Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_P-42

Post »

To co wekowałaś w tym tygodniu ? Nie chorowałaś ? Zrobiłaś jakieś ciekawe zakupy ? Pisz.... ;:14
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pola42 pisze:To co wekowałaś w tym tygodniu ? Nie chorowałaś ? Zrobiłaś jakieś ciekawe zakupy ? Pisz.... ;:14
Polu pisałam ocieplamy dom mam wszędzie bałagan i nie wiem jak długo to potrwa , hosty przekopałam dla bezpieczeństwa w spokojniejsze miejsce :wink: Oczywiście zamówiłam hosty u Tomka i czekam :?: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

wiem coś o ocieplaniu domu , w lato też ocieplaliśmy dom ,teraz jest piękny ale ogródek w ruinie ,jakby tego było mało zięc zmienia ogrodzenie na siatkę , ruina z drugiej strony chyba dopiero na drugi rok zacznę nasadzenia .. równiez skalniak na rampie zniknął , zięć zniwelował górkę więc muszę stworzyc coś nowego najbardziej mi żal drzewek i krzewów , kwiaty rosną w doniczkach , mniejsze krzewy przesadziłam a duże poszły pod siekierę ... piękna mahonia , takiej jeszcze nie widziałam mam ale krzew ,kwitnie żółciutko na wiosnę .. Obrazek jest już duża ale mam i kilka małych ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, szkoda że musiałaś wykopać hosty, one na szczęście dobrze to znoszą. Po zakończeniu remontu wrócą na swoje miejsce?
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Marysiu pamiętam jak pisałaś że przenosisz co się da , więc ja od razu zabrałam co mam najcenniejszego a więc hosty i przeniosłam dalej od domu .Mahonię tę zwykłą też mam nawet dwa krzaczki ale ta nowa jest piękna :lol: :lol:

Maju , oczywiście na zimę przekopię je z powrotem pod dom bo tylko tam mam cień a one tam najlepiej się czują , niektóre urosły niesamowicie :lol: i może już trochę rzadziej bo już miały gęstawo a co dopiero w przyszłym roku :?: :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x_P-42

Post »

Marysiuuuuu...Gdzie Ty się podziewasz? Znikłaś gdzieś a do mnie przyjechał Mikołaj i podrzucił mi hortensyjki ! Widzisz, jak się jest grzecznym, to dostaje się prezenciki :lol:
dziękuję !
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to te wszystkie hosty musiałaś przesadzać i ruinować tak pięknie zagospodarowane zakątki .. szkoda może ich odtworzysz na podstawie zdjęć ,ładnie razem wszystko wyglądało .. może w tym roku Mikołaj wcześniej zaczyna rozdawać prezenty a może chce popatrzeć na nasze piękne ogrody .....
Mój album
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Pola42 pisze:Marysiuuuuu...Gdzie Ty się podziewasz? Znikłaś gdzieś a do mnie przyjechał Mikołaj i podrzucił mi hortensyjki ! Widzisz, jak się jest grzecznym, to dostaje się prezenciki :lol:
dziękuję !
Polu to ty je dzisiaj dostałaś :?: :?: Ja też jestem grzeczna ;:109 ;:110

Marysiu to już są zdjęcia po przekopaniu, może też ładnie tam wyglądają ale to nie są cieniste miejsca . A mi dzisiaj nic nie przyniósł więc sama sobie kupiłam, na pocieszenie oczywiście :!:

Obrazek

Sosna himalajska

Obrazek

Ognik
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu czytam, że u Ciebie wykopki :wink: :lol: dodatkowa praca niestety, ale tak jak piszesz, zrobisz sobie remanent na rabacie, i posadzisz już bez ścisku, ale to w sumie fajnie, że hosty tak szybko się rozrastają :D Ja muszę koniecznie swoje podzielić, bo też przez ścisk rosną już prawie pionowo, liście nie mają się gdzie rozkładać :roll: Ale to dopiero wiosną :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ładny zakup .. irgę mam zółtą i czerwoną,na moim wygwizdowie dopadł je mrozek w tym roku ale że mam zawsze zabezpieczone korzenie ,więc mi odbijają ,w tym roku nie kwitły i nie mają owoców , sosenka ładna ja swoje w ogrodzie prowadzę jako bonzai duże niech rosną dalej w lasku .. Obrazek
ta rośnie na podwórku więc nie chce aby była wysoka .. Obrazek Obrazek Obrazek
a tak wyglądają w nowo powstającym ogrodzie ...
Mój album
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Agnieszko trochę się naszarpałam ale to już niedługo i będzie na zimę ładnie, ale czy coś znowu nie wpadnie mi do głowy ;:88

Marysiu piękne twoje iglaki szkoda że nie moje i jak duże :shock: :shock:
x_P-42

Post »

Marysiu, czy Ty nasadzasz cień dla host ? ;:112
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Pola42 pisze:Marysiu, czy Ty nasadzasz cień dla host ? ;:112
Smiej się , na razie cień mniejszy od host ;:110 ja nie mam dębu ;:145
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Cudny ognik. Ja też sprawiłam sobie w tym roku, ale ma ledwie dwie kiscie owoców. I ta puchata sosenka słodka
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Agnieszko na ogniki i irgi zachorowałam po obejrzeniu ogrodu Ewy Gloriadej i nareszcie mam wszystkie , sosna himalajska szkoda że taka mała ale trudno muszę czekać na cień , ciekawe czy hosty poczekają :?: :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”