Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

nie martw się przesadzaniem, pójdzie szybko, a potem będziesz dumny z siebie i zadowoly z efektu, że tak ładnie poszło :wink:

Zdjęcia zrobione lustrzanką oddają w pełni piękno Twoich kwiatów, cudne ujęcia :wink:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Artur-i jak przesadzanie?Stanęło na babcinym?
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hejo sąsiad :) Ty sobie w szkole, a ja do Ciebie na ryneczek :) ale ostatnio coś słabo było... Jak tam żyjesz, bardzo tępią?
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie :D

Kurczę , zaniedbuję troche Was :oops: .

Ostatnio byłem chory i przez 2 dni nie miałem netu.. :roll: . Zabiegany jestem , przez szkołe i praktyki.. Ledno znajduje czas dla roslinek.. :wink: . A jak jestem zmęczony to mi sie podlac nie chce.. :roll: . Dzisiaj naszczęście znalazłem czas :) .
A na praktykach nauczyłem sie już robić kopytka , kluski śląskie ( łacznie z wyrabianiem ciasta ) , robić i formowac tasakiem kotlety mielone , obierac i filetowac owoce , sporządzac zawiesinę , troche tez umie przyrządzać potrawkę z kurczaka z sosem i suruwkę :lol: , a w domu nauczyłem sie robic ładne pierogi :lol: , smażyć naleśniki , piec placka jabłkowego :lol: i deser "Pucharek Gabrysi " z gazety :lol: . Tak , że jak bym w domu sam został to jakos obiad "sklecę" :lol: :lol: :lol: .

Jeśli chodzi o ta rozpierdziuchę to jest wieksza niż planowałem.. Rabatki p ół zlikwidowane , od tuji i poszeżone inaczej , ta rabatka jest teraz do końca tego złotego rozłożystego iglaka .... , ale poszerzona do przodu , a tam zostały mi jeszcze liliowce do przeszadzenia i juz jest przesadzona darń trawy... Oj gdybyśmy pomyśleli lepiej wczesniej :evil: . Ale za to uwaga , uwaga !!! ;:87 , babcia pozwoliła przed tujami poszeżyć drógie tyle :shock: :shock: :shock: ;:87 . Na razie w trawie posadizłęm 19 funkii , dostałem 3 rodzaje jeszcze , ale najwiecej mam tej popularnej.. :roll: n oi ciekawe jak sie bedzie czuc na słońu... :? :? :? . Ale będe sadził dookoła duzo jednorocznych to bedą przysłaniać.. Musze jednaj powybierać troche kory , ale pod różami dookoła zostawić i gdzieniegdzie , tylklko zgrabie pod tuje bo tam mało , bo njak cos sadze z jednorocznych to sie z ziemia miesza i na nastepny rok musze nawieść dobrej ziemi i gnoju , żeby wszytsko ładnie rosło , ale nie byle jak :P . Dobra ziemia to podstawa :P :roll: .

Na balkon jestem wściekły.. , peargonie były okropne 1 raz w tym roku , bo zawsze były piękne :evil: , juz obcięte.. i jestem zły że balkonowy rok zmarnowany :evil: . Kupił bym sobie chryzantemy i wrzosy na pocieszenie ale nie mam kasy :( . A bardzo bym chciał.. , tudno .
Postanowiłem , ze nakupię skrzynek i lepszych roślin na nastepnyu sezon ( wieki.. :evil: ) i choc bym miał z braku czasu o północu podlewać i co tydzien kupowac butle substralu to maja mi urosnac metrowe kaskady peralgoni i surfinii :twisted: . Za to na skalniaku dobra ziemia , 3 patyczki z tytoniu narcyzowego , które miałem wyrzucić , tak sierozrosły ,. że mi wnet pół skalniaka zarosną i inne roślinki np. od Hal :lol: .

Aniu - dziekuje , zdjęcia robione w pośpiechu bo koledze sie śpieszyło i nie wszystkie dobrze wyostrzone , ale ten aparat tez skomplikowany i jak na pierwszy raz to dobre chyba fotki :lol: .

