Drugi rok w ogrodzie Marioli cz.3
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolko. Do mnie masz najbliżej- też mam chryzantemkę łososiową Mag i chętnie się z Tobą podzielę. Co prawda też już w ziemi, ale podzielić ją zawsze można. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadam i znikam. Wpadam i znikam.
I nadziwić się nie mogę, jaki piękny.... ogród masz!!! ;:12
I nadziwić się nie mogę, jaki piękny.... ogród masz!!! ;:12
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolko ja też tak mam, że właśnie jesienią nachodzi mnie na wprowadzanie zmian.
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariolciu,, doczytałam się u Ciebie, że poszukujesz i/lub marzysz o kupnie rozdrabniarki do gałęzi.
Ja w zeszłym roku też miałam takie myśli, poszłam nawet dalej i kupiłam na Alleg.... Zapłaciłam 220 zl. + kuriera. I co się okazało. Gałęzie muszą być proste, bo inaczej nie chce maszyna pracować. Jak mi potem napisał sprzedajacy, to ten rozdrabniacz jest dobry, albo nawet bardzo dobry, do gałęzi po malinach. Ale ja malin nie mam w ogóle. W zeszłym roku uzywałam do gałęzi, po rozrzedzeniu drzewek. Ale najpierw dużo pracy wlożyłam w to aby gałęzie były proste i oczywiście do srednicy 4 cm. Ciągle maszyna się zacinała. Musialam wyłączać prąd, rozkrecać machine (w tym jestem juz bardzo dobra), potem znowu poskładać i tak do następnego razu. Stoi sobie teraz "wilk" (tak go tu nazywają) i rdzewieje. A ja sobie marzyłam, że wszelkie gałązki będę rozdrabniać, zielsko też, potem na kompost i będzie oki. Może sa takie urządzenia, co spełniłoby moje marzenia, ale nie jestem pewna to raz, a po drugie to nawet nie śmiem myśleć ile to prawdziwe cudo by kosztowało. A na moje te ok. 8ar ogródka to sie nie opłaca. To co napisałam, to przeżyłam na własnej skórze i pisze dla przestrogi Twojej i innych marzycieli jak ja.
Pa, pozdrawiam Cię serdecznie stasia
Ja w zeszłym roku też miałam takie myśli, poszłam nawet dalej i kupiłam na Alleg.... Zapłaciłam 220 zl. + kuriera. I co się okazało. Gałęzie muszą być proste, bo inaczej nie chce maszyna pracować. Jak mi potem napisał sprzedajacy, to ten rozdrabniacz jest dobry, albo nawet bardzo dobry, do gałęzi po malinach. Ale ja malin nie mam w ogóle. W zeszłym roku uzywałam do gałęzi, po rozrzedzeniu drzewek. Ale najpierw dużo pracy wlożyłam w to aby gałęzie były proste i oczywiście do srednicy 4 cm. Ciągle maszyna się zacinała. Musialam wyłączać prąd, rozkrecać machine (w tym jestem juz bardzo dobra), potem znowu poskładać i tak do następnego razu. Stoi sobie teraz "wilk" (tak go tu nazywają) i rdzewieje. A ja sobie marzyłam, że wszelkie gałązki będę rozdrabniać, zielsko też, potem na kompost i będzie oki. Może sa takie urządzenia, co spełniłoby moje marzenia, ale nie jestem pewna to raz, a po drugie to nawet nie śmiem myśleć ile to prawdziwe cudo by kosztowało. A na moje te ok. 8ar ogródka to sie nie opłaca. To co napisałam, to przeżyłam na własnej skórze i pisze dla przestrogi Twojej i innych marzycieli jak ja.
Pa, pozdrawiam Cię serdecznie stasia

