Mini, mini kolekcyjka Beaty

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ho, ho, ho - las maluchów, żeby nie powiedzieć dżungla - podziwiam i trzymam kciuki za powodzenie. :lol:
Rafael1979
100p
100p
Od: 29 sty 2008, o 16:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niech dobrze rosną :) za jakiś czas pochwal się jak dobrze maluchom u Ciebie :) Mam nadzieje, ze Vanda odpłaci się za dobre traktowanie...
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rafael1979 pisze:Niech dobrze rosną :) za jakiś czas pochwal się jak dobrze maluchom u Ciebie :) Mam nadzieje, ze Vanda odpłaci się za dobre traktowanie...
Rafałku one już urosły, mąż na razie zabrał mi aparat, więc fotki będą za parę dni.
Ale z vandy chyba niestety nic nie będzie, szarzeje od środka i odpadły jej dwa zewnętrzne listki, może dać ją do spangum?
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zdjęcia z komórki, więc są jakie są
maluszki wszystkie naraz Obrazek

Obrazek Obrazek

Penang girl, mam ją niecałe dwa miesiące a zobaczcie jaki słodziutki listeczek jej urósł

Obrazek

storczyk w ciąży, na keiki ma już dwa korzonki
Obrazek

pączki na Białasku tym mniejszym

Obrazek

różowy Pierwiosnek w pełnej krasie

Obrazek

i z drugiej strony

Obrazek
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Ładnie rosną Twoje storczyki :) Maluszki też już zaczynają ruszać, więc chyba warto było się na nie pokusić :wink:
A domki zrobiłaś im super - trochę śmiesznie w nich wyglądają :lol: A na jednym z nich to jakiś listek po vandzie stoi w kubeczku? :roll:
No i oczywiście pogratuluję pieknie kwitnącego 'Pierwiosnka' i pączków na białasku ;:333
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Maluszki cudowne i widac ze im u ciebie dobrze wiec nic tylko tak dalej :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anusska pisze:Ładnie rosną Twoje storczyki :) Maluszki też już zaczynają ruszać, więc chyba warto było się na nie pokusić :wink:
A domki zrobiłaś im super - trochę śmiesznie w nich wyglądają :lol: A na jednym z nich to jakiś listek po vandzie stoi w kubeczku? :roll:
No i oczywiście pogratuluję pieknie kwitnącego 'Pierwiosnka' i pączków na białasku ;:333
Tak Aniu, na drugim pojemniku stoi Vanda, dzisiaj za radą Rafałka pójdzie też do spangum i do pojemnika z Penang Girl- tam jeszcze jest miejsce
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolusia pisze:Maluszki cudowne i widac ze im u ciebie dobrze wiec nic tylko tak dalej :lol:
Jolusiu, One jakoś tak same z siebie rosną, mniej o nie dbam niż o te wielkoludy.
Rano przed wyjściem do pracy (około 8:00 ) zdejmuję przykrywki na 15 minut, a co drugi dzień lekko namaczam całe doniczki.

Może mają coś z sierotek :) lubią być zadbane i nie zagłaskane na śmierć-"chyba", no tak w ogóle to się trochę wymądrzam, bo mam je ledwo troszkę i zero doświadczeń :)
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Beato a zebys wiedziala ze wlasnie tak z nimi jest. Im mniej do nich zagladasz tym lepiej. Ladne i zdrowe okazy :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Beatko maluchy rosną Ci świetnie, ale maja fajne domki. ;:1 A różowy Pierwiosnek rewelacyjny. :lol:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A znowu mam pytanko, moje urodzinowe Oncidium kończy kwitnienie, co z nim teraz zrobić?
Czy potrzebuje odpoczynku?
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Ooooo! Tolumnie widzę, Tolumnie ;:225
Podpowiedz mi, jak ją lepiej 'przechowywać' bo u ciebie widzę w sphagnum (i czytam, że rośnie :D ), natomiast ja się doczytałam, że dobrze im robi mała gliniana doniczka (bez podłoża). No i teraz chodzę nad nią, chucham i dmucham i boję się, że ma za sucho, z drugiej strony mam mało doświadczenia ze sphagnum, więc obawiam się przelania.

Widzę, że jest tu też Jola, więc może też coś mi podpowie ;:173
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koralina pisze:Ooooo! Tolumnie widzę, Tolumnie ;:225
Podpowiedz mi, jak ją lepiej 'przechowywać' bo u ciebie widzę w sphagnum (i czytam, że rośnie :D ), natomiast ja się doczytałam, że dobrze im robi mała gliniana doniczka (bez podłoża). No i teraz chodzę nad nią, chucham i dmucham i boję się, że ma za sucho, z drugiej strony mam mało doświadczenia ze sphagnum, więc obawiam się przelania.

Widzę, że jest tu też Jola, więc może też coś mi podpowie ;:173
Tak do mnie dotarła właśnie w spangum. I oczywiście za radą naszych kochanych przyjaciół z forum- tak ją zostawiłam. Wszystkie namaczam co drugi dzień w przegotowanej, odstanej wodzie. Wkładam osłonkę do wody-tak żeby nie zamoczyć listków i od razu wyjmuję.

A moje szklarnie- troszkę wyżej na tej stronie- to pojemniki do mieszania lakierów samochodowych o pojemności 2,5 l.
Porobiłam w nich dziurki.

Wszystkie żyją ( o dziwo :!: :!: :!: ), więc chyba błędów jeszcze nie zrobiłam.
x-k-a
200p
200p

Post »

To ja też tak zrobię, jutro z rana przygotuję im szklarenkę, mam akurat spory plastikowy pojemnik (jakiś czas temu kupiony, z myślą zrobienia szklarenki dla choruszków, ale wyzdrowiały zanim szklarnia ujrzała światło dzienne ;) ), a czy Phal. Amboinensis też tam wstawić, czy niech sobie dalej stoi na parapecie wśród innych?
x-k-a
200p
200p

Post »

Oj samotna nie jest, bo cały parapet mam zastawiony często i gęsto innymi storczykami ;) Tolumnia przy okazji będzie miała towarzystwo w szklarence. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”