Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kawał zrobiony ale jeszcze większy czeka . SYZYFOWA PRACA . z jednej kupki na drugą . po tej stronie został jeszcze kawałek niezrobiony i nie sprecyzowany .
HANIU jakie proponowałabyś róże do kręgu z tych ,które mam kristalperle do tego walzertraum, blue parfum póżniej mam taką młodziutka podobnę do szekspira . Myślę ,ze 5 róż spokojnie sie zmiesci ,albo wszystkie w jednym kolorze np. w różu ?????
BOGUSIU specjalnie dla Ciebie jechałam na handel do Chorzowa ale tej babki jeszcze nie ma . Ona ma szkółkę w Goczałkowicach
GOŚKA ja już wytrenowana jestem . Dzień w dzień zasuwam pierwszy dzień to kregosłup od wyciągania i przekładania krawężników . Teraz może to tak nie wygląda ale potem zobaczymy .
OLUS z miłą chęcią juz dosyc podlało teraz wysyłam go do Ciebie . Mam nadzieję ,że go nie poznasz

HANIU jakie proponowałabyś róże do kręgu z tych ,które mam kristalperle do tego walzertraum, blue parfum póżniej mam taką młodziutka podobnę do szekspira . Myślę ,ze 5 róż spokojnie sie zmiesci ,albo wszystkie w jednym kolorze np. w różu ?????
BOGUSIU specjalnie dla Ciebie jechałam na handel do Chorzowa ale tej babki jeszcze nie ma . Ona ma szkółkę w Goczałkowicach
GOŚKA ja już wytrenowana jestem . Dzień w dzień zasuwam pierwszy dzień to kregosłup od wyciągania i przekładania krawężników . Teraz może to tak nie wygląda ale potem zobaczymy .
OLUS z miłą chęcią juz dosyc podlało teraz wysyłam go do Ciebie . Mam nadzieję ,że go nie poznasz

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu aż mi głupio że Cię wygnałam tak daleko ,i marnowałaś czas zamiast robić swoje ,Dziękuję CiJAKUCH pisze:
BOGUSIU specjalnie
dla Ciebie jechałam na handel do Chorzowa ale tej babki jeszcze nie ma . Ona ma szkółkę w Goczałkowicach

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No Jadziu - super robota. Co ja tu czytam - czy mówisz o handlu na barskiej w Chorzowie - można tam coś ciekawego kupić?? Daj mi namiary - w środę mogłabym tam wpaść
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Jadziu o jakiej to szkółce mowa? W Goczałkowicach?Ja znam tylko Kapias .Czy wiesz coś bliżej?Przecież ja mam tak blisko to bym kupiła.U Kapiasa róż nie ma(jakieś marne resztki okrywowych).A z patola chętnie skorzystam,je,sli nie uda mi się kupić tej róży.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
WITAM WSZYSTKICH FORUMKÓW . Dzisiejszy dzien znów był pracowity . Kupiłam w Biedronce białe tulipany ostatniego Brabanta, niebieskie hiacynty i żonkile . Powsadzałam to wszystko oprócz Brabanta gdyż muszę najpierw mu kupić ziemię .
IWONKO byłam teraz w środe ale tej pani u której kupuję róże jeszcze nie było . Ona tam ma duzy wybór i nawet mozesz sobie zamówic to Ci przywiezie . Jak tylko się pojawi dam Ci znac . Ma tam też drzewka owocowe ,agresty ,porzeczki ale wszystko z gołymi korzeniami .
ANUŚKO nie wiem jaki dokładnie adres . Jak się zjawi to ją wypytam gdyz w ubiegłym roku powiedziała ,ze mogę tam do ogrodnictwa przyjechać i powybierac . Patyczki dam z chęcią . Mam nawet jakies powsadzane ,ale nie wiem co . Kupiłam u niej DE GAULEA ,LINCOLNA ,SANDRE ,SONIE ,LUSTIGE czyli dosyc atrakcyjne róże i wszystkie po 5 -8 złotych
IWONKO byłam teraz w środe ale tej pani u której kupuję róże jeszcze nie było . Ona tam ma duzy wybór i nawet mozesz sobie zamówic to Ci przywiezie . Jak tylko się pojawi dam Ci znac . Ma tam też drzewka owocowe ,agresty ,porzeczki ale wszystko z gołymi korzeniami .
ANUŚKO nie wiem jaki dokładnie adres . Jak się zjawi to ją wypytam gdyz w ubiegłym roku powiedziała ,ze mogę tam do ogrodnictwa przyjechać i powybierac . Patyczki dam z chęcią . Mam nawet jakies powsadzane ,ale nie wiem co . Kupiłam u niej DE GAULEA ,LINCOLNA ,SANDRE ,SONIE ,LUSTIGE czyli dosyc atrakcyjne róże i wszystkie po 5 -8 złotych
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę Jadziu, że zakupów ciąg dalszy.
A więc i u Ciebie rewolucja na całego.
Nie mówiąc już o nowym płocie.
A co poprzesadzałaś pod płot ?
A więc i u Ciebie rewolucja na całego.
Nie mówiąc już o nowym płocie.

A co poprzesadzałaś pod płot ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
ALUŚKO nadal biję sie z myślami jaka kupić pnącą różę na pergolę żeby pachniała i kwiatami cieszyła az do jesieni a przede wszystkim ,żeby nie chorowała . Do kamiennego kręgu chcę wsadzić Lustige ,Blue Parfum ,Walzertraum ,i jeszcze potrzebuję coś z różu .Zmieszczę tam tylko 4 róże może mi doradzisz co kupić .
GRAŻYNKO pod płot poszedł po lewej stronie zylistek ,bokonia od OLI potem floxy, irysy ,piwonie oraz zostało to co tam było . Trochę to pomieszałam i nie wiem jak to bedzie . Przyjdą tam jeszcze tez jednoroczne . Nie wiem jak to będzie wygladac .
GRAŻYNKO pod płot poszedł po lewej stronie zylistek ,bokonia od OLI potem floxy, irysy ,piwonie oraz zostało to co tam było . Trochę to pomieszałam i nie wiem jak to bedzie . Przyjdą tam jeszcze tez jednoroczne . Nie wiem jak to będzie wygladac .
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę, że nadal szalejesz!! zmiany z dnia na dzień
Pomysł z różą przedni
Nie będą łobuzy płotka tykać 
Ja też wypatrzyłam w Biedronce cebulki i kupiłam 40 krokusów, posadziłam w trawniku
żonkile i tulipany, te to wsadziłam normalnie na rabatki. Jutro zobaczę co da się zrobić, bo chciałabym przesadzać, ale ziemia zbita, że kilofem musieliśmy kruszyć by bez mały posadzić.
Ale tam gdzie piwonie,na szczęście fajna mokra ziemia. Więc łatwo poszło.

Ja też wypatrzyłam w Biedronce cebulki i kupiłam 40 krokusów, posadziłam w trawniku

Ale tam gdzie piwonie,na szczęście fajna mokra ziemia. Więc łatwo poszło.