Witam

Dzisiaj trochę chłodniej i nawet coś tam pokropiło, ale w dalszym ciągu jest bardzo sucho...
Wiktorio, cyklameny kwitną właśnie o tej porze, zanim wypuszczą listki. Na razie to są maleństwa, ale podobno bardzo sie rozrastają; mam jeszcze kilka ciemnoróżowych. Cebule cały czas kuszą, ale teraz to już chyba poczekam na jakieś przeceny...Dotąd kupiłam trochę ciekawych tulipanów -to moje ulubione cebulowce- a także narcyzy, hiacynty i krokusy.
Ta kwaśna rabata ładnie się już rozrosła, ale ona jest już dosyć dojrzała - ma 6lat; teraz jestem w trakcie tworzenia drugiej, bo Rh i wszystkie roślinki towarzyszące bardzo lubię.
Magdo, masz rację, jeszcze za wcześnie na sadzenie cebulek, chociaż czytam, że wiele forumek już to robi...
Ewo, główna zaleta hortensji jest to, że bardzo długo są atrakcyjne i zdobią rabaty. W tym roku było dość wilgotno, więc one rzeczywiście są w dobrej kondycji; chociaż moje bukietowe są nie do zdarcia i są piękne od momentu kwitnienia do samej zimy...
Polu, dzisiaj troszeczkę popadało, ale masz rację, ciągle jest bardzo sucho i nasze hosty, hortensje, języczki wołają o wodę!
Geniu, Ty to masz samozaparcie, żeby codziennie podlewać ogród! Ja to nie mam siły, bo latanie z wężem po tych moich hektarach jest bardzo męczące!
100krotko, Anulko, Wiktorio,
a teraz w sprawie biednych rodziców, których dzieci właśnie poszły do szkół i przedszkoli...Przepraszam, że o Was nie pomyślałam, ale ja już tak dawno wyrosłam ze szkoły, że nie myślę już tymi kategoriami. Gwoli usprawiedliwienia dodam, że ja do przedszkoli i szkół wszystkich szczebli chodziłam z moimi synami przez kilkanaście lat, a i okres ich studiów też do najłatwiejszych nie należał. Sama przez wiele lat byłam też nauczycielem i nic, co szkolne nie jest mi obce...Mogę też napisać: cieszcie się dziewczyny, że macie tylko takie problemy, bo "małe dzieci, mały kłopot, duże... i tak dalej. Ja chętnie zamieniłabym sie teraz z Wami na problemy typu "rysunek na następny dzień", albo kolor mundurka...Moi dorośli synowie żyją z zgodzie z hasłem "kłopoty, to moja specjalność" i chętnie nam je sprzedają...
Dzisiaj kilka host, którym nie zaszkodziłby deszczyk