Różanka Fridy
- eury
- 200p 
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Śliczne panny kolczaste u Ciebie wyrosły   z przyjemnością je pooglądałam.
 z przyjemnością je pooglądałam.
Mam nadzieję że moja okrywowa tez zdecyduje się takszybko i ładnie rośnąć.

z przyjemnością je pooglądałam.
 z przyjemnością je pooglądałam.Mam nadzieję że moja okrywowa tez zdecyduje się takszybko i ładnie rośnąć.
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?

Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
- agrazka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ice Lady piękna jest, ładnie ci kwitną i ciekawe te twoje różyce 
Climbing mam, dlaczego rozczarowuje, jestem nią zachwycona, może dlatego, że mam ja pierwszy rok. Zaraz wstawię foty w moim wątku - zapraszam

Climbing mam, dlaczego rozczarowuje, jestem nią zachwycona, może dlatego, że mam ja pierwszy rok. Zaraz wstawię foty w moim wątku - zapraszam

serdecznie - Grażyna    - Mój ogród...

- Frida
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zasuwam w ogrodzie tak intensywnie, że wieczorem ledwie zipię. Wywalam co się da i mam sporo miejsca na nowe róże, które przybywają do mnie systematycznie. 
Trochę kombinuję z kolorami, bo takie jednokolorowe nasadzenia są nudne. Poza tym wprowadzam do ogrodu róże czerwone, purpurowe i szkarłatne, bo mam ich zaledwie kilka.
Bardzo proszę o radę, jakie kolory róż łączyć z sobą?
Jak do tej pory to mam połączenie żółtego z fioletem oraz różowy jasny z ciemnym, a co sądzicie o kremowych z czerwienią, z jakim kolorem łączyć róże białe? Proszę o podpowiedzi, bo chciałabym uniknąć ciągłego przesadzania.
W oczekiwaniu na porady, pozdrawiam różanie, Danuta

Trochę kombinuję z kolorami, bo takie jednokolorowe nasadzenia są nudne. Poza tym wprowadzam do ogrodu róże czerwone, purpurowe i szkarłatne, bo mam ich zaledwie kilka.
Bardzo proszę o radę, jakie kolory róż łączyć z sobą?
Jak do tej pory to mam połączenie żółtego z fioletem oraz różowy jasny z ciemnym, a co sądzicie o kremowych z czerwienią, z jakim kolorem łączyć róże białe? Proszę o podpowiedzi, bo chciałabym uniknąć ciągłego przesadzania.
W oczekiwaniu na porady, pozdrawiam różanie, Danuta
- Frida
Mariolka, co Ty mi tak patriotycznie proponujesz, jeszcze sąsiedzi coś sobie o mnie pomyślą? Spróbuje kremowego z czerwienią, coś mi mówi, że powinno być dobrze. 
Gosiu, miałam takie podejrzenia, ale ona nie jest bardzo intensywnie żółta i nieco blednie w pełnym rozkwicie. No i pokrój taki dziwaczny, trochę stoi, trochę leży, niska 40-45 cm. Ona nie jest jedna, mam tego 4 sztuki kupione jako "Cecylia".

Gosiu, miałam takie podejrzenia, ale ona nie jest bardzo intensywnie żółta i nieco blednie w pełnym rozkwicie. No i pokrój taki dziwaczny, trochę stoi, trochę leży, niska 40-45 cm. Ona nie jest jedna, mam tego 4 sztuki kupione jako "Cecylia".
- chatte
- Przyjaciel Forum 
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jak bym czytała siebieFrida pisze:Zasuwam w ogrodzie tak intensywnie, że wieczorem ledwie zipię. Wywalam co się da i mam sporo miejsca na nowe róże (...)
 Tylko ze ja potrzebuje miejsca nie tylko na róże ...
  Tylko ze ja potrzebuje miejsca nie tylko na róże ...Białe róże teoretycznie powinny pasować do każdej innej róży
 Trudno jednak powiedzieć, z jakimi wyglądałyby najlepiej. Mnie podobałaby sie biała róża w zestawieniu np. z wściekle różową Pink Peace. Ja jednak przy różach wolę sadzić inne rosliny  (lawenda, hyzop, dzwonek karpacki, lawenda ;) )
  Trudno jednak powiedzieć, z jakimi wyglądałyby najlepiej. Mnie podobałaby sie biała róża w zestawieniu np. z wściekle różową Pink Peace. Ja jednak przy różach wolę sadzić inne rosliny  (lawenda, hyzop, dzwonek karpacki, lawenda ;) ) 
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
i mnie się wydaje, że to Fresia, wysokość się zgadza, kwiat podobny a i moja przy przekwicie ciutkę blednie  

ja mam białe róże połączone z różami i fioletami, dość ciekawie to wygląda i troszkę łagodzi intensywność tych odcieni.
Jedna róża rośnie przed ciemno-fioletową budleją i jest połączona z Pink Peace (miało być co innego... ) a pozostałe róże rozdzielają mi rabatę z różowymi odcieniami (jaśniejszymi i ciemniejszymi), dodatkowo mam tam dodane niebieskie powojniki bo jednak sam róż nie wyglądał atrakcyjnie
 ) a pozostałe róże rozdzielają mi rabatę z różowymi odcieniami (jaśniejszymi i ciemniejszymi), dodatkowo mam tam dodane niebieskie powojniki bo jednak sam róż nie wyglądał atrakcyjnie  

To długa i wąska rabatka, białe i niebieskie akcenty przełamały monotonię

ja mam białe róże połączone z różami i fioletami, dość ciekawie to wygląda i troszkę łagodzi intensywność tych odcieni.
Jedna róża rośnie przed ciemno-fioletową budleją i jest połączona z Pink Peace (miało być co innego...
 ) a pozostałe róże rozdzielają mi rabatę z różowymi odcieniami (jaśniejszymi i ciemniejszymi), dodatkowo mam tam dodane niebieskie powojniki bo jednak sam róż nie wyglądał atrakcyjnie
 To długa i wąska rabatka, białe i niebieskie akcenty przełamały monotonię

- Frida
Lawendę bardzo lubię i już mam jej sporo, a nawet robię nowe sadzonki z pędów i mi się udają.
Dzisiaj tylko kilka fotek, bo szybko zapada zmrok. Na początek sesja Biedermaier, niestety, nie uchwycę koloru, tych subtelnych różnic między brzegiem a głębią kwiatu. Rośnie sobie u stóp Karolka

White rose - niezmordowana, zakwita bukietami

Charles Austin - trzecie kwitnienie - jestem nim zachwycona - stopki mu otula Biedermaier, bardzo udany duecik

Berolina po zmroku -róża niezniszczalna

Dzisiaj tylko kilka fotek, bo szybko zapada zmrok. Na początek sesja Biedermaier, niestety, nie uchwycę koloru, tych subtelnych różnic między brzegiem a głębią kwiatu. Rośnie sobie u stóp Karolka

White rose - niezmordowana, zakwita bukietami

Charles Austin - trzecie kwitnienie - jestem nim zachwycona - stopki mu otula Biedermaier, bardzo udany duecik

Berolina po zmroku -róża niezniszczalna