Mój ogród - eleka
Elu gdybym widziała całą roślinę to pewnie wiedziałabym że to rojniki. Ale wiesz drobna zmiana ustawienia i taki laik jak ja zaczyna się gubić. No cóż pewnie nikt na tym forum nie zadał tak głupiego pytania. Z kogoś w końcu musicie się pośmiać 

Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Elu wcale nie monotonnie - coś Ty?
Przecież motyle nie siedzą na jeżówce od tygodnia?
Podziwiam calla ,moja już po malutku zwija się do spoczynku co oznacza ,że nie jest fotogeniczna
a eukomis
mój oczywiście ma chyba ze 4 lub 5 badyli kwiatowych - leżą wszystkie na ziemi ,kwiatki rozwinęły się i są nędzne.Nie wiem co mu zaszkodziło w tym roku.
Twój jest śliczny
Przecież motyle nie siedzą na jeżówce od tygodnia?

Podziwiam calla ,moja już po malutku zwija się do spoczynku co oznacza ,że nie jest fotogeniczna

a eukomis

Twój jest śliczny

Jestem strasznie mocno zachwycona floksami wiechowaqtymi są przepiękne. Moja miłość mam na razie dwa biały i liliowy a takiego pięknego z obwódką ciemniejszą nie widziałam. Twój eukomis jest wysoki ciekawe czy go czymś zasilasz bo mój jest dużo niższy. Podoba mi się u ciebie będę zaglądać na chwilę zachwytu.
Pozdrawiam
Renia
Pozdrawiam
Renia
Cieszę się z Waszych odwiedzin.Tak miło.
O eukomisie.Niczym go nie zasilam.W zeszłym roku posadziłam go na oborniku, który po zimie zakopałam do ziemi.Zupełnie przypadkiem posadziłam na nim eukomis.Od tamtej pory oszalał.Nie wiem, czy to nawożenie, czy ilość lat( 5 ),ale w tym roku rozsadziłam go.Miałam w sumie 6 sporych cebul i po dwie powtykałam.KaRo, mój eukom. po raz pierwszy jest w pozycji pionowej.Dwa lata z rzędu, gdy tylko pokazały się kwiaty, dziwnym zrządzeniem losu, trafiała w niego piłka, lub but, mojego Kubusia.A ponieważ ma kruchą łodygę, złamać go bardzo łatwo.
Reniu, floksy chętnie mogę na jesień, lub wiosną rozsadzić, bo rozrosły się w wielkie kępy.Mam chyba 3 rodzaje( kolorów).Jeśli coś chcesz wybrać to mów.
O eukomisie.Niczym go nie zasilam.W zeszłym roku posadziłam go na oborniku, który po zimie zakopałam do ziemi.Zupełnie przypadkiem posadziłam na nim eukomis.Od tamtej pory oszalał.Nie wiem, czy to nawożenie, czy ilość lat( 5 ),ale w tym roku rozsadziłam go.Miałam w sumie 6 sporych cebul i po dwie powtykałam.KaRo, mój eukom. po raz pierwszy jest w pozycji pionowej.Dwa lata z rzędu, gdy tylko pokazały się kwiaty, dziwnym zrządzeniem losu, trafiała w niego piłka, lub but, mojego Kubusia.A ponieważ ma kruchą łodygę, złamać go bardzo łatwo.
Reniu, floksy chętnie mogę na jesień, lub wiosną rozsadzić, bo rozrosły się w wielkie kępy.Mam chyba 3 rodzaje( kolorów).Jeśli coś chcesz wybrać to mów.
Figo, szczawik (choć mało wyraźny na zdjęciu), zimuje.Rośnie pod jałowcem płożącym,niewiele go widać, ale mnie wystarczy gdy do niego zajrzę raz dziennie.Chyba jest mu tam dobrze, bo rozsiewa się jak szalony.
KaRo, ja wykopuję cebule na jesień.Właśnie wykopując, dowiedziałam się, że rośnie na zeszłorocznym oborniku.Całe korzenie były wrośnięte w nawóz.Nigdy go nie zostawiałam w gruncie.Cebule bardzo ładnie się przechowują, lepiej niż cebule mieczyków.Sadzę, gdy widać pierwsze kiełki.
KaRo, ja wykopuję cebule na jesień.Właśnie wykopując, dowiedziałam się, że rośnie na zeszłorocznym oborniku.Całe korzenie były wrośnięte w nawóz.Nigdy go nie zostawiałam w gruncie.Cebule bardzo ładnie się przechowują, lepiej niż cebule mieczyków.Sadzę, gdy widać pierwsze kiełki.