Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalu !
Ja też ciepło wspominam naszą z chłopakami wizytę w Twoim bajkowym ogrodzie.
Jego '' klimat'' jest niepowtarzalny i nie da się go zapomnieć, oczywiście bez przemiłych gospodarzy nie było by takiego efektu.
Pieseczek jest kochany, czy to Twój Mąż go trzyma na rekach ?

:) :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
x-d-a

Post »

Majeczko, bukszpan świetnie poddaje się strzyżeniu i chyba nawet to lubi :roll:

Elu, te tony kamieni, które wykopuję z ziemi najczęściej wyrzucam, bo na skalniak wolę jednak ładniejsze i większe...Częściowo wykorzystuję je na obrzeża rabat, a te drobniutkie jako drenaż do doniczek.
Co do hortensji to bukietówki są najwdzięczniejsze, bo niezawodne i piękne...

Mariuszu, Olu, psinka ma już prawie 5 tygodni i jest świetna, a ja oczywiście zakochana w całej piątce
:D :lol: :wink:

Na dobranoc wrześniowy widoczek z mojego ogrodu; mam wrażenie, że unosi się nad nim leciutka jesienna mgiełka...

Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu, co tam ogródek... Balbinka teraz najważniejsza... cudna jest :!: :!: :!:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalu podziwiam ,ja tej jesieni nie bardzo się już przemęczam właściwie wszystko co miałam zrobić zrobiłam wiosna ,przesadziłam tylko jedna hortensję bo miały za ciasno .
A w moim malutkim ogrodzie nie bawię się w Tworzenie roślin w jednym kolorze t.z plam .
Lubię właśnie taki nieład kolorystyczny .
Co inne w takim ogrodzie jak masz Ty Dalu , tam to można pozwolić sobie na Tworzenie .
Pozdrawiam i życzę Ci dużo siły i zdrówka .
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szczeniaczek słodki!

A ta obwódka z trzmieliny to perfekcja! pewnie ją strzyżesz na równiutko? też mam posadzoną trzemienilę na obwódce, ale jeszcze się sadzonki nie "połączyły...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

No to dodałaś mi roboty....
Muszę przyjrzeć sie swoim trzmielinkom bo chciałam je formować na kopułki ale może zrobię z nich obwódkę ?
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Możliwości trzmielin są nieograniczone ; kulki, pieńki , pergolki . żywopłociki, obwódki itd.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Dalu, w takim ogrodzie to i jesień piękniejsza :wink: Cudo Balbinka zostaje u Ciebie?
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witaj Dalu - piękny ten jesienny widoczek. Ja sie właśnie użalam nad sobą że nie mam nic ładnego na jesień w ogrodzie.... ;-)

Miłego dnia !
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Bardzo się cieszę, że trafiłem do Twojego ogrodu i mogę odkrywać kolejne jego zakątki :) Ta pora roku u Ciebie wygląda pięknie dzięki nienagannemu porządkowi i przyciętym, symetrycznym roślinom.
Bardzo ładny Twój tamaryszek; pomimo iż go nie formujesz przybrał zgrabny pokrój.
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

obwódka trzmielinowa "mniodzio"! też już sobie trzmielinki zaczęłam sadzic... a potem tylko ciac i dosadzac, ciąc i dosadzac... to jeszcze takie pytanko - kiedy tniesz? i jak często? bo ja do tej pory to trzmieliny na żywioł puszczałam...

wspaniały jesienny klimacik w Twoim ogrodzie - a Balbinka cudo! puchata, jak chmurka na niebie... ;:79
x-d-a

Post »

Pell, miło, że wpadłaś. W ogrodzie już robi się coraz bardziej jesiennie, ale ja jakoś ostatnio sporo mam tu do zrobienia, więc nie mam czasu na wrześniowe smuteczki. Szczeniaczek rzeczywiście jest na rekach mojego M.

Agnieszko, trzmielinowy płotek, podobnie jak bukszpan tnę 3 razy w sezonie, ostatni raz w końcu sierpnia. Mam jeszcze trzmielinowe kule i trzmielinę puszczoną na żywioł - bo jej zadaniem jest osłanianie brzydkiej rury.

Jacku, dziękuję za miłe słowa. Małe sprostowanie - uporządkowany, formalny wygląd ma przedogródek, pozostała część ogrodu z założenia ma mieć charakter ogrodu wiejsko-romantycznego; nie ukrywam, że wzorem są dla mnie ogrody angielskie i genialna ogrodniczka Gertruda Jekyll. Stąd dużo nasadzeń łączonych -byliny z jednorocznymi, drzewami i krzewami, nieformowane żywopłoty z krzewów liściastych itp. Tamaryszek rośnie sobie jak chce, choc troszkę zaczyna mi się kłaść na ziemi i choćby z tego powodu będę musiała go trochę przyciąć...

Aniu, zaraz pędzę do Ciebie, bo nie wierzę, że nie masz nic ładnego w ogrodzie. MASZ NA PEWNO :!: tylko musisz popatrzyć na swój ogród łagodniejszym okiem :lol:

Gabrysiu, bardzo chciałabym zostawić sobie jednego szczeniaczka, ale mam już w domu dwa pieski, w tym jednego staruszka wymagającego stałej opieki i się waham...

_oleander_ co racja, to racja -trzmielina to bardzo wdzięczna roślinka.

Mariolko, kopułki z trzmieliny też mam, niedawno je pokazywałam, ale przypomnę
Obrazek

100krotko, no, właśnie, żeby powstał taki płotek trzeba trochę czasu (u mnie 5 lat), no i regularnego cięcia. Ja to robię moimi ukochanymi nożycami akumulatorowymi do trawy firmy na B. Świetna zabawa jak sprzęt dobry :wink:

Geniu, i to właśnie w Twoim ogrodzie jest piękne, że on jest TWÓJ, że jest odzwierciedleniem Twojej pasji i zamiłowań...

Magdo, Balbinka jest słodka, ale pozostałe maluszki to też sam miód. Moim ulubieńcem jest najmniejszy i najsłabszy z miotu - Gutek.
Oto cała gromadka
Obrazek

Dzisiaj nie robiłam NIC w ogrodzie, bo byłam we Wrocławiu i może Was zdziwię, ale nie poszłam do żadnego ogrodniczego, tylko do Galerii i nie kupiłam żadnej roślinki, tylko - za przeproszeniem- piękny komplet bielizny DLA SIEBIE. Dziwne, prawda?
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Nieee to normalne.....
takie psychologiczne podejście.....oszuka siebie
nie kupię żadnej roślinki....ale i tak muszę coś kupić......
Psiaki super.....czy wszystkie sprzedadzą?
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

no tak zakupy jakies takie nie typowe :wink: a psiaki super :D :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Dalu,
psie rodzeństwo przeurocze ...... i będziesz tak mogła wszystkie 'wnuki' obcym oddać :?: Ja bym nie mogła :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”