Moja młoda działeczka - aanula cz.2
Aanulko i ja dołączam się do gratulacji....Twoja działka jest piekna i zasłużenienie doceniono jej urodę
Aanulko, obok altany masz posadzonego świerka srebrnego kłującego /kiedyś pytałam Cię o jego nazwę
/....Właśnie takiego chcę też posadzić, ale wyczytałam, że rosnie wielki - 20m...Powiedz proszę, czy Ciebie ta jego docelowa wysokość nie przeraża
...To chyba za wielkie drzewo na działki ROD....Chyba, że on powoli rosnie i zanim będzie taki wielki to mnie już nie będzie??

Aanulko, obok altany masz posadzonego świerka srebrnego kłującego /kiedyś pytałam Cię o jego nazwę

- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Kochani
Nie było mnie tu tylko chwilkę a tu tyle przyjemności na mnie czeka ...
Dziękuję wszystkim ... jollla500, Tess, JLG, Monia68, iga23, onka37, anulka, aleksandra odwazna, Ave, coma95, JolantaGraj, tu.ja, grazynarosa22, tija, Gabriela, Lamia, izabell12, jolami ... za gratulacje, i że mnie odwiedzacie, doceniacie i wspieracie
UWIELBIAM WAS ZA TO!!!!

Najpierw odpowiem na posty a potem zdam relację z Dnia Działkowca
Dziewczyny, oprócz Limelight i Pink Diamond
kupiłam jeszcze hortensję dębolistną i 'LE VASTERIVAL'
Już dzisiaj jedna przyjechała
dębolistna
Zdjęcia będą oczywiście ...
trochę później ...
Posadziłam do donicy z nawozem wolno działającym i tylko podlewałam
Spróbuję teraz przechować ją przez zimę a jak się nie uda, to kupię nastepne cebule bo uwielbiam ten zapach
i słusznie
bo ja tez jestem dumna, że znam Ciebie i wszystkich tych wspaniałych ludzi na Forum
Przecież jesteśmy Jedną Wielką Wspaniałą Rodziną Forumową!!
I mam nadzieję, że na drugi rok już się poznamy nie tylko wirtualnie
Przyznaję się bez bicia, że zapomniałam o paprotkach
Wybacz mi
ale stara już jestem i sklerozę mam już zaawansowaną
Koleuski oczywiście wyślę
wszystkie jakie mam
Podaj mi adres na P.W. a jeszcze w tym tygodniu wyślę.
jedna sadzonka z paletki, to jedna kępa niecierpków
Na początku na prawdę wyglądały brzydko
nawet teściowa była zła, że takie g.... kupiłam i posadziłam
ale podlałam je nawozem do kwitnących i tak sobie urosły
No dobra
potem jeszcze raz podlałam nawozem ...
i jeszcze raz ... 8)
dzięki wielkie
fajnie, że do mnie wpadłaś
Zapraszam częściej
nie wybiegam myślami aż tak daleko ... jak sadziłam ten świerk nie myślałam o tym, jaki będzie za 20 lat
Dostałam go w prezencie od swojego taty jak tylko kupiłam działkę i nawet nazwałam go imieniem taty
Na razie przycinam go co roku a jak bedzie za wielki, to go po prostu przytnę ... najpierw od dołu a potem na górze

Nie było mnie tu tylko chwilkę a tu tyle przyjemności na mnie czeka ...
Dziękuję wszystkim ... jollla500, Tess, JLG, Monia68, iga23, onka37, anulka, aleksandra odwazna, Ave, coma95, JolantaGraj, tu.ja, grazynarosa22, tija, Gabriela, Lamia, izabell12, jolami ... za gratulacje, i że mnie odwiedzacie, doceniacie i wspieracie

UWIELBIAM WAS ZA TO!!!!

Najpierw odpowiem na posty a potem zdam relację z Dnia Działkowca

Dziewczyny, oprócz Limelight i Pink Diamond

Już dzisiaj jedna przyjechała

Zdjęcia będą oczywiście ...

Ewuś ... tuberozę mam pierwszy rok ... przyznam się, że nie dbałam o nią zbytnioAve pisze: Ogladałam wcześniejsze fotki, roślinki są piękne, ale ten Twój żywopłot - cudo. No i pachnidła, z tuberozą na czele, będę musiała o niej pomyśleć, choć zdaje się, ona nie taka łatwa w uprawie...

I słusznie comciucoma95 pisze:Nawet nie wiesz jaka jestem dumna że cię znam ( choć wirtualnie ) :P
To naprawdę przyjemnośc gdy znajomy ogród jest nagrodzony.
Jakbym sama dostała dyplom

Przecież jesteśmy Jedną Wielką Wspaniałą Rodziną Forumową!!

I mam nadzieję, że na drugi rok już się poznamy nie tylko wirtualnie

Eluśtija pisze:Aniu ja już gratulowałam w dodatku w realu ,ale mogę jeszcze raz.
Wiesz paprotki rosną w oczach - pamiętasz chociaż, teraz trzeba się zastanowić co dalej
.
Mam pytanie , takie malutkie, czy ja mogłabym prosić o maciupcie koleuski do ukorzenienia

Przyznaję się bez bicia, że zapomniałam o paprotkach

Wybacz mi

Koleuski oczywiście wyślę

Podaj mi adres na P.W. a jeszcze w tym tygodniu wyślę.
AneczkoLamia pisze:Hej Aniu!
W zeszłym roku miałam paletkę nowogwinejskich niecierpków ale nie rozrosły mi się tak jak twoje....Niesamowite po prostu! Jak ty to zrobiłaś dziewczyno?
Jedna kępa twoich niecierpków ze zdjęcia to jedna sadzonka z paletki???
Czym je dokarmiłaś przyznaj się

Na początku na prawdę wyglądały brzydko

Witaj Izabellizabell12 pisze:Zawitałam tu przypadkiem i od razu mnie wciągnęło. Piękny ogród i piękne zdjęcia.
Gratuluję dyplomu - w pełni zasłużenie

Zapraszam częściej

Jolujolami pisze:Aanulko i ja dołączam się do gratulacji....Twoja działka jest piekna i zasłużenienie doceniono jej urodę![]()
Aanulko, obok altany masz posadzonego świerka srebrnego kłującego /kiedyś pytałam Cię o jego nazwę/....Właśnie takiego chcę też posadzić, ale wyczytałam, że rosnie wielki - 20m...Powiedz proszę, czy Ciebie ta jego docelowa wysokość nie przeraża
...To chyba za wielkie drzewo na działki ROD....Chyba, że on powoli rosnie i zanim będzie taki wielki to mnie już nie będzie??
![]()