Ewo - jak napisałem wyrzej , totalna rozpierdziucha..

Mariusz - Siemka :lol: . Kurde ja to u Ciebie jeszcze nic nie napisałem.. :oops: . W szkole dobrze :) , zostałem przewodniczącym klasy :) Dostałem juz dobre ocny , napisałem najlepiej z klasy dyktando , czego w moim komputerowym piśmie na pewno nie widac.. , ale lepiej mi sie pisze długopisem.. . Mamy spoko nauczycieli , bo dużo sie zmieniło , na razie nie tępią :wink: .

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczornie Panie Przewodniczący(klasy),gratulacje i funkcji i wyników z polskiego?Bo nie wiem na czym to dyktando było, ja miewałam i na językach obcych i w innym alfabecie również.
Zawierucha w ogrodzie, totalne przesadzanie,ale i sukces(babcina zgoda na poszerzenie grządki).
Artur nie wiem jak funkie słońce zniosą,jak wiesz ta od Ciebie ze szczęścia,że znalazła się w cienistym Podwórkowym z mety zakwitła.I to jak.
Pelargonie w tym roku nie były rewelacyjne z racji suszy,mimo podlewania,więc sobie nie wyrzucaj,dbałeś o nie przecież.Po prostu taki rok-nie pelargoniowy.Chociaż moje angielskie kwitły świetnie.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Witaj Artur....
mam trochę zaległości u Ciebie.....ale już jestem w temacie.....
Pięknie będzie jak poszerzysz rabatę i tyle pracy przed Tobą.....
Ale wierze że mimo wszystkich starych i nowych obowiązków......dasz radę...
wierzę w Ciebie.....
jesteś wielkim ogrodnikiem Artur...to widać.....w słowach, które czytam.....
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Kochani Witajcie :)

Ewo - :lol: Roboty mi jeszcze tyle zostało.. , ja sie nie wyrobie przed zimą.. Kopania mam.. , tata ma mi pomóc w sobote , modlę sie już , żeby tylko pogoda była i żeby tata wyzdrowiał bo tez juz chory.. Co sie na tym świecie dzieje , ja tylko 3 dni byłem choryy , ale sie strzegę bo nigdy niewiadomo.. i musze sie szybko zaszczepić.. :roll: .
Z angielskiego tez mam juz 5 i 4 :lol: , ale fakt że nauczycielka potrafi nauczyc , kurde , normalnie podejście do ucznia złote :shock: . Ja wyjatkowo nie miałem angielek , bo dawniej to nawet na rabatce miałem tak zaraz przy tym złotym , rozłożystym iglaczku i osłonięte przed ulewnym deszczem nie chorowały , ale fotek nie mam.. :roll: . Jak ogladam zdjecia to tyle i tak sie zmieniło..

Grzesiu - :) Bardzo mi miło , ze mnie odwiedziłeś :) . Dziękuję za takie miłe słowa ;:131 . Kusi mnie , zeby wywalić te kamory , bo cieżko z koszeniem trawy i trzeba nożycami docinać i roboty przy tym i chciałbym dać krawężnik , ale prawie 3 stówy by mnie to kosztowało.. :( . Ja biedny ogrodnik.. :roll: . Musiałbym uskładac 3 wypłaty z praktyk... :roll: .

Pozdarwiam :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witaj , Tulipanie :)
Przeczytałam zaległe strony u Ciebie i nadal jestem pod wrażeniem pasji , z jaką podchodzisz do spraw ogrodu i roślin. Nakupiłeś tyle cebulek, reorganizujesz po raz kolejny ogród,planujesz już następny ogrodowy sezon , a potrzeba na to wszystko tak wiele czasu . Naprawdę Cię podziwiam :)
Piękne zdjęcia "lustrzanką" - niezwykły kolor ma jedna z prezentowanych DALII (pomarańczowa?)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Artur i nam w sobotę przydałoby się mieć nie deszczowo i nie zimno na Wystawie Ogrodniczej.Zdrowiej,żebyś mógł się zaszczepić przeciw grypie i kolejnych sukcesów w szkole. Jestem z Ciebie dumna.Jak skończysz porządki w ogrodzie proszę o fotkę.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Witam Arturze!:D
Niesamowite zamieszanie panuje u Ciebie w ogródku ale dla mnie to pozytywny stan.
Lubię jak coś się dzieje,jak jest coś konkretnego do zrobienia.
W ogóle masa zmian u Ciebie,również w szkole ale bardzo pozytywnych.
Zazdroszczę Ci tych gastronomicznych umiejętności.
Zdjęcia przepiękne,pomarańczowa dalia to cudo,bardzo mi się podobają rabatki przed szpalerem tui.
Szkoda,że kończy się sezon ale cóż, już za pół roku zaczniemy kolejny :roll: :wink:
Ty jednak solidnie przygotowujesz sie do niego ,będzie o czym marzyc przez zimę.
Życzę Ci zdrówka i powodzenia w Twoich planach. :D :D :D
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

No tulipanku-widzę że będzie z Ciebie wspaniały materiał na męża :lol: :wink: i gotować umiem,i ogrodnik całą gębą.....szkoda że moja córka starsza od Ciebie.....hehehehheh
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dawno tutaj nie byłem a tutaj tak pięknie :)
Zapraszam do siebie :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie , troche czasu znowu mnie nie było..

Ostatnio dużo w życiu przewróciło mi sie do góry nogami... :lol: :roll: .
Szkoła i nauka pochłania całe dnie , a po praktykach nic mi sie nie chce... :roll: chyba , że słuchac muzyki :lol: . Zbieram nasiona aksamitek u wszystkich sąsiadów jak głupi mam wielką reklamówę.. , całe podkarpacie by obdarował :lol: , mam drobno kwiatowe , pełne , zwykłe , cytrynowe , żółte , ciemne , jasne , nawet ciupinkę z ogromnymi kwiatkami i jakie tylko.. , białe bym chciał.. :cry: . Strasznie staroświecki jestem , ale będzie na nastepny rok aksamitkowo no i cyniowo , wydłubywanie nasion z nasienników cyni mnie denerwuje bo to taka długa praca i trzeba dobre oczy mieć :roll: . Tylko mam nauczkę do końca , życia , że muszę najpierw ziemie dobrze nawieść :oops: :oops: :oops: . W zwiazku , ze w tym roku nie zabardzo o to zadbałem i przy poszerzaniu kwiatki się juz wykończyły... :( no i można powiedzieć wszystko wywaliłem i jest pusto , tak , że sie płakać che... :cry: :cry: :cry: :roll: . Razem z tata na wiosne nawieziemy dobrej ziemi i gnojuweczki tylko trzeba skąbinowac :lol: :roll: . Za to na skalniaku za płotem jest dobra ziemia i wszystko tak rośnie , ze klękajcie narody ! :lol: :lol: :lol: , nawet stokrotka kwitnie :shock: .
jednak nie bedziemy przesadzać iych tyj i robic miejsca na to drzewo... :twisted: :twisted: :evil: :evil: a ja sie tak namordowałem z przenoszeniem rabatki i przenoszeniem darni :evil: , ale naszczęście darń ułożyłem tylko na kawałku , zrobie sobie tam siewnik do wysiewania jedorocznych , później posadze cynie a na reszcie posieje trawkę i w razie czego toi się ten skrawek zlikwiduje jak by im cos znowu tam przyszło do głowy , a wiem , że przyjdzie :evil: .

Posadziłem w 3 skrzynakch 33 szczpki pelargoni kaskadowych Ville de paris lila i sie modle , zeby sie przyjeły . Mam plany co do balkonu ;:216 . Chcę do barierki z boku balkonu na 1/5 barierki przymocowac taka kratkę do góry i od zewnętrznej strony w skrzyni zawieszonej u dołu barierki podadzic cos pnacego , żeby zarosło balkon.. Tylko co.. ?

