Mój ogród - eleka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eleka dziękuję Ci bardzo za przepiękną gościnę na Twojej działce, bardzo mile spędziłam czas podziwiając tak śliczne roślinki raj dla oczu. :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Elu gdybym widziała całą roślinę to pewnie wiedziałabym że to rojniki. Ale wiesz drobna zmiana ustawienia i taki laik jak ja zaczyna się gubić. No cóż pewnie nikt na tym forum nie zadał tak głupiego pytania. Z kogoś w końcu musicie się pośmiać :lol:
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Figo, cieszę się, że miło u mnie bawiłaś.Zapraszam znów.
Ewa, co ty.Każdemu się zdarza.Nieraz najbardziej znany kwiatek, zrobiony jest tak, że ciężko dopatrzeć się oryginału.Jednym słowem, spłatałam Ci psikusa.
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Łomatko! Znalazłem dziewannę w tym natłoku pięknych kwiatów! Było ciężko, ale niczego nie połamałem, dokolorowałem się przy okazji, bo u mnie szaro.

Z chęcią się wymienię dziewanną, chodzi o nasiona, prawda?
Powiedz mi jeszcze jak wysokie są Twoje, bo moja ma spokojnie 2 metry :roll:
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moje są trochę mniejsze, tak ok.90cm liczęc kwiatostan.Jeśli z nasion będzie ten sam kolor ,to chętnie nasiona.Ja mogę dać Ci siewki, bo sporo ich widziałam.Myślę, że będą miały tem sam kolor, a jeśli nie to rozdzielę z matecznej.Poczekam do jesieni,jak jeszcze trochę podrosną.
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Moja z nasion będzie na bank taka sama :) Chwilowo rzeba poczekać na nasiona bo wszystkie większe kwiatki spadły podczas wiatrów.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

W moim ogródku dość monotonnie, ale chętnie pokażę co w trawie piszczy.
Zlot motyli

Obrazek Obrazek Obrazek

floks
Obrazek
Obrazek

platykodont

Obrazek Obrazek

eukomis
Obrazek

szczawik

Obrazek

ostróżeczki

Obrazek

takie sobie widoczki

Obrazek Obrazek

kalla

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu wcale nie monotonnie - coś Ty?
Przecież motyle nie siedzą na jeżówce od tygodnia? :wink: :D
Podziwiam calla ,moja już po malutku zwija się do spoczynku co oznacza ,że nie jest fotogeniczna :D
a eukomis :D mój oczywiście ma chyba ze 4 lub 5 badyli kwiatowych - leżą wszystkie na ziemi ,kwiatki rozwinęły się i są nędzne.Nie wiem co mu zaszkodziło w tym roku. :(
Twój jest śliczny :D
orchidea
Przyjaciel Forum - weteran
Przyjaciel Forum - weteran
Od: 16 maja 2007, o 15:57

Post »

Jestem strasznie mocno zachwycona floksami wiechowaqtymi są przepiękne. Moja miłość mam na razie dwa biały i liliowy a takiego pięknego z obwódką ciemniejszą nie widziałam. Twój eukomis jest wysoki ciekawe czy go czymś zasilasz bo mój jest dużo niższy. Podoba mi się u ciebie będę zaglądać na chwilę zachwytu.
Pozdrawiam
Renia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cieszę się z Waszych odwiedzin.Tak miło.
O eukomisie.Niczym go nie zasilam.W zeszłym roku posadziłam go na oborniku, który po zimie zakopałam do ziemi.Zupełnie przypadkiem posadziłam na nim eukomis.Od tamtej pory oszalał.Nie wiem, czy to nawożenie, czy ilość lat( 5 ),ale w tym roku rozsadziłam go.Miałam w sumie 6 sporych cebul i po dwie powtykałam.KaRo, mój eukom. po raz pierwszy jest w pozycji pionowej.Dwa lata z rzędu, gdy tylko pokazały się kwiaty, dziwnym zrządzeniem losu, trafiała w niego piłka, lub but, mojego Kubusia.A ponieważ ma kruchą łodygę, złamać go bardzo łatwo.
Reniu, floksy chętnie mogę na jesień, lub wiosną rozsadzić, bo rozrosły się w wielkie kępy.Mam chyba 3 rodzaje( kolorów).Jeśli coś chcesz wybrać to mów.
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu szczawik rośnie u ciebie w gruncie?
Przenosisz go na zimę , czy jakoś zabezpieczas przed mrozem?
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Elu to powiedz mi jeszcze,czy trzeba miejsce gdzie rośnie eukomis zabezpieczać na zimę
Bazując na Twoich doświadczeniach myślę,że i mój kiedyś wstanie z tej pokładającej się pozy. :D
Mojemu co prawada nie zagraża Kubuś ale za to pies który lubi podgryzać ostatnio mękkie pędy.
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo czy Twojego pieska przestawiasz na dietę :P
Muszą być smaczne, jak mu przypadły do gustu :P
Figa też lubiła przesadzać ( wysadzała) mi kwiatki teraz zamykam pokój jak wychodzimy, upodobała sobie kawę. :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Figo, szczawik (choć mało wyraźny na zdjęciu), zimuje.Rośnie pod jałowcem płożącym,niewiele go widać, ale mnie wystarczy gdy do niego zajrzę raz dziennie.Chyba jest mu tam dobrze, bo rozsiewa się jak szalony.
KaRo, ja wykopuję cebule na jesień.Właśnie wykopując, dowiedziałam się, że rośnie na zeszłorocznym oborniku.Całe korzenie były wrośnięte w nawóz.Nigdy go nie zostawiałam w gruncie.Cebule bardzo ładnie się przechowują, lepiej niż cebule mieczyków.Sadzę, gdy widać pierwsze kiełki.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Ta "diablica" sama sobie ustala ogrodowe menu :P ,były już liliowce,były doniczki plastikowe a teraz eukomis.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”