Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej,hej! Nie ma co współczuć dzieciom, za szkołą stęskniły się już i na pogodę uwagi nie zwracają!
Imponujący ten Twój cyklamen, nie wiedziałam nawet, że kwitną o tej porze! :lol: :lol: :lol:
Cebule!!! Zwożę je do domu od tygodnia.....nieźle się zapowiada! Jakie cebule posadzisz? Rabatę wrzosową podziwiam!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu,
rabata wrzosowa robi wrażenie. Zwłaszcza z tym rh jako dominantem.
Czy to nie trochę za wcześnie na sadzenie cebulek przy takich temperaturach :?: Jeszcze nam w grudniu zakwitną :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Dalu współczuj nie tylko dzieciom ,ale i rodzicom.Jak pomyślę o matmie,wypracowaniach i jakis makietach to chce mi się płakać :cry: Ja juz nie chcę do szkoły :?
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

WidzęDalu,że u Ciebie tez hortensje jeszcze w ładnej kondycji ,Przez te deszcze nawet u mnie siedzą nie podpalone,
Tylko głowy poprzechylały Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x_P-42

Post »

ewa f pisze:,Przez te deszcze nawet u mnie siedzą nie podpalone,
Tylko głowy poprzechylały Pozdrawiam
Deszcze ? Jakie deszcze ? Dalu, przeczytałaś to?
U mnie na działce sucho , jak na Synaju. Hosty podlewam ręcznie, bo zepsuła się pompa. Reszty nie podlewam , bo chyba ręce bym ciągnęła wieczorem po ziemi. Oj, przydałby się deszczyk ! ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Dalu
Miało u mnie w nocy padać tak się cieszyłam że podleje mi ogród a tu nici z deszczu ,sucho okrutnie. Co dziennie podlewam ogród ale i tak sucho .
Genia
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

anulka pisze:Dalu współczuj nie tylko dzieciom ,ale i rodzicom.Jak pomyślę o matmie,wypracowaniach i jakis makietach to chce mi się płakać :cry: Ja już nie chcę do szkoły :?
Dokładnie...i o sytuacjach, kiedy o 19:00 dowiadujesz się, że na jutro ma być zrobiony wieniec adwentowy ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Dala tak się cieszę jak pokazujesz ujęcia swojego pięknego ogrodu
na tle bajecznych kwiatów.Zestaw biało czerwony w tle jest uroczy.Powidz
rącznik to roślina jednoroczna? Mnie kojarzy się z rośliną którą nazywałam
kasztanowcem.Gdy byłam W Miasteczku śląskim tak mi się to podobało że
pani za płotu dała mi nasiona.Niestety gdzieś to podziałam i tyle było mojej
radości.Owoce były okrągłe kolczaste jak u kasztana tylko małe.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
x-d-a

Post »

Witam :!: Dzisiaj trochę chłodniej i nawet coś tam pokropiło, ale w dalszym ciągu jest bardzo sucho...

Wiktorio, cyklameny kwitną właśnie o tej porze, zanim wypuszczą listki. Na razie to są maleństwa, ale podobno bardzo sie rozrastają; mam jeszcze kilka ciemnoróżowych. Cebule cały czas kuszą, ale teraz to już chyba poczekam na jakieś przeceny...Dotąd kupiłam trochę ciekawych tulipanów -to moje ulubione cebulowce- a także narcyzy, hiacynty i krokusy.
Ta kwaśna rabata ładnie się już rozrosła, ale ona jest już dosyć dojrzała - ma 6lat; teraz jestem w trakcie tworzenia drugiej, bo Rh i wszystkie roślinki towarzyszące bardzo lubię.

Magdo, masz rację, jeszcze za wcześnie na sadzenie cebulek, chociaż czytam, że wiele forumek już to robi...

Ewo, główna zaleta hortensji jest to, że bardzo długo są atrakcyjne i zdobią rabaty. W tym roku było dość wilgotno, więc one rzeczywiście są w dobrej kondycji; chociaż moje bukietowe są nie do zdarcia i są piękne od momentu kwitnienia do samej zimy...

Polu, dzisiaj troszeczkę popadało, ale masz rację, ciągle jest bardzo sucho i nasze hosty, hortensje, języczki wołają o wodę!

Geniu, Ty to masz samozaparcie, żeby codziennie podlewać ogród! Ja to nie mam siły, bo latanie z wężem po tych moich hektarach jest bardzo męczące!

100krotko, Anulko, Wiktorio,
a teraz w sprawie biednych rodziców, których dzieci właśnie poszły do szkół i przedszkoli...Przepraszam, że o Was nie pomyślałam, ale ja już tak dawno wyrosłam ze szkoły, że nie myślę już tymi kategoriami. Gwoli usprawiedliwienia dodam, że ja do przedszkoli i szkół wszystkich szczebli chodziłam z moimi synami przez kilkanaście lat, a i okres ich studiów też do najłatwiejszych nie należał. Sama przez wiele lat byłam też nauczycielem i nic, co szkolne nie jest mi obce...Mogę też napisać: cieszcie się dziewczyny, że macie tylko takie problemy, bo "małe dzieci, mały kłopot, duże... i tak dalej. Ja chętnie zamieniłabym sie teraz z Wami na problemy typu "rysunek na następny dzień", albo kolor mundurka...Moi dorośli synowie żyją z zgodzie z hasłem "kłopoty, to moja specjalność" i chętnie nam je sprzedają...

Dzisiaj kilka host, którym nie zaszkodziłby deszczyk

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalu u mnie też tylko pokropiło ale lepiej to niż nic .

A z podlewaniem u mnie łatwiej te kilka metrów ogrodu .
Genia
x_P-42

Post »

[quote="dala"]

Obrazek[quote]

Dalu, piękne fotki , zwłaszcza ,ze zobaczyłam na nich to, co lubię najbardziej!
Czy na tym zdjęciu , obok Stiletto, to piękna, modziutka Invicible ? Ona jest , jak M.Teacher - Żelazna Dama. Oczywiście Invicible ma więcej uroku i wdzięku w jednym listku, niż była p. premier UK w całości . :shock:
U mnie niestety, nie popadało !
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojeeeeej...

Bluszcz już mam , teraz jeszcze tylko przydałoby sie stare drzewo ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Dala pytałam o tego kasztanowca ale chyba nie przeczytałaś.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja zazdroszczę dzieciakom. Chętnie wróciłbym do tego beztroskiego okresu różnego rodzaju szkół... :wink:
Przecież szkoła fajna była, a dodatkowo można było się co-nieco nauczyć :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
x-d-a

Post »

100krotko, z daleka tego nie widać, ale akurat po tym drzewie pnie się hortensja; ale bluszczu Ci u mnie dostatek i nawet powoli zaczynam z nim walczyć, bo zagłusza mi niektóre rośliny. A jest to wiekowy bluszcz, bo kwitnie...

Polu, tak, to jest tegoroczna Invicible; właśnie kwitnie i pięknie pachnie. Listki ma śliczne, inne niż pozostałe hosty, takie skórzaste i błyszczące, a co do kwiatów, to w opisie odmiany jest napisane, że są zbyt duże i nieproporcjonalne w stosunku do listków. Bo ja wiem?

Danusiu, rącznik to rzeczywiście roślina jednoroczna, inaczej nazywa się rycynusem. Kwiatki ma takie czerwone, kolczaste, a nasionka są podobno bardzo trujące.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”