Rozczochrany ogródek Stokrotki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu wiedzą wiedzą:) tylko się do tego nie przyznają :D można to zastąpić słowami ;:3
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj 100krotko :lol:
z przyjemnością przeczytała cały wątek. Fajnie to musiało wyglądać, bo najpierw oglądałam tylko zdjęcia, później wyłapywałam co którąś Twoją wypowiedź aż w końcu zaczęłam czytać po kolei. Kupiłaś mnie "gdzie kruszynę chleba podnoszą z ziemi przez uszanowanie..."
Dzięki, że mi o tym przypomniałaś.
Jak tam palec twojego chomiczka?
No i ogród.. Piękny, zadbany, z fajnymi roślinami i przede wszystkim z ciekawymi pomysłami :lol: .
Pomysł Matki Teresy, w towarzystwie lwiej paszczy, chciałabym zrealizować u sibie, jeśli pozwolisz oczywiście :lol: :
Będę zaglądała :lol: i zapraszam do siebie :lol: [/img]
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że jesienne motylki :wink: nie są moim odchyleniem... ufff...
A po raz dziesiąty w tej samej osobie :lol: ... jakby tak co roku liczyć, to u mnie w październiku będzie po raz... czternasty :shock:
Jak to możliwe, skoro my mamy wciąż po dwadzieścia lat... i tylko te jesienie tak mijają.. :roll:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

marivsz pisze:I trzeba było tak odrazu :D
Prosił, prosił aż wyprosił 8)

A teraz będzie wykład z entomologii.

Motylki jesienne tym różnią się od wiosennych, że nie są napędzane taką ilością hormonów, w związku z czym efekty ich działania są bardziej przemyślane ;-) . Czasem też obserwuje się u nich liczne potomstwo.

Dziękuję za uwagę 8)

Daluś, młodzi chyba się nie róznią od nas wiekowych i statecznych ;-) tylko oni mniej lubią o tych sprawach gadać.

Gohna, dzięki za miłe słowa. Paluszek zepsuł sobie Błazenek, nie Chomiczek :-) ale już jest dobrze - a nawet bardzo dobrze. Jeszcze tylko poczekamy pewnie wiele tygodni na nowy paznokieć. A jeśli nie urośnie, to pan chirurg obiecał, że możemy do niego chodzić kleić tipsy :-)

Lwie paszcze niestety nie przetrwały deszczowego początku lata :-( Żałość bierze...

Ale wiecie co znalazłam? Widoczki sprzed lat :-) Tak mieszkaliśmy po wprowadzeniu, a na drugim zdjeciu - zakłądanie trawnika

Obrazek Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znaczy się, uuups...mieszkaliśmy w domu oczywiście, nie w tych obiektach :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Dołączę do zakochanych jesiennie ... ;:97 Nam w październiku stuknie 12 :P Och, co to był za bal...

Patrząc na te zdjęcia, dopiero teraz sobie uświadamiam jaki kawał roboty odwaliliście :shock: :shock: :shock:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ja waśnei zakłądam .... tylko walca nie mam :( do zwałowania
no i czekam na deszcz :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Ja waśnei zakłądam .... tylko walca nie mam :( do zwałowania
Izuś - co robi kucharka, gdy wałka brak? Bierze w garść butelkę...
To może zamiast walca... butlę? :lol: byle nie gazową...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gorzata76 pisze:
liska pisze:Ja waśnei zakłądam .... tylko walca nie mam :( do zwałowania
Izuś - co robi kucharka, gdy wałka brak? Bierze w garść butelkę...
To może zamiast walca... butlę? :lol: byle nie gazową...
Myslalam o tym.... ale znajomy ma walec (wazy 80 kg) tzn. on od kogos pozyczyl.... i moze sie uda :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze: Myslalam o tym.... ale znajomy ma walec (wazy 80 kg)
Walec czy znajomy? :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Właśnie chciałam zapytać, czy w tym niebieskim mieszkaliście :;230 :;230 :;230

Ale foty zabójcze, naprawdę tak to wyglądało? :shock:
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

100krotko u mnie było podobnie, trawa do pasa i goły dom na gołej ziemi :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Postanowiłam odwiedzić Twój ogródek i jak zwykle zaczynam zwiedzanie od ostatniej strony, a potem się cofam do poprzedzających. I co widzę :shock: ? 28-ma strona niczym pierwsza :shock: . No to totalna kiepściocha... :( Mimo to przeszłam się ścieżkami stron wcześniejszych i był to bardzo miły spacer :D . Dużo tu ciekawych kwiatów i wszysyko tchnie radością pewnie dlatego, że jesteś osobą pełną poczucia humoru. To co najbardziej podoba mi się u Ciebie to ta przestrzeń. Ma się wrażenie, że ogród nigdzie nie ma granic, nie kończy się, tylko zamienia się w nieskończone łany pól. Jaki masz piękny, wiejski krajobraz dookoła! ;:122
Dziękuję za poradę u Dali. Bardzo ucieszyłam się, że hortusia może mnie cieszyć zimą. Zrobię podobne sadzonki z pelargonią i kombinuję z czym by tu jeszcze :roll: .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Felu po raz pierwszy :-)

Wiesz, z tą horternsją aż się dziwię, że mi się udało uzyskać pięć nowych krzewów, bo ukorzeniałam ją tak, hmmm...niefajnie, tzn. wstawiłam do słoika z wodą i tylko tę wodę wymieniałam co parę dni. Jakoś tak końcem listopada patrzę - a tu korzonki :-) no to ja je do ukorzeniacza i do torfu. U siebie posadziłam trzy, bo po co mi pięć ;-) teraz ukorzeniam róże, postarałam się naprawdę zrobić to zgodnie z zasadami sztuki (nie książkowymi, tylko forumowymi, więc sprawdzonymi ;-) ) Z pelargonii też robię sadzonki, zwykle koło marca, bo wtedy mają nowe, niekwitnące pędy. Chociaż są rożne szkoły co do robienia sadzonek - te "marcowe" trochę później zakwitają, za to szybciej się ukorzeniają. A najszybciej łapią korzonki fuksje - w wodzie trzy tygodnie.

Co do ostatnich zdjęć...

No własnie, tak to wyglądało - my wybudowaliśmy się na polu uprawnym, rósł tam owies :-) Rzeczywiście, jak się zacznie od 28 strony i nie przeczyta komentarza, to się człowiek zastanawia, co ta kobieta tu prezentuje :-)

Iza, mój mąż pożyczał walec od jednego sąsiada, fajnie wyglądał, jak szedł z tym walcem ulicą :;230
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ulice wyrównał :)
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany