Pomarańczek przepiękny
Oj dziewczyny,narobiłyście mi takiej chęci na ten kolorek a moja diablica nie chce zakwitnąć
Chyba nie mam ręki do Vandowatych...
agata0806 pisze:Pomarańczek przepiękny
Oj dziewczyny,narobiłyście mi takiej chęci na ten kolorek a moja diablica nie chce zakwitnąć
Chyba nie mam ręki do Vandowatych...
twojej Vandzie pewnie coś nie odpowiada. może za mało światła?
Madziu, piękna jest Twoja Ascocenda Tym razem wydaje mi się, że bardziej przypomina moją, niż na poprzednich zdjęciach. Chyba musiałybyśmy postawić je obok siebie, żeby stwierdzić czy są takie same Cattleya również urocza i w takim słonecznym kolorze ;:2
Madziu - wspaniałe - i Ascocenda i Cattleya
Ja też nie przesuszam katlejek po wytworzeniu pochewek kwiatowych i jak ma kwitnąć, to kwitnie bez tego
Ciekawa jestem, czy kwiaty Ascocendy są od tyłu innego koloru np. jaśniejsze ?
Mambo - czy bardziej czy mniej podobne do siebie - są po prostu piękne i to najważniejsze Asiu - kwiaty Ascocendy z obu stron w takim samym kolorze, tylko po "lewej" stronie piegów nie ma... Dusia - dziękuję
Dzięki Madziu
Co do zapachu katlejki, to faktycznie zapach pojawia sie w miare dojrzewania (czyt. starzenia się ) kwiatów.
Widocznie - albo młodość, albo zapach
Asiu - specjalnie dla Ciebie pobiegłam obwąchać i zaczyna coś tam być wyczuwalne, ale na razie bardzo nienachalnie rzekłabym
Jest więc nadzieja, bo bałam się, że będzie młodość, potem starość, a z zapachu nici
Madziu...jedna z moich katleji,która już zdążyła przekwitnąć,zaczęła pachnieć dopiero na czwarty dzień od momentu rozchylenia pączków bardzo intensywnie.Inna,która też już przekwitła nie pachniała wcale.Miejmy nadzieję,że twoja obdarzy cię wspaniałym zapachem.
Madziu, piękna ascocenda i fajne ma kropeczki- mam podobną ale bez kropek i chyba jaśniejszy kolorek. Bardzo cieszy mnie fakt, że u wszystkich te pomarańczowe ascocendy tak chętnie kwitną, to dla mnie nadzieja, że i moja tak będzie miała ;) Ile ma kwiatków i jak duże?
Cattleyka tez piękna, trzymam kciuki żeby pachniała tak cudnie jak wyglada.
No i czytałam u Danusi, że masz pędzik na vandzie? Super, czekamy zatem na niespodziankę! ;)
Madziu, podziwiałam tą pomarańczkę u Mamby, teraz przychodzę do Ciebie i z zachwytu aż nie wiem co napisać kolor jest niesamowity, dodaje energii na cały dzień
Katlejka też śliczna, fajnie kontrastuje warżka z resztą kwiatu