jak się oswoi, to ją B. zabierze, na razie jest wystraszona i chowa się gdzie popadnie, bo nigdy wcześniej nie była w mieszkaniu i przeżyła trochę stresu, bo niestety musieliśmy ją wieźć w pudełku, a wcześniej przyniesiono ją mnie w worku po kartoflach. to okropne, że ludzie tak robią z żywymi stworzeniami. mam nadzieję, że Lunka szybko o tym zapomni i będzie szczęśliwa. dzisiaj byłam u niej, ale ją mało widziałam, bo się ciągle boi, ale to normalne w nowym miejscu. ale teraz będzie miała lepiej, bo tam o nią nikt nie dbał, musiała jeść resztki z obiadu, namoczony chleb itd.Mala_MI pisze:2 miesiące to malentwo - czyli 8-9 tygodni
wymaga opieki sporej
no i musi być odrobaczona i zaszczepiona (dwa razy)
W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
Pierwszy raz tu jestem bo raczej jestem psiarą
Od jakiegoś czasu do piwnicy przez okienko wchodzi kot.Czasem coś mu podsunę w miseczce bo chuda biedota.Dziś przyłapałam go na chrupaniu psiej karmy(właśnie tam stoi ogromniasty worek mojego podwórkowego stróża).
Mam dziwne pytanie
-jak poznać czy dorosły to kot czy kotka?Dał się podnieść do góry i nie widziałam "kociej wersji męskości" jaką widać u psów.Czy to kotka?
Jeśli takie pytanie nie bardzo jest na miejscu to może Ktoś z Was odpowie mi na PW

Pierwszy raz tu jestem bo raczej jestem psiarą

Od jakiegoś czasu do piwnicy przez okienko wchodzi kot.Czasem coś mu podsunę w miseczce bo chuda biedota.Dziś przyłapałam go na chrupaniu psiej karmy(właśnie tam stoi ogromniasty worek mojego podwórkowego stróża).
Mam dziwne pytanie

Jeśli takie pytanie nie bardzo jest na miejscu to może Ktoś z Was odpowie mi na PW

Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Kocur ma tak samo "męskość" na wierzchu jak pies. Jeżeli tego nie widać i jest gładko znaczy, że kotka.
Gdyby to był kocur to praktycznie na 100% już by to miejsce oznaczył zapachem. A ten jest dość charakterystyczny
Gdyby to był kocur to praktycznie na 100% już by to miejsce oznaczył zapachem. A ten jest dość charakterystyczny

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
Justynko-bardzo Ci dziękuję za odpowiedźMala_MI pisze:Kocur ma tak samo "męskość" na wierzchu jak pies. Jeżeli tego nie widać i jest gładko znaczy, że kotka.

A o zapachu właśnie słyszałam,że nie ma porównania z nasiusianiem gdzieś przez psa

Pozdrawiam serdecznie. Darla
- Storczykowa
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
- Mala_MI
- Kontakt:
czy ten malec nie ma aby infekcji oczu i górnych dróg oddechowych ?
Pozdrawiam, Justyna
- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rude kociątko urocze, ale oczka mówią o jakiejś chorobie, konieczna wizyta u weta.
A to kot w całej okazałej długości - minął tydzień, zadomowiła się znakomicie, ogród też poznaje z wielką radością i odwagą. Poluje na motyle, wdrapuje się na drzewa, więc trzeba ją bardzo pilnować i w ogóle wszędzie jej pełno. Łakomczuch wielki, niezwykle sprawna i ciekawska. Rysio jej pilnuje, szczególnie w ogrodzie, chodzi za nią krok w krok. Obserwujemy to ze zdziwieniem i z rozczuleniem, bo po raz pierwszy coś takiego widzimy.

A to kot w całej okazałej długości - minął tydzień, zadomowiła się znakomicie, ogród też poznaje z wielką radością i odwagą. Poluje na motyle, wdrapuje się na drzewa, więc trzeba ją bardzo pilnować i w ogóle wszędzie jej pełno. Łakomczuch wielki, niezwykle sprawna i ciekawska. Rysio jej pilnuje, szczególnie w ogrodzie, chodzi za nią krok w krok. Obserwujemy to ze zdziwieniem i z rozczuleniem, bo po raz pierwszy coś takiego widzimy.

- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
Mala widzę że naprawdę znasz się na kotach.Zgadza się oczywiście jego stan jest już 100 razy lepszy niż np 2 tyg temu.Z oczu ciekła mu straszna ilość ropy jak i noskaMala_MI pisze:czy ten malec nie ma aby infekcji oczu i górnych dróg oddechowych ?

POzdrawiam
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
- x-b-6
- 200p
- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Kontakt:
Warto też z wetem skonsultować stan zdrowia kociaka.Szymonambar222 pisze:Poszedłem do apteki i kupiłem krople i na szczęście jego stan się baaaardzo poprawił![]()
Swoją drogą - śliczny rudzielec.

Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki
- Storczykowa
- Mala_MI
- Kontakt:
Storczykowa przeprszam. Pojawiły się zdjęcia tego rudego kotka i jakoś stan jego zdrowia bardziej zwrócił moją uwagę.
Luna śliczna. Mój pierwszy Bonifacek był podobnie umaszczony. Fajna ta myszka. Kicia wydaje się już być zadomowiona
Luna śliczna. Mój pierwszy Bonifacek był podobnie umaszczony. Fajna ta myszka. Kicia wydaje się już być zadomowiona

Pozdrawiam, Justyna