Nie mam juz co pokazywać i nie mam teraz niestety za bardzo czasu na forum.. :cry: :cry: :cry: :evil: :cry: . Więc pewnie mój wątek wymrze do wiosny :lol: :roll: .
Ot taki ze mnie ogrodnik jak nie powiem co.. :roll: .

Ewelino - Dziękuje Ci bardzo :) . Cebulek i tak mało.. , szczególnie krokusów :evil: . Juz późno , ale może w środę na rynku dokupie :P po mam na 9.50 do szkoły :P . Eh.. , gdzie do wiosny... :cry: Październik... , listopad... , grudzień.. , styczeń... , luty... , marzec... Pół roku !!! :evil: :evil: :evil: .

Karo - nie ma czego zazdrosićić , nie wiem jakie to jeszcze kucharz ze mnie bedzie ale ostatnio wszyscy zaczynaja mi mącić w głowie :cry: , 'Idź do technikum kucharskiego , w zawoduwce sie marnujesz " , "Nie przepisuj sie , jak potem bedziesz chciał to sobie zrobisz inną szkołę.. " , "Jak mogłeś nie iść w kierunku swojego ogrodniczego powoiłania !" i normalnie nie wiem co z soba zrobić.. i ryczeć mi sie chce.. :evil: . Pomarańczowa dalia ostatnio sie połamała.. :cry: . A ta rabatka jest teraz w opłakanuym stanie nic tylko patyki róz.. , nawet funkie pościnane do ziemi.. Byle do wiosny i będę dbał aby było kolorowo od wiosny do zimy , bo teraz miałem bałagan z tym przerabianiem i przesadzaniem.. . Nawet te moje pare lilii wykopałem i jeszcze nie posadziłem...Znowu irysy bym chciał przesadzic , ale za skarby świata tego nie zrobie ! :roll: . No ale sąsiadka mnie pociesza , ze miałem pieknie a teraz nie ma sie czym martwic bo przecież już zima tuż tuż.. :lol: :roll: .

Grażynko - ;:131 Która by takiego brzydala zechciała :lol: :;230 ;:198 :oops: .

Dwaid - dzięki :wink: , juz lecę , a raczej nareszcie.. :oops: .

Pozdrawiam serdecznie , jutro luknę na forum tez bo was zaniedbuje ,. nie mówiąc o swoich wątkach.. , ale u mnie strasznie smutno i w domu bo tylko 3 storczykikwitną ledwo... :evil: , musze pomyśleć nad nowymi roślinkami równiez do domu.. Dzisiaj w polu koło domu ciotki i dziadków ,7 km od nas widziałem po raz pierwszys pole chryzantem i niewiedziałem , ze tam rosną.. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: , dzisiaj widziałem jak zakwitły..!!! , boskie , ale nieposedzłem tam pooglądac bo sobie pomyśla , ze che ukrasć.. i niem iałem aparatt.. , a to pole nie jest tak zaraz porzydomu , wiadać z daleka :wink: . Tak sobie pomyślałem , że jak bym miał z 15 w ogródku.. , jeszcze tych zimujacych najlepiej.. , ale znou 150 zł.. . Kupie na pewno jeszcze ze 2 przy wejściu postawie i ta 3 to mi juz przekwitła , ale bedę mnożył na wiosne :wink: .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Arturze!Oj jesteś zapracowany bardzo ostatnio.Musiałeś z powodu drewna opałowego przenieść sporo roślin, można powiedzieć,że wywrócono Ci część ogrodu do góry nogami.To była ciężka praca fizyczna także.
Wątek Ci nie wymrze, bo chętnie do Ciebie zaglądamy :lol: Nie patrz na siebie i na swoje poczynania tak krytycznie.
Mamy jesień, wcześnie zrobiło się zimno i trudno-mniej kolorów w ogrodzie.O ile dobrze pamiętam białe aksamitki widziałam u Priama.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Post »

Arturze, u Ciebie śnieg a u mnie deszcz...Jeszcze w tym miesiącu śnieg u mnie nie spadł...
Miłego dnia i odśnieżania ;:6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”