Adresy do moich wątków
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Jadziu - mnie też czeka przeprowadzka Grahama bo mam go z przodu :P
Dlatego się wtrąciłam żebyś nie powtarzała mojego błędu.
Magda - o boczniakach wstyd gadać
Zapalona głowa wymyśliła sobie balot z bocznikami i ... zapomniała o nim
Ada - poczekamy aż się rozrośnie to będzie czym się dzielić :P
Dorotko - mnie w zeszłym roku też naszło ale teraz okazuje się że część pomysłów była nietrafiona
więc kolejne zmiany ale właściwie to raczej korekty....
Romciu - popiół jest dobry. Możesz go rozsypać i przekopać a jak ci się nie chce to wrzuć do kompostownika.
Możesz też rozsypać np. na trawniku jeśli masz mech bo odkwasza glebę.
Właściwie wszędzie możesz go rozsypać, nawet w warzywniaku, byle nie na rabacie dla kwasolubnych
Stasiu - gdybym miała prąd to już miałabym rozdrabniarkę ale te spalinowe to mają po prostu kosmiczne ceny
Pozostaje więc rozdawanie grubych pni do palenia w kominkach a palenie cieńszych....
Sama napisałam apel by mnie nie wpuszczać na działki i .... pojechałam wczoraj do MagdyMisi.
Wróciłam z łupami już po ciemku.....
I na dodatek zapomniałam i nie zabrałam wszystkiego
Ale przy okazji byłyśmy z dziewczynami w Kwiatonie i ........ nic nie kupiłyśmy
Normalniejemy ?
Być może ale w samochodzie i tak niewiele by się zmieściło bo bagażnik był cały zielony
Dlatego się wtrąciłam żebyś nie powtarzała mojego błędu.
Magda - o boczniakach wstyd gadać

Zapalona głowa wymyśliła sobie balot z bocznikami i ... zapomniała o nim

Ada - poczekamy aż się rozrośnie to będzie czym się dzielić :P
Dorotko - mnie w zeszłym roku też naszło ale teraz okazuje się że część pomysłów była nietrafiona
więc kolejne zmiany ale właściwie to raczej korekty....
Romciu - popiół jest dobry. Możesz go rozsypać i przekopać a jak ci się nie chce to wrzuć do kompostownika.
Możesz też rozsypać np. na trawniku jeśli masz mech bo odkwasza glebę.
Właściwie wszędzie możesz go rozsypać, nawet w warzywniaku, byle nie na rabacie dla kwasolubnych

Stasiu - gdybym miała prąd to już miałabym rozdrabniarkę ale te spalinowe to mają po prostu kosmiczne ceny

Pozostaje więc rozdawanie grubych pni do palenia w kominkach a palenie cieńszych....
Sama napisałam apel by mnie nie wpuszczać na działki i .... pojechałam wczoraj do MagdyMisi.
Wróciłam z łupami już po ciemku.....
I na dodatek zapomniałam i nie zabrałam wszystkiego

Ale przy okazji byłyśmy z dziewczynami w Kwiatonie i ........ nic nie kupiłyśmy

Normalniejemy ?
Być może ale w samochodzie i tak niewiele by się zmieściło bo bagażnik był cały zielony

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolko. Znów natachałaś roślinek
Przecież Ty nie masz gdzie sadzić

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ja tylko troszeczkę....ada.kj pisze:Mariolko. Znów natachałaś roślinek![]()
![]()
Przecież Ty nie masz gdzie sadzić
![]()
![]()
![]()
Harwi za to natargała tyle że ledwie do domu sie z tym zabrała

Niebieskie wysokie marcinki, pierwiosnki, goździki, migdałka, 3 pełne malwy i sadzonki komarnicy.
Niebieskie marcinki do niebieskiej plamy, z tyłu ale bedzie pięknie......
Malwy pod żywopłot z bluszczu, a takie maluszki jak pierwiosnki to mało miejsca zajmują :P
Komarnica wiosną trafi do donicy na ściętym pniu - pięknie będzie, po prostu pięknie

Goździki kocham. Wszystkie. Coś czuję ze za rok będę miała "goździkową chorobę"

- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- MagdaMisia
- MagdaMisia