Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
wiem coś o ocieplaniu domu , w lato też ocieplaliśmy dom ,teraz jest piękny ale ogródek w ruinie ,jakby tego było mało zięc zmienia ogrodzenie na siatkę , ruina z drugiej strony chyba dopiero na drugi rok zacznę nasadzenia .. równiez skalniak na rampie zniknął , zięć zniwelował górkę więc muszę stworzyc coś nowego najbardziej mi żal drzewek i krzewów , kwiaty rosną w doniczkach , mniejsze krzewy przesadziłam a duże poszły pod siekierę ... piękna mahonia , takiej jeszcze nie widziałam mam ale krzew ,kwitnie żółciutko na wiosnę ..
jest już duża ale mam i kilka małych ..

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Marysiu pamiętam jak pisałaś że przenosisz co się da , więc ja od razu zabrałam co mam najcenniejszego a więc hosty i przeniosłam dalej od domu .Mahonię tę zwykłą też mam nawet dwa krzaczki ale ta nowa jest piękna
Maju , oczywiście na zimę przekopię je z powrotem pod dom bo tylko tam mam cień a one tam najlepiej się czują , niektóre urosły niesamowicie
i może już trochę rzadziej bo już miały gęstawo a co dopiero w przyszłym roku

Maju , oczywiście na zimę przekopię je z powrotem pod dom bo tylko tam mam cień a one tam najlepiej się czują , niektóre urosły niesamowicie

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Polu to ty je dzisiaj dostałaśPola42 pisze:Marysiuuuuu...Gdzie Ty się podziewasz? Znikłaś gdzieś a do mnie przyjechał Mikołaj i podrzucił mi hortensyjki ! Widzisz, jak się jest grzecznym, to dostaje się prezenciki![]()
dziękuję !

Marysiu to już są zdjęcia po przekopaniu, może też ładnie tam wyglądają ale to nie są cieniste miejsca . A mi dzisiaj nic nie przyniósł więc sama sobie kupiłam, na pocieszenie oczywiście

Sosna himalajska

Ognik
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu czytam, że u Ciebie wykopki
dodatkowa praca niestety, ale tak jak piszesz, zrobisz sobie remanent na rabacie, i posadzisz już bez ścisku, ale to w sumie fajnie, że hosty tak szybko się rozrastają
Ja muszę koniecznie swoje podzielić, bo też przez ścisk rosną już prawie pionowo, liście nie mają się gdzie rozkładać
Ale to dopiero wiosną 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
ładny zakup .. irgę mam zółtą i czerwoną,na moim wygwizdowie dopadł je mrozek w tym roku ale że mam zawsze zabezpieczone korzenie ,więc mi odbijają ,w tym roku nie kwitły i nie mają owoców , sosenka ładna ja swoje w ogrodzie prowadzę jako bonzai duże niech rosną dalej w lasku .. 
ta rośnie na podwórku więc nie chce aby była wysoka ..

a tak wyglądają w nowo powstającym ogrodzie ...

ta rośnie na podwórku więc nie chce aby była wysoka ..

a tak wyglądają w nowo powstającym ogrodzie ...