wszystkie kolory, ale lubię też stonowane kompozycje, a tu mi akurat takie barwy się widzą. zobaczymy, co z tych moich planów wyjdzie, mam kilka zimowych miesięcy na dopracowanie szczegółów, nie tylko studziennej kompozycji.

:roll: o jejciu, kiedy ja na to wszystko znajdę czas???

czapla płochliwa jest bardzo, wiec wystarczy krzyknąc i ucieka, ale bezczelna przełokrutnie. tyle, ze już powinna była sobie dawno odleciec, jakiś zabłąkany egzemplarz się ostał!
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Agnieszko, współczuję Ci choroby dzieci. bo wiem co to znaczy. Bieganie i spełnianie kolejnych zachcianek, wciskanie lekarstw itd.

Ale my dzielne kobiety się nie poddajemy :D Ja ostatnio w ramcah klonowania swojego czasu zostałam wybrana na przewodniczącą Rady Rodziców w szkole ;:223

No i jeszcze Cię pocieszę, że każdy ma swoją czaplę. Dostałam od sąsiadki mojej ulubionej rybki do oczka. Pies wyjada im całą karmę i tylko patrzeć jak nauczy się nurkować :evil:

Pozdrawiam ciepło :D
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj..dziękuję ślicznie za komentarz:))Miło mi..
Masz cudowny teren ..teraz tylko przez jesień i zimę zrób sobie plan ..mniej więcej..co byś chciała zrobić i do dzieła...Naturalne oczko wodne już masz..jest wprost wymarzone...tylko obsadzić je roślinami wodnymi i tymi które nadają się nad zbiorniki wodne..będzie ślicznie...Przed tobą dużo pracy ale efekty będą pewnie imponujące:))
Pozdrawiam..
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Agnieszko czapla płochliwa :twisted: , ostatnimi czasy wrzaski na nią nie działają trzeba się wysilić i odegnać wprost ze stawu :roll: i oczywiście z chwilkę postać wtedy odleci ,inaczej zatoczy koło i wróci .

Plany co do zagospodarowania swojego otoczenia masz bardzo ciekawe , będę Ci kibicowała i trzymała kciuki coby się powiodły ;:215 .

To masz teraz nie ciekawie , dzieciaczki chore :roll: radzisz sobie :?:

Buziaki
dawidbanan
---

Post »

Witaj Agniesiu :wit
Jaka dzisiaj u Ciebie pogoda :?: U mnie zapowiada się słonecznie bo słonko pięknie przyświeca :)
Miłego dnia ;:2
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p

Post »

Dawid, w jednej chwili pisaliśmy do siebie! u mnie zimno.... brrr i mglisto...
dawidbanan
---

Post »

Jak u mnie było zimno to u Ciebie było cieplutko...Teraz jest odwrotnie :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Agnieszko :) U mnie też ponuro i paskudnie...
Miłej soboty Ci życzę i na poprawę humoru zostawiam Blue Diamond :)
Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”