Echinopsis i kolczaki - chmara3
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Magdo nigdy nie miałam takich robaczków w echinopsisach i szczerze powiem,że nie wiem co z nim zrobić bo jeśli to jest efekt przelania (a tak przypuszczam)to najlepiej nie podlewać i przesuszyć go ale czy to pomoże? bo niewiadomo czy on nie zaczął podgniwać?? Hm ale może wypowie się jakis ekspert w tej sprawie, zobaczymy
życzę powodzenia i pozdrawiam
Magdo nigdy nie miałam takich robaczków w echinopsisach i szczerze powiem,że nie wiem co z nim zrobić bo jeśli to jest efekt przelania (a tak przypuszczam)to najlepiej nie podlewać i przesuszyć go ale czy to pomoże? bo niewiadomo czy on nie zaczął podgniwać?? Hm ale może wypowie się jakis ekspert w tej sprawie, zobaczymy
życzę powodzenia i pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Roślinka na pewno ma za mało światła, bo odrosty ewidentnie się wyciągają. Szrama może być albo niegroźna albo może oznaczać gnicie. Jednak skłaniałbym się do tej pierwszej wersji, bo ogólnie roślinka nie wygląda, by miała problem z korzeniami.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
No i odezwał się nasz fachowiec Dzięki Tomku 
Taccanivea Dzięki, a apropos Twoich kaktusów to z tego co piszesz w swoim wątku, że dopiero w tym roku pobrały sie do życia po przeprowadzce to może pozwól się im zaklimatyzować a na zimę wyślij je na zimowisko
to myslę, że w nastepnym roku na pewno pięknie odpłacą się kwiatami 
Pozdrawiam
P.S. Moja Rebutia M. zrobiła sobie małą przerwę i dalej kwitnie niesamowita jest.
Taccanivea Dzięki, a apropos Twoich kaktusów to z tego co piszesz w swoim wątku, że dopiero w tym roku pobrały sie do życia po przeprowadzce to może pozwól się im zaklimatyzować a na zimę wyślij je na zimowisko
Pozdrawiam
P.S. Moja Rebutia M. zrobiła sobie małą przerwę i dalej kwitnie niesamowita jest.
Moje storczyki
Moje storczyki
Magdo podstawa to odpowiednie zimowanie, zobacz sobie bo na pewno wczesniej pisałam jak ja zimuje moje kaktusy odkąd odpowiednio są zimowane to kwitną mi co roku
Pozdrawiam
Moje storczyki
Moje storczyki
- Adrenalina
- 50p

- Od: 28 sty 2009, o 01:29
- Spy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Takich fotek jeszcze nie widziałem. Extra i jak widać na tym się nie skończy.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
Witaj!!! Radku na pokładzie
piękny okaz echinopsisa
i fotki kwitnącego rewelacja.
U mnie na razie zakwitł tylko jeden echino i to nie zdążyłam zrobić fotki bo mi akurat bateria padła
a ogólnie przymierzam sie do sfotografowania
wszystkich moich kaktusów i jakos tak schodzi
Pozdrawiam wszystkich
U mnie na razie zakwitł tylko jeden echino i to nie zdążyłam zrobić fotki bo mi akurat bateria padła
wszystkich moich kaktusów i jakos tak schodzi
Pozdrawiam wszystkich
Moje storczyki
Moje storczyki