Rozczochrany ogródek Stokrotki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

9:30 i po grzybobraniu... Zazdroszczę tych porannych wilgoci i zapachu lasu, i radości, jak się wypatrzy dorodny okaz, i tych emocji przy zbliżaniu się do niego, rozglądaniu dookoła za towarzystwem. Tylko tak jak grzyby rosną w grupach, tak grzybobranie najlepiej smakuje w towarzystwie. :roll:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witaj,zdradź gdzie takie grzybki zbieracie,może mam nie daleko,w tym sezonie byłem dopiero raz i to był niewypał,ale tam gdzie jeździmy w przewadze rosną podgrzybki a z nimi na razie krucho,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Grzybki bardzo bardzo ładne!
W lasach na wsi koło Siemiatycz - gdzie moja mama latem pomieszkuje - jeszcze w tym roku takich grzybków nie było.
Gdy byłam we wrześniu jeszcze tylko kurki się znajdowały. Ale za to kurek 25 słoiczków sobie zamarynowaliśmy!
Fajnie potem zimą wyciągnąć taki słoiczek grzybków i się podelektować ;)
Bardzo udane grzybobranie u Ciebie!
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tomku - nieużytki rolne między dawną Przybyszówką a Trzcianą :-) Tam sam się zasiał las brzozowy. Grzybki, to głównie kozaki.

Krzyśku - a ja nie lubię zbierać samodzielnie - głównie dlatego, że się po prostu na tym nie znam. Za to z radoscią witam zdobywców z łupami :-) te dzisiejsze, nie dosć, że tak liczne (M. twierdzi, że jeszcze by przyniósł, tylko nie miał w czym) to jeszcze duże i zdrowe.

Kasiu - u mnie 13 takich wiekszych słoików. Plus cztery duże wieńce do suszenia, a resztę udusimy sobie po południu w śmietanie :-) Ach, jakie życie jest piękne :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Takie grzybki duszone w śmietanie - pychotka!
Ja sobie zawekowałam dwa słoiczki do duszenia. Poczekają na zimę - aż mnie najdzie taka wielka ochota na kurki w śmietanie. Wtedy będzie jak znalazł ;)
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale fajoskie grzybki! Juz mi slinka cieknie ;)
Wybieramy sie w sobotę, tez mam nadzieje na dobre zbiory!

Co do Iceberga - jest mniej pełny niz twoja róża i taki delikatny.
Dla porównania:
Obrazek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Moj Iceberg też nie jest taki biały. Środek pąka zdecydowanie kremowy, dopiero się robi biały jak się rozwija. Jutro cyknę fotki. Aha - mój ma mało kolców.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Uwzięły się dziś z tymi grzybami :lol: :lol: :lol:
A co Ci się takie żółte pnie po płocie? Bo niedowidzę :roll:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żółte na płocie to Bill Mc Kenzie, powojnik tangucki :-) Bardzo wdzięczny egzemplarz,kwiaty - jak widać - niespecjalne, ale piękne owoce, dające łądny efekt przez całą zimę. Takie moherowe bereciki. jedna wada - przez cały sezon co i raz odkrywasz jakieś samosiewy ;-) ale z tym da sieżyć. Mniszek jest bardziej ekspansywny ;-)

Z tym Icebergiem, to od początku podejrzewałam, że chyba jednak nie tę odmianę dostałam - choć od tego samego pana kupiłam Westerlanda, Bonicę i Rosarium, i tu nie było pomyłek. Ale raz, że ten kwiat jest rzeczywiscie pełniejszy (zresztą, bardzo ładny), a poza tym, od wpada w zielonkawosć ;-) - nie jest taki śnieżny. W zasadzie, to mi niespecjalnie przeszkadza, że to akurat nie ta odmiana :-)

Gorzatka - mąż udusił grzybki i umieramy z przeżarcia. Człowiek to czasem głupszy jest niż ustawa przewiduje ;:124
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Jak ja bym się chętnie przeżarła takimi duszonymi grzybkami!!! ;:152
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

jak zobaczyłam zdjęcie z grzybami to natychmiast ich zapach poczułam... taki wilgotno - leśny :P a duszone w śmietanie ;:215
podoba mi się kiedy pisząc o róży, mówisz: "tych panów" - fajnie to brzmi :lol: tak zaskakująco :wink:
u mnie ziemowity nie wyszły z ziemi, jak myślisz mają jeszcze jakieś szanse?
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Aga, jeśli Ty tak nie lubisz grzybów zbierać to ubijemy interes! :P
Popilnujesz moje i swoje dzieciaki, ja wyskoczę do lasku na grzybobranie, potem znowu wkroczysz Ty i wszystkie ładnie oporządzisz :wink:

A tak na poważnie, to jeśli masz na zbyciu nasionka lub siewki tego powojnika tanguckiego (bardzo ładny! :roll: ) to ja z chęcią pokryję wszelkie koszta wysyłki do Jasła :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - parę siewek pewnie by się jeszcze znalazło. Sprawa jest tylko taka, że to jest odmiana, więc nie powtarza cech rośliny matecznej i może być wielką niespodzianką. jeśli chciałabyś poeksperymentować ( a wiem, że lubisz) - oczywiście chętnie Ci wyślę, ale wiesz co - oprócz tego spróbuję odkopać coś od korzenia, tu masz pewnośc, że to ta sama odmiana.

Niemowlaków dawno nie pilnowałam, a dwójki naraz to chyba nigdy ;-) no cóż, zawsze można popróbować :-)

Gohna, mnie to strasznie cieszy, że rośliny się tak fajnie nazywają :-) Dziewczyna mojego brata, będąc osobą początkującą, nie mogła wyjsć ze zdziwienia, gdy kupowała powojniki - "no ja rozumiem papieską kremówkę, ale żeby kwiatek się nazywał Jan Paweł II"? A mnie sięto strasznie podoba, że one mają imiona. O, ostatnio kupiłam sobie azalię "Billy Novinka" :-) - biała odmiana, ponoć bardzo obficie kwitnie.

Dominisiu - nigdy więcej grzybów na kolację,. Nie wiem, co mnie tak bolało całą noc, czy wątroba, czy woreczek żółciowy, ale grzybek to jeden na ząbek i nie więcej, na pewno nie nadaje się do tego, żeby sobie pojeść. Brrrrr...to już nie te lata...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Gadułko... gratuluję złotka
Nowy gatunek - złota 100krotka

O rany... ale wierszyk mi wyszedł :oops: :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grzybków ,to strasznie zazdraszczam .Oj zjadło by się taki sosik z cebulką i śmietanką ,nawet jak później by miał brzuszek boleć .Warto się pomęczyć dla takich pyszności . :wink:
Czy mogła bym się załapać na nadmiar nasionek tego żółtego powojnika tanguckiego . :?: :oops: :wink:
GRATULUJĘ ZŁOTKA .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”