Storczyki Jolanty
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękne ascocentrum
moje już niestety przekwitło ...
powiedz czym się różni Kai gold od zwykłego ascocentrum? moje miało bardziej pomarańczowo-czerwoną warżkę i końcówki płatków wpadały bardziej w czerwień. I czy Twoje też się mieni złotem w słońcu??
Zakochałam się w tym odcieniu..szkoda że kwiatki są malutkie i utrzymują się max 3-4tyg...
agata0806 bo pomarańcz piękna jest

powiedz czym się różni Kai gold od zwykłego ascocentrum? moje miało bardziej pomarańczowo-czerwoną warżkę i końcówki płatków wpadały bardziej w czerwień. I czy Twoje też się mieni złotem w słońcu??
Zakochałam się w tym odcieniu..szkoda że kwiatki są malutkie i utrzymują się max 3-4tyg...
agata0806 bo pomarańcz piękna jest

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Piękne kwiatki, tak jak Moni napisała- kuracja antydepresyjna! ;) A jeszcze jak zimą zakwitnie... Bomba! 
Jolu, dość dawno do Ciebie nie zaglądałam, więc przejrzałam teraz kilka (naście?) stron naraz i jestem po prostu chora... Niebezpiecznie jest do Ciebie zaglądać!
Eeeech..!

Jolu, dość dawno do Ciebie nie zaglądałam, więc przejrzałam teraz kilka (naście?) stron naraz i jestem po prostu chora... Niebezpiecznie jest do Ciebie zaglądać!

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani dziekuje bardzo za uznanie i odwiedziny w moim watku.
Z tym Ascocentrum to mialam troche przejsc poniewaz nie moglam sie zdecydowac na sposöb uprawy: parapet czy akwarium. Pröbowalam obydwu metod i stwierdzilam ze jednak na parapecie jakos mu lepiej. Bedac w akwarium jakby roslina stala w miejscu.
To mala roslinka ale tak piekna i slodka. Möj maz jest bardzo zauroczony kolorem Ascocentrum i ciagle je oglada
.
Ascocentrum siedzi sobie w grubej korzei i ma sie dobrze.

Z tym Ascocentrum to mialam troche przejsc poniewaz nie moglam sie zdecydowac na sposöb uprawy: parapet czy akwarium. Pröbowalam obydwu metod i stwierdzilam ze jednak na parapecie jakos mu lepiej. Bedac w akwarium jakby roslina stala w miejscu.
To mala roslinka ale tak piekna i slodka. Möj maz jest bardzo zauroczony kolorem Ascocentrum i ciagle je oglada

Ascocentrum siedzi sobie w grubej korzei i ma sie dobrze.
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Jolu, a mogłabyś w wolnej chwili wpaść do mnie na wątek i popatrzeć- może Ty, z Twoim doświadczeniem storczykowym, coś mi poradzisz..? 

Pozdrawiam, Agnieszka