Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale rewolucja.Kręgi ciekawie się zapowiadają.Mr Lincoln rośnie u mnie w zaciszu obok JP II i myślę,że lubi takie stanowisko,bo pięknie kwitnie i nie choruje.Ja też jestem nim zachwycona
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No widzisz :wink: ulewa dotarła i do Ciebie...
Kawał dobrej roboty... plecki nie bolą? :roll:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu jak już Tobie wszystko podleje to podrzuć deszczyk do mnie :!: :!: U mnie pieprz :!: :!: :!: :!:
A ogródka nie poznaję :shock: :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kawał zrobiony ale jeszcze większy czeka . SYZYFOWA PRACA . z jednej kupki na drugą . po tej stronie został jeszcze kawałek niezrobiony i nie sprecyzowany .

HANIU jakie proponowałabyś róże do kręgu z tych ,które mam kristalperle do tego walzertraum, blue parfum póżniej mam taką młodziutka podobnę do szekspira . Myślę ,ze 5 róż spokojnie sie zmiesci ,albo wszystkie w jednym kolorze np. w różu ?????

BOGUSIU specjalnie dla Ciebie jechałam na handel do Chorzowa ale tej babki jeszcze nie ma . Ona ma szkółkę w Goczałkowicach

GOŚKA ja już wytrenowana jestem . Dzień w dzień zasuwam pierwszy dzień to kregosłup od wyciągania i przekładania krawężników . Teraz może to tak nie wygląda ale potem zobaczymy .

OLUS z miłą chęcią juz dosyc podlało teraz wysyłam go do Ciebie . Mam nadzieję ,że go nie poznasz :;230 :;230 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JAKUCH pisze:
BOGUSIU specjalnie
dla Ciebie jechałam na handel do Chorzowa ale tej babki jeszcze nie ma . Ona ma szkółkę w Goczałkowicach
Jadziu aż mi głupio że Cię wygnałam tak daleko ,i marnowałaś czas zamiast robić swoje ,Dziękuję Ci ;:196 Nie musisz specjalnie jechac ,jak się nadarzy okazja to zapytasz :P
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu chociaż znowu wydałam kasę a jak siedze w domu to kasa tez siedzi :;230 :;230 kupiłam botaniczne narcyzy i tulipki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No Jadziu - super robota. Co ja tu czytam - czy mówisz o handlu na barskiej w Chorzowie - można tam coś ciekawego kupić?? Daj mi namiary - w środę mogłabym tam wpaść
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadziu o jakiej to szkółce mowa? W Goczałkowicach?Ja znam tylko Kapias .Czy wiesz coś bliżej?Przecież ja mam tak blisko to bym kupiła.U Kapiasa róż nie ma(jakieś marne resztki okrywowych).A z patola chętnie skorzystam,je,sli nie uda mi się kupić tej róży.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WSZYSTKICH FORUMKÓW . Dzisiejszy dzien znów był pracowity . Kupiłam w Biedronce białe tulipany ostatniego Brabanta, niebieskie hiacynty i żonkile . Powsadzałam to wszystko oprócz Brabanta gdyż muszę najpierw mu kupić ziemię .

IWONKO byłam teraz w środe ale tej pani u której kupuję róże jeszcze nie było . Ona tam ma duzy wybór i nawet mozesz sobie zamówic to Ci przywiezie . Jak tylko się pojawi dam Ci znac . Ma tam też drzewka owocowe ,agresty ,porzeczki ale wszystko z gołymi korzeniami .

ANUŚKO nie wiem jaki dokładnie adres . Jak się zjawi to ją wypytam gdyz w ubiegłym roku powiedziała ,ze mogę tam do ogrodnictwa przyjechać i powybierac . Patyczki dam z chęcią . Mam nawet jakies powsadzane ,ale nie wiem co . Kupiłam u niej DE GAULEA ,LINCOLNA ,SANDRE ,SONIE ,LUSTIGE czyli dosyc atrakcyjne róże i wszystkie po 5 -8 złotych
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widzę Jadziu, że zakupów ciąg dalszy.
A więc i u Ciebie rewolucja na całego.
Nie mówiąc już o nowym płocie. :wink: :lol:
A co poprzesadzałaś pod płot ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Jadziu ale żeś rozkopała ten swój ogródeczek...ale widzę że na dobre mu to wyszło, bo szykuja się piękne zmiany :)
widzę, że spotkanie udane a różyczki kwitną stale :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALUŚKO nadal biję sie z myślami jaka kupić pnącą różę na pergolę żeby pachniała i kwiatami cieszyła az do jesieni a przede wszystkim ,żeby nie chorowała . Do kamiennego kręgu chcę wsadzić Lustige ,Blue Parfum ,Walzertraum ,i jeszcze potrzebuję coś z różu .Zmieszczę tam tylko 4 róże może mi doradzisz co kupić .

GRAŻYNKO pod płot poszedł po lewej stronie zylistek ,bokonia od OLI potem floxy, irysy ,piwonie oraz zostało to co tam było . Trochę to pomieszałam i nie wiem jak to bedzie . Przyjdą tam jeszcze tez jednoroczne . Nie wiem jak to będzie wygladac .
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że nadal szalejesz!! zmiany z dnia na dzień :) Pomysł z różą przedni :) Nie będą łobuzy płotka tykać :)
Ja też wypatrzyłam w Biedronce cebulki i kupiłam 40 krokusów, posadziłam w trawniku :lol: :lol: żonkile i tulipany, te to wsadziłam normalnie na rabatki. Jutro zobaczę co da się zrobić, bo chciałabym przesadzać, ale ziemia zbita, że kilofem musieliśmy kruszyć by bez mały posadzić.
Ale tam gdzie piwonie,na szczęście fajna mokra ziemia. Więc łatwo poszło.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Witaj Jadziu, przyszłam Twoje dzisiejsze zakupy pooglądać... :lol: :lol:
A tu nic :roll: :wink:

Za to muszę Cię pochwalić, że robisz piękne zdjęcia, zwłaszcza różom :wink: :P :P

I niezła przebudowa ogrodu :wink:
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Jadziu kupiłaś rasowe róże będzie co podziwiać na przyszły rok.Napisz co posadziłaś w kręgu,bo chyba nie Williama ona u mnie rośnie do 1,50 m a w szerz 1,20 ma 6 lat.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”