Elu krokusiki jesienne będę musiała posadzić, ale zimowity mają zbyt wysokie pióropusze liści wiosną, tak, że z nich zrezygnuję. Teraz kupiłam sporo cebul, ale jakoś jesienne krokusy nie trafiły mi sie , będę musiała poszukać jeszcze. Z tymi jednorocznymi ubiorkami to świetny pomysł, miałam taki na rabacie i bardzo mi się podobał

Portulakę też chcę posiać, bo jest super
Izuś, no z tym szybkim rozrastaniem się niektórych roślinek skalniakowych, to racją

na moim przed przeróbką zrobił się poplątany busz, tak, że teraz już będę golić od razu nie dopuszczając do nadmiernego rozrośnięcia 8)

Cebulaczki na skalniaku ślicznie się prezentują

ja je sadzę pomiędzy niskie płożące roślinki, które kwitną po przekwitnięciu cebulowych.
Grażynko, w tym roku właśnie z Bonicy jestem najbardziej zadowolona, jest bezkonkurencyjna, tak, że szczrze polecam, nie choruje i wspaniale obficie kwitnie z króciutką przerwą
Eluś będę chciała kupić sobie kilka kolorowych żurawek mogących rosnąć na słoneczku, zawsze sądziłam, że żurawki muszą mieć cień, ale Iga podała nazwy tych radzących sobie też na słońcu
Witaj
Izo w moim ogródku

kamienie niestety taszczyłam sama, moje łapki nieco to odczuły

ale cieszę się, że już gotowe
Moniś Kochanie absolutnie nie biegaj specjalnie do ogrodniczego, żeby spisać nazwy, to naprawdę nie jest pilna sprawa, kiedyś przy okazji jak będziesz robić zakupy to spiszesz
Ja bardzo lubię na skalniakach niskie roślinki cebulowe i zawsze je sadzę, wspaniale kolorują skalniak wiosną

Teraz też mam już kupione cebule do wysadzenia, muszę jeszcze też dokupić tylko niskie narcyzy, chociaż zawsze mam z nimi kłopot- nie wiem co się dzieje, ale jako jedyne z cebulowych giną mi
Marysiu dziękuję

Z róż kupiłam same krzaczaste, piennych nie chcę przed zimą kupować, wiosną planuję dokupić jeszcze tylko 2 i chyba koniec z piennymi, no chyba, że znowu zimą mi wypadną i będę musiała uzupełnić

, a teraz kupiłam : 2 x Westerland, 2x Chopin, 2x różowa okrywowa, i po 1 krzaczku: Monica, Double Delight, Ecry, Watykan, Nostalgia, Hokus Pokus