Witajcie , troche czasu znowu mnie nie było..
Ostatnio dużo w życiu przewróciło mi sie do góry nogami...

.
Szkoła i nauka pochłania całe dnie , a po praktykach nic mi sie nie chce...

chyba , że słuchac muzyki

. Zbieram nasiona aksamitek u wszystkich sąsiadów jak głupi mam wielką reklamówę.. , całe podkarpacie by obdarował

, mam drobno kwiatowe , pełne , zwykłe , cytrynowe , żółte , ciemne , jasne , nawet ciupinkę z ogromnymi kwiatkami i jakie tylko.. , białe bym chciał..

. Strasznie staroświecki jestem , ale będzie na nastepny rok aksamitkowo no i cyniowo , wydłubywanie nasion z nasienników cyni mnie denerwuje bo to taka długa praca i trzeba dobre oczy mieć

. Tylko mam nauczkę do końca , życia , że muszę najpierw ziemie dobrze nawieść

. W zwiazku , ze w tym roku nie zabardzo o to zadbałem i przy poszerzaniu kwiatki się juz wykończyły...

no i można powiedzieć wszystko wywaliłem i jest pusto , tak , że sie płakać che...

. Razem z tata na wiosne nawieziemy dobrej ziemi i gnojuweczki tylko trzeba skąbinowac

. Za to na skalniaku za płotem jest dobra ziemia i wszystko tak rośnie , ze klękajcie narody !

, nawet stokrotka kwitnie

.
jednak nie bedziemy przesadzać iych tyj i robic miejsca na to drzewo...

a ja sie tak namordowałem z przenoszeniem rabatki i przenoszeniem darni

, ale naszczęście darń ułożyłem tylko na kawałku , zrobie sobie tam siewnik do wysiewania jedorocznych , później posadze cynie a na reszcie posieje trawkę i w razie czego toi się ten skrawek zlikwiduje jak by im cos znowu tam przyszło do głowy , a wiem , że przyjdzie

.
Posadziłem w 3 skrzynakch 33 szczpki pelargoni kaskadowych Ville de paris lila i sie modle , zeby sie przyjeły . Mam plany co do balkonu

. Chcę do barierki z boku balkonu na 1/5 barierki przymocowac taka kratkę do góry i od zewnętrznej strony w skrzyni zawieszonej u dołu barierki podadzic cos pnacego , żeby zarosło balkon.. Tylko co.. ?
Nie mam juz co pokazywać i nie mam teraz niestety za bardzo czasu na forum..

. Więc pewnie mój wątek wymrze do wiosny

.
Ot taki ze mnie ogrodnik jak nie powiem co..

.
Ewelino - Dziękuje Ci bardzo

. Cebulek i tak mało.. , szczególnie krokusów

. Juz późno , ale może w środę na rynku dokupie :P po mam na 9.50 do szkoły :P . Eh.. , gdzie do wiosny...

Październik... , listopad... , grudzień.. , styczeń... , luty... , marzec... Pół roku !!!

.
Karo - nie ma czego zazdrosićić , nie wiem jakie to jeszcze kucharz ze mnie bedzie ale ostatnio wszyscy zaczynaja mi mącić w głowie

, 'Idź do technikum kucharskiego , w zawoduwce sie marnujesz " , "Nie przepisuj sie , jak potem bedziesz chciał to sobie zrobisz inną szkołę.. " , "Jak mogłeś nie iść w kierunku swojego ogrodniczego powoiłania !" i normalnie nie wiem co z soba zrobić.. i ryczeć mi sie chce..

. Pomarańczowa dalia ostatnio sie połamała..

. A ta rabatka jest teraz w opłakanuym stanie nic tylko patyki róz.. , nawet funkie pościnane do ziemi.. Byle do wiosny i będę dbał aby było kolorowo od wiosny do zimy , bo teraz miałem bałagan z tym przerabianiem i przesadzaniem.. . Nawet te moje pare lilii wykopałem i jeszcze nie posadziłem...Znowu irysy bym chciał przesadzic , ale za skarby świata tego nie zrobie !

. No ale sąsiadka mnie pociesza , ze miałem pieknie a teraz nie ma sie czym martwic bo przecież już zima tuż tuż..

.
Grażynko -

Która by takiego brzydala zechciała

.
Dwaid - dzięki

, juz lecę , a raczej nareszcie..

.
Pozdrawiam serdecznie , jutro luknę na forum tez bo was zaniedbuje ,. nie mówiąc o swoich wątkach.. , ale u mnie strasznie smutno i w domu bo tylko 3 storczykikwitną ledwo...

, musze pomyśleć nad nowymi roślinkami równiez do domu.. Dzisiaj w polu koło domu ciotki i dziadków ,7 km od nas widziałem po raz pierwszys pole chryzantem i niewiedziałem , ze tam rosną..

, dzisiaj widziałem jak zakwitły..!!! , boskie , ale nieposedzłem tam pooglądac bo sobie pomyśla , ze che ukrasć.. i niem iałem aparatt.. , a to pole nie jest tak zaraz porzydomu , wiadać z daleka

. Tak sobie pomyślałem , że jak bym miał z 15 w ogródku.. , jeszcze tych zimujacych najlepiej.. , ale znou 150 zł.. . Kupie na pewno jeszcze ze 2 przy wejściu postawie i ta 3 to mi juz przekwitła , ale bedę mnożył na wiosne

.