Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Basiu piękne kwitnace prymulki są oznaką wiosny, ale w tym roku jest tyle anomalii iż czasem zastanawiamy się jaka to pora roku . dziękuję za życzenia . Mnie również szkoda płotku zatraciłam cały klimat tego ogrodu . Teraz mam za zadanie utworzyć nowy . Nie wiem czy mi sie to uda zobaczymy .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witaj Basiu, piękna ta trójsklepka 8) :shock:
W ogóle tyle zmian i jak kolorowo.....
Nadrabiam od pewnego czasu zaległości na forum, cały czas brakuje mi wolnej chwili :roll:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Piękna ta Twoja trójsklepka Basiu to znaczy że dobrze że nie pojechałam pod halę jak piszesz cienko było ale byłam w gospodarstwie ogrodniczym i podobno róże będą wykopywać w pazdzierniku i drzewka owocowe też chciałam sobie jeszcze dokupić jakieś ale jeszcze podobno za wcześnie nie wiem bo nie znam się :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Dzień dobry :wit

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki :D

Ewuniu tak może być :lol: ......nakupuję roślinek,miejsca braknie ......a gdzie potem hortensje upchnę :?: :lol:
Na szczęście u mnie jeszcze jest tyle miejsca ,że nie nie muszę się martwić gdzie ,co posadzę........właściwie to cała moja działka jest ''czystą kartą" i jeszcze dużo wody upłynie zanim powiem- nie mam miejsca ;:112
Piszesz o powojniku, ja swojego muszę mocno ciachnąć na wiosnę bo wsadziłam go w tym roku a on nic :roll: ......jeden listek tylko wypuścił i tak się leni całe lato.....

Monisiu bo mnie to się wydaje ,że prymulki to w ogóle są takie zimozielone i mimo ,że delikatnie wyglądają to tak naprawdę są z nich prawdziwe twardzielki :wink: :lol:

Jadziu na pewno będzie pięknie i czy nowy czy stary płot ,to dalej będzie Twoja Oaza :D

Ewuniu czytałam ,że teraz przerabiasz etap remontowy :wink: ......współczuję bałaganu i tego zamętu związanego z remontem....dobrze wiem co to znaczy :roll:
Miło ,że mnie odwiedziłaś mimo braku czasu :D

Romciu mam nadzieję ,że pod Halą w tym tygodniu już będzie lepiej i wszystkie stoiska będą obsadzone :)
Też poluję na róże , na moją różaną rabatkę ale teraz wszędzie mały wybór......
Wybieram się pod samolot w niedzielę bo w sobotę podobno targów nie ma i mam nadzieję ,że upoluję jeszcze coś fajnego ;:109
Mam na liście trawy ozdobne, te nieszczęsne hortensje :roll: , floksy........i jeszcze sporo innych zieloności :wink: :lol:

Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia Obrazek
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

To może na siebie "wpadniemy", bo tak mnie zachęciłaś tymi opowiesciami, że też się chyba wybiorę pod Halę, przed wyjazdem na działkę :)
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę Basiu, że podobnie kombinujesz z rozwojem ogródka. Ja dzięki forum mam zrobione kilka postanowień na następny rok . Na razie kilka rabat a potem mam zamiar zabrać się za powiększenie co niektórych miejsc :D
Tak się tylko wydaje, że to drobnostka ale roboty przy tym strasznie dużo :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Nie mogę Basiu w tą sobotę jutro rano ruszam na działkę , wrócę w poniedziałek :lol: :lol:
Byłam w gospodarstwie ogrodniczym po drodze do Pabianic kobitka ma 60 odmian róż i
wiele innych jak chcesz adres to mam wizytówkę, do zobaczenia i usłyszenia po niedzieli :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Basiu!Trójsklepka piękna :!: Pytałaś, czy są inne odmiany? Ja widziałem żółtą. Ciekawe czy moja zakwitnie? A prymylki to faktycznie twardzielki i potrafią zaskakiwać. Odkryłem kwiatek na mojej trochę zabiedzonej. Liście podeschły a ona kwitnie.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś bardzo by było fajnie na siebie ''wpaść'' :!: :D
Ja będę na pewno ,tylko nie jestem teraz w stanie podać , o której tam będę :roll: ......jak pojadę sama to raniutko, jak z familią to już trochę później :lol:

Sabinko zanim trafiłam na Forum ,miałam całkiem inne wyobrażenie o moim ogródku.
Z czasem pomysły ewoluowały a teraz to już moje plany nie mają nic wspólnego z tym co było rok temu :idea:
I muszę wszystko robić stopniowo bo inaczej zginę i nie będę w stanie ogarnąć prac i zamysłów :lol:
Masz rację Sabinko.....to strasznie dużo pracy.....

Romciu w sobotę targów nie ma ;:185 ....dopiero w niedzielę :)
Życzę Ci miłego i udanego wyjazdu tym bardziej ,że pogoda jest rewelacyjna :!: :D
Adres do róż bardzo poproszę :!: .....od przybytku głowa nie boli :wink: :lol:

Jacku witaj :D
W takim razie jeszcze muszę zapolować na żółtą trójsklepkę bo na pewno jest urocza :D
A Ty swoją długo już masz ?
Część moich prymulek załatwiły koty i teraz ledwie żyją :( ......jednak wypuszczają malutkie listeczki i mam nadzieję ,że jak na "twardzielki" przystało, dadzą radę ;:159

A ja dzisiaj mam dzień wolny i pojechałam do Eclerka.....a oto efekty :wink:

Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Basiu :) Ładne różyczki kupiłaś :)
Od dawna myślę o trawach, ale M twierdzi, że z nimi tylko kłopot...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś pewnie i kłopot ale jak są ładnie wkomponowane w kwitnące rośliny ,to widok jest piękny :D
Mam kilka takich "trawiastych" fotek pozaznaczanych w czasopismach i chcę zrobić podobne kompozycje.
No i kupię tylko trawy bezrozłogowe bo nie chcę potem latać po całej działce i z nimi wojować.....za mały mam teren na takie ekspansywne :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Basiu, właśnie ta ekspansywność trochę mnie przeraża mimo dużego terenu :lol: :lol: Nie wiem też, czy same się nie wysiewają...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Bardzo podobają mi się Twoje ogrodowe widoczki a zakupy - zaszalałaś :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O wysiewaniu nie pomyślałam ;:24
Tylko ,że te nierozłogowe to nawet jak się rozsieją, można złapać za czuprynę i wyrwać.....gorzej z tymi drugimi bo zawsze w ziemi coś zostanie :roll:
Można też ciachnąć kłosy zanim dojrzeją.....tylko trochę szkoda bo ładne.....
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

izabell12 pisze:Bardzo podobają mi się Twoje ogrodowe widoczki a zakupy - zaszalałaś :)
Witaj Izabell :D
Bardzo mi miło ,że podoba Ci się mój raczkujący ogródek i zapraszam częściej :)

Zakupowe szaleństwo chyba dopiero się zaczyna bo jeszcze czeka mnie w niedzielą wizyta na Targach :roll: ......ło matko.......znowu będę sadziła i sadziła i sadziła........ :lol: :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”