Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś no widzisz, a ja zawsze myślałam, że one półcień i cień lubią, podobnie jak hosty :oops: :roll: :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

I myślałaś dobrze, ale są takie które bez problemu rosną na słońcu.Trzeba tylko troszkę się znać na odmianach.Na pewno niektóre rosną w moim ogrodzie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś kilka różyczek, które teraz u mnie kwitną, właśnie na allelgro złożyłam zamówienie na kilkanaście kolejnych krzewów, mam nadzieję, że w przyszłym roku ładnie zakwitną, między innymi w końcu będę miała swoje wymarzone Westerlandy i pomarańczkę - Monicę :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że ponownie kwitnie Ci Bonica, moja słabo powtarza, ale ma niecały rok, więc jest wytłumaczenie.
Napracowałaś się przy skalniaku, może wciśnij trochę cebulek krokusów jesiennych i zimowitów,
będziesz miała tam kolor i jesienią. W pierwszych latach po obsadzeniu jest dużo pustych miejsc,
możesz posiać jednoroczną smagliczkę (biała i wrzosowa) lub ubiorek (biały, różowy lub wrzosowy),
portulaka jednoroczna z siewu też doda koloru. Smagliczka jest niska, portulaka też a ubiorek tak do 30 cm.
Zawsze możesz też wcisnąć drobne aksamitki np. odmianę "Lulu", albo nachyłek okółkowy,
w sprzedaży są nie tylko żółte kolory kwiatów, choć ja ich jeszcze nie spotkałam.
Tak mi się nasunęło, gdy mówiłaś o braku koloru latem :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie Ci kwitną jeszcze róże! Te krople wody dają tyle uroku...Najbardziej podobają mi się róże w fazie pąka.
Większość roślin na skalniaku rośnie bardzo szybko - powiedziałabym nawet że za szybko :wink: Niektóre trzeba mieć wciąż pod kontrolą. Też zamierzam posadzić troszkę cebulek na skalniaku.
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Aga - no proszę, jakie różyce zapodajesz :lol: Bonica zaczyna mnie prześladować hihihihihi
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Różyce masz cudne ,ja jakoś nie mam do nich ręki :cry: więc nawet nie staram się o sadzenie kolejnych :roll: . Żurawki na skalniaku rewelacja , takie barwne plamy dodają uroku /wiem ze to zdjęcie igi/ , Aguś jak masz miejsce to sadż :lol: .
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Skalniaczek już jest śliczny a te otoczaki to sama taszczyłaś na miejsce - są ogromne. Różyczki - zachwycające.
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, bardzo mi przykro, ale z powodu natłoku spraw do załatwienia przed wyjazdem do tej pory nie byłam w ogrodniczym... Przepraszam i postaram się dzisiaj zajrzeć :)
Pola, jak zwykle zresztą, dobrze radzi :D Na moim skalniaku rosną też tulipany botaniczne, irysy reticulata, Danforda i bucharskie, krokusy...muszę się rozejrzeć za niskimi narcyzami :)
Róże cudne :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Pięknie ci kwitną róże , ciekawa jestem jakie zamówiłaś jeszcze , też pienne :?: :?:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu krokusiki jesienne będę musiała posadzić, ale zimowity mają zbyt wysokie pióropusze liści wiosną, tak, że z nich zrezygnuję. Teraz kupiłam sporo cebul, ale jakoś jesienne krokusy nie trafiły mi sie , będę musiała poszukać jeszcze. Z tymi jednorocznymi ubiorkami to świetny pomysł, miałam taki na rabacie i bardzo mi się podobał :D Portulakę też chcę posiać, bo jest super :D

Izuś, no z tym szybkim rozrastaniem się niektórych roślinek skalniakowych, to racją :roll: :lol: na moim przed przeróbką zrobił się poplątany busz, tak, że teraz już będę golić od razu nie dopuszczając do nadmiernego rozrośnięcia 8) :lol: Cebulaczki na skalniaku ślicznie się prezentują :D ja je sadzę pomiędzy niskie płożące roślinki, które kwitną po przekwitnięciu cebulowych.

Grażynko, w tym roku właśnie z Bonicy jestem najbardziej zadowolona, jest bezkonkurencyjna, tak, że szczrze polecam, nie choruje i wspaniale obficie kwitnie z króciutką przerwą :D

Eluś będę chciała kupić sobie kilka kolorowych żurawek mogących rosnąć na słoneczku, zawsze sądziłam, że żurawki muszą mieć cień, ale Iga podała nazwy tych radzących sobie też na słońcu :D

Witaj Izo w moim ogródku :D kamienie niestety taszczyłam sama, moje łapki nieco to odczuły :wink: :lol: ale cieszę się, że już gotowe :D

Moniś Kochanie absolutnie nie biegaj specjalnie do ogrodniczego, żeby spisać nazwy, to naprawdę nie jest pilna sprawa, kiedyś przy okazji jak będziesz robić zakupy to spiszesz :D
Ja bardzo lubię na skalniakach niskie roślinki cebulowe i zawsze je sadzę, wspaniale kolorują skalniak wiosną :D Teraz też mam już kupione cebule do wysadzenia, muszę jeszcze też dokupić tylko niskie narcyzy, chociaż zawsze mam z nimi kłopot- nie wiem co się dzieje, ale jako jedyne z cebulowych giną mi :roll:

Marysiu dziękuję :D Z róż kupiłam same krzaczaste, piennych nie chcę przed zimą kupować, wiosną planuję dokupić jeszcze tylko 2 i chyba koniec z piennymi, no chyba, że znowu zimą mi wypadną i będę musiała uzupełnić :? , a teraz kupiłam : 2 x Westerland, 2x Chopin, 2x różowa okrywowa, i po 1 krzaczku: Monica, Double Delight, Ecry, Watykan, Nostalgia, Hokus Pokus :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, byłam wczoraj w ogrodniczym, jak zwykle zabrakło mi ziemi do sadzenia :lol: :lol: Część szachownic została wykupiona, a opakowania wyrzucone :cry: Zostały następujące: Fritillaria pontica, F. alba, F. amana. Wszystkie są po 2 zł za sztukę.
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

no prosze jakie piękne róże :)

Wczoraj oglądałam moje rudbekie i stwierdziłam, że czas się ich pozbyć... nie maja juz tego ... "słoneczka" :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś dziękuję Ci bardzo za nazwy ;:196 zaraz zerknę w necie jak wyglądają :D

Izuś dziękuję :D Niestety już widać nadchodzącą jesień na naszych kwiatuszkach :roll:

Zaczęłam powiększać swoją kwaśną rabatę, mającą wchłonąć skalniak, który również będzie obsadzony miniaturowymi iglaczkami i wrzosowatymi. Już skalniak rozwalony, większość darni wydarta, mam nadzieję, że jutro uda mi się dokończyć ,,oddarnianie,, zabudowanie skalniaka kamieniami i wysadzenie kupionych wrzosów.

Oto moje ogrodowe pobojowisko

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek :lol:

Kupione, czekające na posadzenie wrzosy

Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

To heba ma szansę przezimować w ogródku.
U mnie z 3 odmian jedynie ta właśnie przetrzymała zimę :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”