Muszę przyznać, że czasem pomaga mi mama. Przy plewieniu i sadzeniu do doniczek. Ale generalnie to wszystko jest powiedzmy obsługiwane jednoosobowo. Co do napisów, niestety, kradzież i wykorzystywanie na przeróżnych stronach poświęconych ogólnemu ogrodnictwu jest tragiczna. Ludzie kradną do tego stopnia, że często nawet na aukcjach widać zdjęcia z cudzym podpisem. Jest to po prostu żenujące. Nie potrafią sami zrobić zdjęcia sprzedawanej roślinie, tylko kradną cudze. Ja zamieszczam tylko i wyłącznie moje zdjęcia, mojego autorstwa i niestety, muszę je znakować
Co do oregano, ja je sadzę non stop. Cały czas je namnażam jak szalony i cały czas sadzę (do doniczek oczywiście). Ale w zeszłym roku sadziłem jesienią na rabatach i się pięknie przyjęło. Z dąbrówką nie próbowałem, generalnie pewnie kolorystycznie ładnie, ale mimo wszystko, jeżeli oregano będzie więcej, to wejdzie na dąbrówkę, bo jest niższa. Ja w tym roku znalazłem zapomnianego ostrokrzewa 'golden gema' pod oregano
Generalnie oregano robi dobre wrażenie, jak jest go posadzone większa ilość. Jeden, dwa, czy kilka osobnych krzaczków to już nie jest to. Lepiej z niego zrobić dywan. A taki dywan to już chyba by był niebezpieczny dla dąbrówki.
Dzisiaj ewakuowałem poziomkę Fragaria chiloense 'Chawal' spod oregano. Bardzo ładna roślinka okrywowa, ale niestety nie nadąża za oregano:
Ostatnio wpadłem na pomysł, że to co zrobiłem z dębem, zrobię z moim domem

kupiłem 20 różnych powojników i obsadziłem. Trzeba tylko poczekać, aż bluszcze wejdą pierwsze, a te to się zbierają... już od 2 lat. Jeden z zakupionych powojników właśnie rozkwitł:
A tutaj krzewuszka cudowna 'Kłodczanka'. Jak na razie bardzo obiecująca i młode listki też widać mają przebarwienie w środku, więc szansa jest...