Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Większość narzeka na aksamitki ale gdyby nie one to kolorków było by mniej o tej porze. A tak dodają uroku. Fotki bardzo ładne.

pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko hortensje przepięknej urody.
Podziwiam też aksamitki.
Wyglądają jakby lato dopiero się miało zacząć. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś kolorowo w twoim ogrodzie :wit , podobają mi się przebarwione hortensje i rozchodniki które polubiłam z powodu odwiedzających je sporej gawiedzi owadów .
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Aguś. Stale podglądam Twój ogródek, rzadko piszę. :oops: Piękne roslinki i kolory jak zwykle pokazujesz. Również próbuję przerabiać moje rabaty, ale z utęsknieniem czekam na deszcz, gdyż Wrocław jakoś omijają opady i jest sucho jak pieprz. Jest tak sucho, że ciężko wbić łopatę, a już od tygodnia muszę podlewać świeżo posadzone roślinki, bo mam ich sporo. Twój skalniak będzie piękny jak się wszystko rozrośnie. Chyba to dobry pomysł, aby przeróbki zrobić jesienią, gdyż wiosną większość roślin skalniakowych właśnie kwitnie, więc już będą zadomowione. :lol: :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agus i u Ciebie jeszcze kolorowo :D Oby ,jak najdłuzej ,bo potem to tylko szarości :(
Ostatnio na Targach widziałam rozchodniki o białych kwiatach i bordowych lisciach-tez ładne :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Bardzo ładne te Twoje wrześniowe klimaty. Jeszcze sporo kolorków i wszystko to co lubię czyli aksamitki, pięknie przebarwione hortensje i rozchodnik olbrzymi. Super :P
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Agnieszko widzę że u Ciebie to dopiero się dzieje :roll: szalejesz na całego ;:109

Cieszę się że nie jestem osamotniona w rewolucjach ogrodowych :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalu dziękuję :D hortensje są faktycznie piękne od momentu pąka, poprzez wszystkie etapy przebarwiania się kwiatów i liści:D Ja bardzo lubię jak te kule bordowieję, tylko mogłoby to nastąpić trochę później :wink: :lol: Zapał na szczęście jeszcze mam, bo sporo roboty mi pozostało 8) :lol:

Marylu, ja niestety nie mam chryzantem, one łapią u mnie jakiegoś grzyba i zasychają im dolne listki, brzydko to wygląda, takie brązowe badyle z kępami kwiatów i liści na górze :roll: tak, że zrezygnowałam z nich, zawsze kupuję sobie w donicach i stawiam na tarasie i przy domu, ale w tym roku chyba i tego nie zrobię, ponieważ pelargonie coraz piękniejsze, i będą obsypane kwiatami aż do mrozów.

_oleander_ faktycznie, moje rozchodniki w większości są olbrzymie, ale rosną już wiele lat, największą kępę , mimo, że pięknie wygląda, będę musiała podzielić wiosną, ponieważ mimo podwiązywania wykłada się :roll:

Ewuś
ja aksamitki bardzo lubię, ponieważ zdobią ogród naprawdę długo, a przy małej ilości roślin kwitnących od sierpnia w moim ogródku, jest to bardzo istotne. Zawsze sieję ich naprawdę sporo, w większość miejsc po cebulowych, w tym roku wyjątkowo mam tylko jedną kępę, i powiem szczerze, że bardzo mi ich brak :?

Grażynko
, żeby to była możliwe, i żeby lato dopiero zaczynało się :wink: :lol:

Eluś faktycznie na rozchodnikach zawsze roje pszczółek :D a i motyki chętnie je nawiedzają :D Ja tez je bardzo lubię , szczególnie za porę kwitnienia, dają kolor mojemu ogródkowi, kiedy króluje zieleń :roll: :lol:

Aduś u mnie też niestety jest niesamowicie sucho, jak kopię, to dosłownie popiół :roll: niestety nie mogę czekać na deszcze, robię kiedy mogę, bo niestety nie zawsze mam możliwość pójść do ogrodu. Ale jak przesadzam, lub sadzę roślinki, to leję mnóstwo wody do dołka i praktycznie sadzę w błotko :lol:
Szczerze mówiac lubię robić nasadzenia i przerabiać rabaty jesienią, wtedy roślinki do zimy zdążą ukorzenić się i wiosną już pięknie kwitną :D

Aneczko rozchodniki o bordowych liściach kwitnące na biało muszą być niesamowite- taki kontrast :D A kolorki u mnie już takie typowo jesienne, zakwitły już zimowity, ale nie miałam czasu cyknąć fotek, postaram się jutro nadrobić :lol:

Wiolu dziękuję :D , tak naprawdę , to kolorki już jesienne, a ile liści każdego dnia na trawniku :roll: Na szczęście są takie rośliny jak rozchodniki, które królują właśnie teraz :D

Joluś ja również kibicuję Ci w Twoich ogrodowych rewolucjach :wink: :lol: i na dodatek pięknie udokumentowanych fotkami :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Mam pytanie na PW
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko Droga, ja też mam pytanie na PW ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleńko, Halinko odpisałam :D ;:196
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko Droga, już przeczytałam i odpisałam :lol: buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Agnisiu dzisaj widziałam wrzosy w koszyku :roll: ..........duuuuuuzo wrzosów i pieknych :D ........nie sadz przy Rd bo kwasno to jedno a sucho to drugie :oops: ........w smoczej sie nie udaje :( .......wrzosy lubia brzozy[ albo odwrotnie] a Rd dabrówki i jasnoty...............eeee znowu gderam :lol: :lol:

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Smoczynko wrzosy w koszyku - to musiał być piękny widok :D Moje już wysadzone, nie przy Rh, ale będą przy miniaturowych iglaczkach, które jeszcze nie są posadzone :roll: :lol: Mam nadzieję, że będzie im razem dobrze :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Ładnie i wciąż kolorowo u ciebie! :)
Mnie chwilami dopada zniechęcenie, bo pełno suchych badyli, kwiatów coraz mniej. :(
Mam ochotę na doniczkowe wrzosowisko :roll:
pozdrawiam cieplutko![/list]
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”