Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

GRAŻYNKO na razie nie będę się brała za takie roboty . Może na wiosnę się skuszę . na razie musze zrobić ład i porzadek a potem mogę kombinować .

EWUNIU nie wiem o jaki kwiatek chodzi . wypuszcza łodyżke na której potem rosna kwiatki .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziulek, ale jesiennie się robi co? Z dnia na dzień niemal... co to będzie jak zrobi się zimno.. Widzę, że u ciebie szaleństw ciąg dalszy... Dziś plewiłam nieco truskawki i tez pomyślałam o scieżkach.. jednak tam gdzie mam płyty chodnikowe jest ogromna wygoda. Chyba wyłożę wszystkie scieżki i niech ktoś odważy się powiedzieć, że za dużo betonu.... :twisted: :wink: :lol:
Z tymi foremkami będzie chyba trochę pracy....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te na pewno będa wymagały więcej pracy gdyz trzeba je osobno odlewac a potem dopiero suszyć ,ale chcę nimi tylko kawałek zrobić tam gdzie dam sobie ławeczkę . Dzisiaj wsadzałam przy wejściu Brabanty i Cyprysiki Lowsona . Między to dam pare pnących róż . Mam nadzieję ,że wiosną jak wszystko zakwitnie bądzie ładnie . Chcę jeszcze przy wejściu kupić pergolę i niech się pną . Kupiłam wczoraj jeszcze RUMBĘ i FASHION te posadzę obok WALZTIME . Ciekawe jak to mi wszystko się zgra . Widzę ,że Ty też jeszcze nie śpisz . Był brat i graliśmy w karty ,więc tez dopiero teraz włączyłam kompa . Kolorowych snów.
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Jadziu miałam trochę zaległości na forum, dzisiaj trochę nadrabiam i wszędzie widzę zmiany.
Fajna wyszła Ci ta ścieżka z formy, a ile nowych róż i innych roślinek kupiłaś :shock: .
Ja obiecywałam sobie już żadnych zakupów w tym roku ale pewno nic z tego nie wyjdzie.
W marketach sporo jesiennej oferty i przejść spokojnie nie można :lol:
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-tak właśnie pomyślałam,że koło ławeczki w reprezentacyjnej części będziesz miała te kształtki z formy od sąsiada.Ta forma jest z grubej gumy?Gdzie takie formy bywają ,w sklepach budowlanych?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WSZYSTKICH PRZY PORANNEJ KAWCE

EWUNIU ta forma jest plastikowa nie wiem gdzie takie mozna kupić ,ale chyba najprędzej OBI albo PRAKTIKER . Kiedyś widziałam takie ,ale to chyba wieki temu . Będę się rozglądac jak wypatrzę gdzie to napiszę .

ASIU wszyscy mamy jakieś sprawy i nie każdy ma tyle czasu żeby siedzieć dziennie . Pomimo to ciesze się z Twoich odwiedzin u mnie . Przede mną jeszcze sporo pracy . na razie nie mogę wszystkiego ruszać gdyż w niektórych miejscach mam różę i chryzantemy i dopiero po ich przesadzeniu będę mogła tam wejsć z ciężkim sprzętem . Na razie robię prace wykończeniowo -porządkowe .

ŻYCZĘ WSZYSTKIM SŁONECZNEGO I PRACOWITEGO DNIA .
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu a w co gracie i kto wygrywa :?: :?: :?:
Jakie jeszcze posiadasz zdolności :?: :?:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu-dzięki. Chciałabym być już przy pracach wykończeniowo-porządkowych!I w domu i w ogrodzie.W Rabatkach wstawiłam płotek w naturze i bluszcze na drzewach.Róża od Ciebie ta większa ma ładnie wyprostowane liście i jakby nowe też?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU ta jest pnąca różowa a ta druga rabatowa żółta obie sa bezkonfliktowe . To masz urwanie głowy z tym remontem ale jak będzie koniec to popatrzysz i będziesz zadowolona . Wtedy zapomnisz o wszystkich trudach i z zachwytem usiądziesz przy kawce lub herbatce ziołowej tez tak lubię . U mnie niestety jeszcze daleka droga .

OLU nie wiem to się okaze w przyszłości :lol: :lol:
Dzisiaj znowu zaszalałam i dokupiłam 3 róże jedną pnąca zółtą GOLDEN GLOW pójdzie do przodu na pergolę i dwie rabatowe GRAHAMKA I CAPISTRANO Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Na Grahama uważaj bo ma bardzo długie pędy z tendencją do przewieszania.
Nie popełnij mojego błędu i nie sadź z brzegu rabaty.
Mnie czeka jesienna przeprowadzka GT:P
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu ale Ty szalejesz z tymi różami ,ale za to wiosną będziemy wytrzeszczać oczy :shock: :D [/b]
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hal-a ja się Jadzi nie dziwię, skoro ma nowe ogrodzenie, nową bramkę, nową ścieżkę z płytek i chce mieć nowowyłożone pod ławeczką to i musi być na nowo obsypana różami.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu nie dziwię się,wiem coś o tym ,jak zrobiłam nowe miejsce z ławeczką ,to od razu pomyślałam ,że musi być ono całe w różach :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hall-a ja ...zaczęłam od róż od Jadzi, potem akebia variegata, potem zielona akebia i pieris,mam pomysł na coś pod ławeczkę,a ławeczka kiedyś będzie, niedługo i tak za zimno będzie na przysiadanie w ogrodzie.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem Ewuniu, byłam w Twoim wątku ,obejrzałam cały,ale brakło czasu na ślad :oops: ,odezwę się na pewno :D .Właśnie nadchodzi pora,która nie pozwoli na posiedzenie w ogrodzie :cry: ,jednak jesień może nas mile zaskoczy :?: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”