Ogródek AGNESS cz.4
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko hortensje przepięknej urody.
Podziwiam też aksamitki.
Wyglądają jakby lato dopiero się miało zacząć.

Podziwiam też aksamitki.
Wyglądają jakby lato dopiero się miało zacząć.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Aguś. Stale podglądam Twój ogródek, rzadko piszę.
Piękne roslinki i kolory jak zwykle pokazujesz. Również próbuję przerabiać moje rabaty, ale z utęsknieniem czekam na deszcz, gdyż Wrocław jakoś omijają opady i jest sucho jak pieprz. Jest tak sucho, że ciężko wbić łopatę, a już od tygodnia muszę podlewać świeżo posadzone roślinki, bo mam ich sporo. Twój skalniak będzie piękny jak się wszystko rozrośnie. Chyba to dobry pomysł, aby przeróbki zrobić jesienią, gdyż wiosną większość roślin skalniakowych właśnie kwitnie, więc już będą zadomowione.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu dziękuję
hortensje są faktycznie piękne od momentu pąka, poprzez wszystkie etapy przebarwiania się kwiatów i liści:D Ja bardzo lubię jak te kule bordowieję, tylko mogłoby to nastąpić trochę później
Zapał na szczęście jeszcze mam, bo sporo roboty mi pozostało 8)
Marylu, ja niestety nie mam chryzantem, one łapią u mnie jakiegoś grzyba i zasychają im dolne listki, brzydko to wygląda, takie brązowe badyle z kępami kwiatów i liści na górze
tak, że zrezygnowałam z nich, zawsze kupuję sobie w donicach i stawiam na tarasie i przy domu, ale w tym roku chyba i tego nie zrobię, ponieważ pelargonie coraz piękniejsze, i będą obsypane kwiatami aż do mrozów.
_oleander_ faktycznie, moje rozchodniki w większości są olbrzymie, ale rosną już wiele lat, największą kępę , mimo, że pięknie wygląda, będę musiała podzielić wiosną, ponieważ mimo podwiązywania wykłada się
Ewuś ja aksamitki bardzo lubię, ponieważ zdobią ogród naprawdę długo, a przy małej ilości roślin kwitnących od sierpnia w moim ogródku, jest to bardzo istotne. Zawsze sieję ich naprawdę sporo, w większość miejsc po cebulowych, w tym roku wyjątkowo mam tylko jedną kępę, i powiem szczerze, że bardzo mi ich brak
Grażynko, żeby to była możliwe, i żeby lato dopiero zaczynało się
Eluś faktycznie na rozchodnikach zawsze roje pszczółek
a i motyki chętnie je nawiedzają
Ja tez je bardzo lubię , szczególnie za porę kwitnienia, dają kolor mojemu ogródkowi, kiedy króluje zieleń
Aduś u mnie też niestety jest niesamowicie sucho, jak kopię, to dosłownie popiół
niestety nie mogę czekać na deszcze, robię kiedy mogę, bo niestety nie zawsze mam możliwość pójść do ogrodu. Ale jak przesadzam, lub sadzę roślinki, to leję mnóstwo wody do dołka i praktycznie sadzę w błotko
Szczerze mówiac lubię robić nasadzenia i przerabiać rabaty jesienią, wtedy roślinki do zimy zdążą ukorzenić się i wiosną już pięknie kwitną
Aneczko rozchodniki o bordowych liściach kwitnące na biało muszą być niesamowite- taki kontrast
A kolorki u mnie już takie typowo jesienne, zakwitły już zimowity, ale nie miałam czasu cyknąć fotek, postaram się jutro nadrobić
Wiolu dziękuję
, tak naprawdę , to kolorki już jesienne, a ile liści każdego dnia na trawniku
Na szczęście są takie rośliny jak rozchodniki, które królują właśnie teraz
Joluś ja również kibicuję Ci w Twoich ogrodowych rewolucjach
i na dodatek pięknie udokumentowanych fotkami 

Marylu, ja niestety nie mam chryzantem, one łapią u mnie jakiegoś grzyba i zasychają im dolne listki, brzydko to wygląda, takie brązowe badyle z kępami kwiatów i liści na górze

_oleander_ faktycznie, moje rozchodniki w większości są olbrzymie, ale rosną już wiele lat, największą kępę , mimo, że pięknie wygląda, będę musiała podzielić wiosną, ponieważ mimo podwiązywania wykłada się

Ewuś ja aksamitki bardzo lubię, ponieważ zdobią ogród naprawdę długo, a przy małej ilości roślin kwitnących od sierpnia w moim ogródku, jest to bardzo istotne. Zawsze sieję ich naprawdę sporo, w większość miejsc po cebulowych, w tym roku wyjątkowo mam tylko jedną kępę, i powiem szczerze, że bardzo mi ich brak

Grażynko, żeby to była możliwe, i żeby lato dopiero zaczynało się

Eluś faktycznie na rozchodnikach zawsze roje pszczółek

Aduś u mnie też niestety jest niesamowicie sucho, jak kopię, to dosłownie popiół

Szczerze mówiac lubię robić nasadzenia i przerabiać rabaty jesienią, wtedy roślinki do zimy zdążą ukorzenić się i wiosną już pięknie kwitną

Aneczko rozchodniki o bordowych liściach kwitnące na biało muszą być niesamowite- taki kontrast

Wiolu dziękuję

Joluś ja również kibicuję Ci w Twoich ogrodowych rewolucjach

-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Agnisiu dzisaj widziałam wrzosy w koszyku
..........duuuuuuzo wrzosów i pieknych
........nie sadz przy Rd bo kwasno to jedno a sucho to drugie
........w smoczej sie nie udaje
.......wrzosy lubia brzozy[ albo odwrotnie] a Rd dabrówki i jasnoty...............eeee znowu gderam
cmokasy

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści