Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_P-42

Post »

dala pisze:No, chyba kilkanaście.
A tak wygląda, jak kwitnie

Obrazek
Ależ wspaniała! Ja mam słabość do wszelakich pnączy, od czasu , kiedy prawie 30 lat temu, studiując w Jeleniej Górze zobaczyłam tam w pobliżu akademika stary, poniemiecki dom dokumentnie porośniety glicynia. Do dziś pamiętam ten widok, bo rzadko widzi się tak wspaniałe , wielkie pnącza.
x-d-a

Post »

Haniu,
ja wśród tego szpaleru róż okrywowych mam na pewno the Fairy, ale może to rzeczywiście akurat nie te, które pokazałam
Obrazek

Polu, ta glicynia ma z kilkanaście lat, była sadzona jeszcze przez poprzednich właścicieli...

Sabinko,
im starsza gałązka, tym grubsza, te najmłodsze są cieniutkie, ale tworzą coś w rodzaju długaśnych wąsów, za pomocą których czepiają się wszystkiego, co napotkają na swojej drodze.
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu u mnie glicynia wręcz zmiażdżyła drabinkę jaką jej zrobiłem, siła niesamowita :)
x_P-42

Post »

No, pisałaś wcześniej,że kilkanaście, ale myślałam,że Ty sadziłaś i wiesz dokładnie ile.Ja mam 6 glicynii róznych i w róznych miejscach rosną.Najlepiej radzi sobie ta na naszej przydomowej działce , w ciężkiej, gliniastej glebie( :?: ) i częściowo w cieniu ( :?) .Jestem zaskoczona, bo wszystkie sadziłam w tym samym czasie a różnica w wielkości i przyrostach jest olbrzymia :!:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Polu, a reszta na piaskach? W tym roku posadziłam już drugą (pierwsza padła :cry: ), jak na razie rośnie... ma być różowa :roll:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
x_P-42

Post »

Reszta rośnie na nowej działce.Kopaliśmy duże doły i wypełnialiśmy je ziemia ogrodową.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Dalu,
bardzo lubię spacerować po Twoim ogrodzie ! Miałaś pokazać jakiś suchy badyl , podobno i u Ciebie się zdarzają! Wiesz,tak dla pociechy... Alejka różana bajkowa.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
x-d-a

Post »

Izo, teraz suchych badylków będzie coraz więcej, bo deszczu ani widu, ani słychu...

Sylwestrze, moja też mnie zadziwia swoją siłą i ogromnymi przyrostami...

Magdo, Polu, jak glicynia już "zaskoczy" to rośnie jak szalona i ma niewielkie wymagania.

Zakwitły na żółto dziwaczki i ...no, właśnie, co to za kwiatek?

Obrazek
Obrazek
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

ależ tam u ciebie musi pięknie pachnieć...tyle kwitnących róż...

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

o rany myślałam, że znów Ci kwitnie glicynia :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Dalu, dzisiaj u Stasi została zarządzona zbiórka pod igiełką, w sobotę o godz 10 :!:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
x-d-a

Post »

Gizuś, dzięki za informację, postaram się być, ale obiecać nie mogę :(

Lisko, a tak naprawdę, to powtarza kwitnienie, oczywiście nie tak obficie jak wiosną, ale ma kilka kwiatków :P

Urszulko, akurat te okrywowe róże specjalnie nie kwitną, ale mam taką małą różankę z pachnącymi pięknościami :lol:

Dzisiaj u mnie potworna duchota; dobrze by było, żeby spadł deszcz, bo jak nie to będę musiała -chyba pierwszy raz w tym roku - zacząć podlewać ogród...

Na specjalne życzenie Joli fragmenciki mojej kwaśnej rabaty
Tutaj część z wrzoścami - jak się rozrosną i zakwitna ładnie będzie wyglądać wiosną
Obrazek

...a tu m. in. z wrzosami przesadzonymi z innej części ogrodu
Obrazek

I jeszcze kwiatuszki wrzosu z bliska

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nostalgiczne czarujące wrzosy ...
jesień na horyzoncie ...
lato uciekło za szybko!

Wprawdzie dzisiaj u nas upał niemiłosierny i parno, pewnie przed deszczem ... ale widać już pierwsze oznaki jesieni ... a szkoda :?
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Jeszcze trochę i trzeba będzie pisać wierszem;DDD a kwaśna rabata wygląda super :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
x_P-42

Post »

U mnie także parno i pochmurno. Ja cieszę się,ze jesień już blisko. Jakieś takie nieudane miałam lato - szkody w ogrodzie , moje i wnusia operacje, pobyty w kolejnych szpitalach. Już chciałabym, aby lato poszło w siną dal. Jesień też jest piękna - wystarczy spojrzeć na Twoje wrzosy :0
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”