Mój ogródek - chatte, cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniu tak wygląda ten niebieski floks który Ci dałam
Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:154 Danusiu - coś niesamowitego!!! Cudny dywan floksowy, że ja nie wzięłam sobie szczepki ;:223
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Iza,Nela już odpowiedziałaza mnie-jest cudny,no jeśli możesz coś uszczknąć to proszę.Ale jeśli jest za mały ,to poczekamy do przyszłego roku.
Danusiu Ty Boga w sercu nie masz-jak można takie cudności pokazywać i nie obawiać się o czary.Cudne te płożące floksy i chyba nie takie jak ja mam.

Gaga-nic straconego-do Cieszyna nie tak daleko.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Neluś, w przyszłym roku na pewno uraczy Cię wiekszą ilością kwiatów :D

Madzieńku, a ja myślałam, że Cie zaszokuję :lol: czasem tworzą mi sie takie zestawienia i ... czasem mi sie podobają :D Nie podobały mi się tylko maczki przy Pink Peace ...bleee :lol:

Grażynko, na wszystko przyjdzie czas ;) Jeszcze zaczniesz przepadać za floksami :lol:

Danusiu, wygląda to przepięknie :D Rzeczywiście kolor niebieski. Takiego mi brakowało na skalniak :D Dziękuję ;:196

Anusiu, tych floksów mam kilka, bo pozwalam im się wysiewać (w oczekiwaniu na ciekawe krzyżówki ;) ), ale czasem siewki maja identyczny kolor :lol: a ja nie mam sumienia ich wyrzucać i czekam, ze ktoś się ulituje i zabierze je ode mnie :D
Jak dobrze pójdzie, to za dwa dni będziesz go miała ;)
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Oj, Kochana targać własnoręcznie takie głazunie :roll: ...a miałaś oszczędzać kręgosłup :!:
Ale skalniaczek będzie szałowy...już go widzę :D, gdybyś chciała coś ze skalniakowych, to pisz śmiało :D
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Nie mam powiadomień,bo i jak mają być skoro Iza założyła następną część a ja została w szóstej.Ale Cię już odnalazłam i jeśli pozwolisz będę bywać u Ciebie
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, nie powiedziałam Ci jeszcze, ze strasznie długo Cie nie było i sie stęskniłam ;:168
Przytargałam tylko 2 głazunie, bo już nie mogłam, no nie mogłam wytrzymać :lol:
Trzeciego juz kazałam zanieść mężowi. Dwa "zasiliły" ziołownik, a dwa skalniak. Te mniejsze i jeden duzy będą nad oczko :D Dziękuję Ci bardzo Bozenko, na razie nie mam chciejstw :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Oj, ja też ;:168 , ale nie mogłam się jakoś zebrać do kupy...wiesz, jak to jest!
A wracając do tuberozy, to wsadzałaś ją do donicy i później do wody, czy od razu do bagienka? Pięknie to u Ciebie wygląda i mam na nią chrapkę :D
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Izuś,
to ja coś chyba przeoczyłam... Ty masz tuberozę w wodzie :?: Moja rośnie w małej doniczce i przez niedopatrzenie została "utopiona" w pojemniku z wodą i... zakwitła :roll: Może w tym szaleństwie jest metoda, może ona potrzebuje tyle wilgoci :?: :?: :?:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, tuberoza nie rośnie w wodzie, tylko w pobliżu oczka. To tylko takie ujęcie, ze wygląda, jakby rosła w wodzie :D Sadziłam ja w marcu do doniczek, a po przymrozkach wysadzałam do gruntu.

Madziu, pisałyśmy jednocześnie i nie zauważyłam Twojego postu.
Wyjaśniłam już Bożence, że moja tuberoza nie rosnie w wodzie. Nie wiem, jak duzo potrzebuje wilgoci :?
Mam ją dopiero drugi rok. Jak jest susza, to ja podlewam, ale nie wiecej niz inne rosliny ...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuś
Mam rozumieć,że ta sama cebula tuberozy zakwitła Ci po raz drugi?
Z tego co przeczytałam na jej temat,to cebula po kwitnieniu już więcej nie zakwitnie i należy ją wyrzucić
:?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu,
jak już napisałam, to przeczytałam Twoje wyjaśnienie :lol: :lol: :lol: Moja doniczka od samego początku stoi zanurzona do 1/3 w wodzie, więc na pewno lubi wilgoć, bo zamiast zgnić zakwitła :lol:

Nelu,
myślę, że wyrzucać nie ma potrzeby. Cebulka musi sobie tylko przez rok dwa odpocząć, wzmocnić się i znów zakwitnie :D
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Madziu, to chyba jest tolerancyjna roslina :D U mnie zdecydowanie nie ma tyle wilgoci, ale jakoś sobie radzi :D Może warto zrobić eksperyment i wsadzić jedną cebulę do doniczki zanurzonej e wodzie, a drugą do gruntu i nie podlewać za wiele? ...

Nelu, nie mam pojecia, która cebula mi zakwitła. Sadziłam po kilka cebul (razem z przybyszowymi, których nie odrywałam, bo były malutkie) w trzech kępach. Zakwitła tylko jedna kępa dwoma pędami.
W ubiegłym roku też kwitły dwa pędy, ale pewnie z innej cebuli :?
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Haniu, bardzo Cię przepraszam, ze przeoczyłam Twój post!
Będzie mi bardzo miło cię goscić, jeśli tylko bedziesz miała ochotę tu zajrzeć :D ;:79
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Madziu, to chyba jest tolerancyjna roslina :D U mnie zdecydowanie nie ma tyle wilgoci, ale jakoś sobie radzi :D Może warto zrobić eksperyment i wsadzić jedną cebulę do doniczki zanurzonej e wodzie, a drugą do gruntu i nie podlewać za wiele? ...
Sadziłam po kilka cebul (razem z przybyszowymi, których nie odrywałam, bo były malutkie) w trzech kępach. Zakwitła tylko jedna kępa dwoma pędami.
Izuś, a może zapisz jakie są różnice w warunkach uprawy pomiędzy tymi kępami. Może to będzie jakaś wskazówka :?:
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”