Różanka Fridy
- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Śliczne panny kolczaste u Ciebie wyrosły
z przyjemnością je pooglądałam.
Mam nadzieję że moja okrywowa tez zdecyduje się takszybko i ładnie rośnąć.

Mam nadzieję że moja okrywowa tez zdecyduje się takszybko i ładnie rośnąć.
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ice Lady piękna jest, ładnie ci kwitną i ciekawe te twoje różyce 
Climbing mam, dlaczego rozczarowuje, jestem nią zachwycona, może dlatego, że mam ja pierwszy rok. Zaraz wstawię foty w moim wątku - zapraszam

Climbing mam, dlaczego rozczarowuje, jestem nią zachwycona, może dlatego, że mam ja pierwszy rok. Zaraz wstawię foty w moim wątku - zapraszam

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zasuwam w ogrodzie tak intensywnie, że wieczorem ledwie zipię. Wywalam co się da i mam sporo miejsca na nowe róże, które przybywają do mnie systematycznie.
Trochę kombinuję z kolorami, bo takie jednokolorowe nasadzenia są nudne. Poza tym wprowadzam do ogrodu róże czerwone, purpurowe i szkarłatne, bo mam ich zaledwie kilka.
Bardzo proszę o radę, jakie kolory róż łączyć z sobą?
Jak do tej pory to mam połączenie żółtego z fioletem oraz różowy jasny z ciemnym, a co sądzicie o kremowych z czerwienią, z jakim kolorem łączyć róże białe? Proszę o podpowiedzi, bo chciałabym uniknąć ciągłego przesadzania.
W oczekiwaniu na porady, pozdrawiam różanie, Danuta
Trochę kombinuję z kolorami, bo takie jednokolorowe nasadzenia są nudne. Poza tym wprowadzam do ogrodu róże czerwone, purpurowe i szkarłatne, bo mam ich zaledwie kilka.
Bardzo proszę o radę, jakie kolory róż łączyć z sobą?
Jak do tej pory to mam połączenie żółtego z fioletem oraz różowy jasny z ciemnym, a co sądzicie o kremowych z czerwienią, z jakim kolorem łączyć róże białe? Proszę o podpowiedzi, bo chciałabym uniknąć ciągłego przesadzania.
W oczekiwaniu na porady, pozdrawiam różanie, Danuta
- Frida
Mariolka, co Ty mi tak patriotycznie proponujesz, jeszcze sąsiedzi coś sobie o mnie pomyślą? Spróbuje kremowego z czerwienią, coś mi mówi, że powinno być dobrze.
Gosiu, miałam takie podejrzenia, ale ona nie jest bardzo intensywnie żółta i nieco blednie w pełnym rozkwicie. No i pokrój taki dziwaczny, trochę stoi, trochę leży, niska 40-45 cm. Ona nie jest jedna, mam tego 4 sztuki kupione jako "Cecylia".
Gosiu, miałam takie podejrzenia, ale ona nie jest bardzo intensywnie żółta i nieco blednie w pełnym rozkwicie. No i pokrój taki dziwaczny, trochę stoi, trochę leży, niska 40-45 cm. Ona nie jest jedna, mam tego 4 sztuki kupione jako "Cecylia".
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jak bym czytała siebieFrida pisze:Zasuwam w ogrodzie tak intensywnie, że wieczorem ledwie zipię. Wywalam co się da i mam sporo miejsca na nowe róże (...)

Białe róże teoretycznie powinny pasować do każdej innej róży

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
i mnie się wydaje, że to Fresia, wysokość się zgadza, kwiat podobny a i moja przy przekwicie ciutkę blednie
ja mam białe róże połączone z różami i fioletami, dość ciekawie to wygląda i troszkę łagodzi intensywność tych odcieni.
Jedna róża rośnie przed ciemno-fioletową budleją i jest połączona z Pink Peace (miało być co innego...
) a pozostałe róże rozdzielają mi rabatę z różowymi odcieniami (jaśniejszymi i ciemniejszymi), dodatkowo mam tam dodane niebieskie powojniki bo jednak sam róż nie wyglądał atrakcyjnie
To długa i wąska rabatka, białe i niebieskie akcenty przełamały monotonię

ja mam białe róże połączone z różami i fioletami, dość ciekawie to wygląda i troszkę łagodzi intensywność tych odcieni.
Jedna róża rośnie przed ciemno-fioletową budleją i jest połączona z Pink Peace (miało być co innego...

To długa i wąska rabatka, białe i niebieskie akcenty przełamały monotonię

- Frida
Lawendę bardzo lubię i już mam jej sporo, a nawet robię nowe sadzonki z pędów i mi się udają.
Dzisiaj tylko kilka fotek, bo szybko zapada zmrok. Na początek sesja Biedermaier, niestety, nie uchwycę koloru, tych subtelnych różnic między brzegiem a głębią kwiatu. Rośnie sobie u stóp Karolka

White rose - niezmordowana, zakwita bukietami

Charles Austin - trzecie kwitnienie - jestem nim zachwycona - stopki mu otula Biedermaier, bardzo udany duecik

Berolina po zmroku -róża niezniszczalna

Dzisiaj tylko kilka fotek, bo szybko zapada zmrok. Na początek sesja Biedermaier, niestety, nie uchwycę koloru, tych subtelnych różnic między brzegiem a głębią kwiatu. Rośnie sobie u stóp Karolka

White rose - niezmordowana, zakwita bukietami

Charles Austin - trzecie kwitnienie - jestem nim zachwycona - stopki mu otula Biedermaier, bardzo udany duecik

Berolina po zmroku -róża niezniszczalna