Mini, mini kolekcyjka Beaty
-
- 100p
- Od: 29 sty 2008, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Beatrice
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rafałku one już urosły, mąż na razie zabrał mi aparat, więc fotki będą za parę dni.Rafael1979 pisze:Niech dobrze rosnąza jakiś czas pochwal się jak dobrze maluchom u Ciebie
Mam nadzieje, ze Vanda odpłaci się za dobre traktowanie...
Ale z vandy chyba niestety nic nie będzie, szarzeje od środka i odpadły jej dwa zewnętrzne listki, może dać ją do spangum?
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładnie rosną Twoje storczyki
Maluszki też już zaczynają ruszać, więc chyba warto było się na nie pokusić 
A domki zrobiłaś im super - trochę śmiesznie w nich wyglądają
A na jednym z nich to jakiś listek po vandzie stoi w kubeczku? 
No i oczywiście pogratuluję pieknie kwitnącego 'Pierwiosnka' i pączków na białasku

A domki zrobiłaś im super - trochę śmiesznie w nich wyglądają

No i oczywiście pogratuluję pieknie kwitnącego 'Pierwiosnka' i pączków na białasku

- Beatrice
Tak Aniu, na drugim pojemniku stoi Vanda, dzisiaj za radą Rafałka pójdzie też do spangum i do pojemnika z Penang Girl- tam jeszcze jest miejsceAnusska pisze:Ładnie rosną Twoje storczykiMaluszki też już zaczynają ruszać, więc chyba warto było się na nie pokusić
A domki zrobiłaś im super - trochę śmiesznie w nich wyglądająA na jednym z nich to jakiś listek po vandzie stoi w kubeczku?
- Beatrice
Jolusiu, One jakoś tak same z siebie rosną, mniej o nie dbam niż o te wielkoludy.Jolusia pisze:Maluszki cudowne i widac ze im u ciebie dobrze wiec nic tylko tak dalej
Rano przed wyjściem do pracy (około 8:00 ) zdejmuję przykrywki na 15 minut, a co drugi dzień lekko namaczam całe doniczki.
Może mają coś z sierotek

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Beatko maluchy rosną Ci świetnie, ale maja fajne domki.
A różowy Pierwiosnek rewelacyjny. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

Ooooo! Tolumnie widzę, Tolumnie ;:225
Podpowiedz mi, jak ją lepiej 'przechowywać' bo u ciebie widzę w sphagnum (i czytam, że rośnie
), natomiast ja się doczytałam, że dobrze im robi mała gliniana doniczka (bez podłoża). No i teraz chodzę nad nią, chucham i dmucham i boję się, że ma za sucho, z drugiej strony mam mało doświadczenia ze sphagnum, więc obawiam się przelania.
Widzę, że jest tu też Jola, więc może też coś mi podpowie
Podpowiedz mi, jak ją lepiej 'przechowywać' bo u ciebie widzę w sphagnum (i czytam, że rośnie

- Beatrice
Tak do mnie dotarła właśnie w spangum. I oczywiście za radą naszych kochanych przyjaciół z forum- tak ją zostawiłam. Wszystkie namaczam co drugi dzień w przegotowanej, odstanej wodzie. Wkładam osłonkę do wody-tak żeby nie zamoczyć listków i od razu wyjmuję.koralina pisze:Ooooo! Tolumnie widzę, Tolumnie ;:225
Podpowiedz mi, jak ją lepiej 'przechowywać' bo u ciebie widzę w sphagnum (i czytam, że rośnie), natomiast ja się doczytałam, że dobrze im robi mała gliniana doniczka (bez podłoża). No i teraz chodzę nad nią, chucham i dmucham i boję się, że ma za sucho, z drugiej strony mam mało doświadczenia ze sphagnum, więc obawiam się przelania.
A moje szklarnie- troszkę wyżej na tej stronie- to pojemniki do mieszania lakierów samochodowych o pojemności 2,5 l.
Porobiłam w nich dziurki.
Wszystkie żyją ( o dziwo

To ja też tak zrobię, jutro z rana przygotuję im szklarenkę, mam akurat spory plastikowy pojemnik (jakiś czas temu kupiony, z myślą zrobienia szklarenki dla choruszków, ale wyzdrowiały zanim szklarnia ujrzała światło dzienne ;) ), a czy Phal. Amboinensis też tam wstawić, czy niech sobie dalej stoi na parapecie wśród innych?