Storczyki Anusski
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Storczykowa
podobają mi się duże Phal., ale nie miałabym gdzie takich trzymać. mam kilka duzych, m.in. takiego, który wygląda na hybrydę Phal. gigantea. liście ma tak cudownie szerokie, że rozpływam się nad nimi z zachwytu ;) . ale największy jest żółty w kropki. ma ponad pół metra szerokości, a najdłuższy jego liść ma 35 cm.
- Storczykowa
on zajmuje bardzo dużo miejsca i nie mogłam go już trzymać w moim pokoju. bardzo wielki. teraz mu rośnie drugi pęd. a pierwsze kwiaty na starszym pędzie rozwinęły się już w lutym, więc kwitnie bardzo długo.Anusska pisze:Dusiu, pół metra, powiadasz....To musi być ciekawy widok, taka bardzo wielka roślina :o
Jolu, no to na pewno jest śliczny i super widoczek na oknie masz
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Anusska, bardzo jestem ciekawa Twojego eksperymentu- też znam kilka takich przypadków, jakie to wnerwiające, wrrr!
Krzywdy mu na pewno nie zrobisz a może odkryjesz 'patent' na super kwitnienia?! ;) Może wielkie sławy storczykowe wypisują zalecenia hodowli (a sami robią przeciwnie), z zazdrości, żeby inni nie mieli za dużych sukcesów w uprawie?! ;) A potem opowiadają, jakie to trudne te storczyki, które u nich akurat wyjątkowo pieknie kwitną... ;)
Gratuluję białaska, piękna sztuka
Krzywdy mu na pewno nie zrobisz a może odkryjesz 'patent' na super kwitnienia?! ;) Może wielkie sławy storczykowe wypisują zalecenia hodowli (a sami robią przeciwnie), z zazdrości, żeby inni nie mieli za dużych sukcesów w uprawie?! ;) A potem opowiadają, jakie to trudne te storczyki, które u nich akurat wyjątkowo pieknie kwitną... ;)

Gratuluję białaska, piękna sztuka

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz