Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
uzumaki
50p
50p
Od: 28 sty 2008, o 00:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Odwiedzilam,wpisuje sie,pozdrawiam.
Pozdrawiam Danka
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Stasiu to ty masz jeszcze czas na naszej klasie buszować :lol: Ja odkąd się tu zalogowałam to prawie nie wchodzę na nk
Za mną także bardzo pracowity dzień, ale praca w ogrodzie to dla mnie relaks, więc jestem szczęśliwa. Jutro wyprawa - jedziemy na Śnieżnik :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Na dzień dobry:
Za górami, za lasami, za spróchniałym pniem i przerośniętą głową nietrzeźwej żaby, narodziła się idea. Początkowo była beznadziejna, z czasem ewoluowała i.. ostatecznie została wyśmiana. Śmiech ten był tak soczysty, że opluta została cała wieś, w której drwal rąbał paznokcie zakonnic w zamian za kościelne świece zmielone z wątróbką. Potem był tylko Grunwald, Monty Python i Wembley. Ludzie zaczęli latać, a kaczki ciamkać. W końcu zapanowała ogólna euforia staczania się do bajora wypełnionego smarem...

Sylki3, dziękuję bardzo za odwiedziny. Ja odwiedziłam Twój storczykowy świat i jestem nim zachwycona. Masz piękne okazy i jest się czym pochwalić. I trzymaj tak dalej. Jabłko zapewnie było bardzo miękkie i do tego jeszcze chore na jakiegoś grzyba... zapraszam ponownie ;:54

Aniu.1, ale dałaś mi temat do myślenia. Kurcze blade! Ja teraz przed oczami mam taki widok: mój kochany Henry siedzi koło stolika, jabłko spada mu na głowę, ;:14 rozciapuje się na wszystkie strony. ;:112 Łysinki nie widać, ;:78 twarz umorusana mazią z jabłuszka. ;:193 Henry wystraszony, ;:154 co się stało, zaniemówił. ;:202 A ja się skręcam ze śmiechu na trawie. :;230 Tarzam się jak moje psiory z radochy, :;230 bo przecież to nie moja głowa.... ;:215 chyba pęknę ze śmiechu, ;:87 aż łzy lecą... coś Ty narobiła??? :;230 :;230 ;:7 ;:7 ;:98
A deszcz, proszę bardzo... przysyłaj cały wagon.... ;:47 ;:47

uzamaki, dziękuję za odwiedziny. A jak można wejść do Ciebie? Też chciałabym pospacerować sobie... ;:21

iwa27, ja też nie mam zbyt dużo czasu. Dlatego na n-k wchodzę gdy dostaję jakąś wiadomość, albo gdy są Wasze dowcipy. Szkoda aby się marnowały, a są prześmieszne i wysyłam je dalej. Udanej wycieczki. Całuski, pa, pa ;:97
Obrazek Obrazek
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Stasiu ojej ale narobiłam :shock: :;230 :;230 Mam nadzieje,że Twój M nie czyta forum :lol: :lol:
Na przeprosiny dowcipy... o jabłkach :lol: :lol:

Przy wódce w gospodzie trzej chłopi przechwalają się:
- Ja - mówi pierwszy - wyhodowałem w tym roku wielkie jabłka. Każde ważyło kilogram!
- Moje jabłka - mówi drugi - były większe. Miały po dwa kilogramy!
- To jeszcze nic - mówi trzeci. - Ja wyhodowałem takie jabłko, że jak wiozłem je furą na
jarmark, to wyszedł z niego robal i zeżarł mi konia!

Jasio przynosi do domu torbę pełną jabłek. Mama pyta go:
- Skąd masz te jabłka?
Na to Jasiu:
- Od sąsiada.
- A on wie o tym? - pyta mama.
- No pewnie, przecież mnie gonił!

Dwóch policjantów na patrolu obserwuje turystę jedzącego jabłka. Patrzą i zastanawiają się dlaczego tamten wkłada ogryzki do kieszeni. Zniecierpliwieni podchodzą i pytają:
- Dlaczego chowa pan te ogryzki?
- Wiecie, panowie policjanci: jak mi się nudzi, to wydłubuję pestki z ogryzek, zjadam je i jestem mądrzejszy.
Policjanci, jako że są tępi i głupi, postanowili odkupić od turysty wszystkie ogryzki.
- Sprzeda nam pan te ogryzki? - pytają.
- To będzie kosztowało dużo hajsu - odparł.
- Damy panu po 50 zł, może być?
- ZGODA! - odparł turysta.
Po dokonaniu transakcji policjanci zaczęli zajadać pestki... Nagle jeden mówi:
- Kurde, Roman, za te 100 złotych to 100 kg jabłek byśmy mieli..."
Na to turysta:
- Panowie, zaczęło działać!!

;:112

Miłego wieczoru Stasiu ;:79
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DROGA Aniu.1 !,
żadnych przeprosin. Mnie się jeszcze chce śmiać jak przypomnę sobie moje marzenie... marzenie Stasi :;230 :;230
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

- Panie doktorze - żali się młody, przystojny, mężczyzna - Mam już wszystko, co normalnemu człowiekowi jest potrzebne do życia. Zbudowałem piękny dom, mam kochającą żonę, trójkę dzieci, dobrze prosperującą firmę. Jedyne, czego mi brakuje, to silne emocje. Potrzebuję ciągle dużej dawki adrenaliny, bo nie mogę normalnie funkcjonować. Próbowałem już i skoków spadochronowych, i nurkowania w głębinach i nawet wybrałem się samotnie do dżungli. Wszystko za mało.
- Niech pan znajdzie sobie kochankę - proponuje lekarz
- Mam już trzy kochanki.
- No to niech pan o nich powie żonie.

A to jabłko na głowie Twego Henry'ego zostałoby potraktowane jako maseczka albo odżywka :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam
Aga
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gorzata76 pisze:
Agapa pisze: Obrazek Obrazek
Nie wiem, jak sie to cudko nazywa, kupiłam z litości w Tesco za złotówę szt. i tak mi się wdzieczy od końca czerwca :)
Dziewczyny, to złocienie - rzeczywiście wdzięczne :wink:
Gosiu czy to inna nazwa chryzantemy?
Bo te kwiatki chryzantemkami nie są, zapewniam cię (nie mają tego charakterystycznego zapachu chryzantemy, a ich liście są podobne do kopru)
Aga
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, święte słowa. A po takiej kuracji (maseczka, odżywka) tylko zostaje dobrze wypolerować i jest dużo miejsca do całowania, no nie? ;:79 ;:79 ;:79
Kawał zaraz wyślę n-k dalej, świetny!!! ;:7 ;:7
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

W kwestii złocienia zajrzyjcie tu:

http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... o&tid=3976

A ja mam takiego (kupiony jako złocień...)

Obrazek
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu ,ale się usmiałam z tych kawałów-dobre!!!! :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie Gosiu, to nie ten sam kwiat. Moje są pełne, bez wyraźnie zaznaczonego środeczka.
Pozdrawiam
Aga
PS i kawał, który mnie na kolana powalił
Pewien facet się odchudzał. Przychodzi pewnego dnia do lekarza i mówi, że jak chudnie to mu skóra wisi. A lekarz na to:
- Pan naciągaj tę skórę i na czubku głowy związuj czarną nitką, potem ta końcówka uschnie i odpadnie.
No i facet tak właśnie robił. Po kilku tygodniach mówi do lekarza:
- Panie doktorze, pięknie jest, skórę mam gładką, ale wiesz pan... Mam pępek na czole, co trochę mi przeszkadza, no i po drugie zobacz pan z czego ja mam krawat!...

:;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Agapa pisze:Nie Gosiu, to nie ten sam kwiat. Moje są pełne, bez wyraźnie zaznaczonego środeczka.
Jest tyle odmian... że chyba do niczego nie dojdziemy :roll:
Ale wygląda z pokroju złocieniowato... a kwiatki ma chyba trochę jak złocień wielki pełny :roll: tylko miniaturowe...
Czego to ci ogrodnicy nie wyhodują... a potem się zastanawiaj, człowieku :lol:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje Kochane Dziewczyny, śmiech to zdrowie. ;:7 Trza się śmiać ile wlezie, tak aby łzy leciały ciurkiem. ;:98 Kawał niczego sobie, tak się śmiałam, że Henry się obudził i zrobił ;:154.
Wczoraj byłam w ogrodniczym i trochę poszalałam.
Moje zakupy to:
powojnik Jan Paweł II:
Obrazek
szafirki "gold":
Obrazek
tulipan botaniczny:
Obrazek
lilia ananasowa:
Obrazek
tulipan późny, biało-czerwony(a co?!):
Obrazek
do tego jeszcze dokupiłam:
Obrazek Obrazek
oczywiście, coś dla domu i duszy, od razu wykorzystałam:
Obrazek Obrazek
Jutro muszę znowu pojechać..... może coś wpadnie mi w oko i do koszyka? Zobaczymy. Nara, pa, idę ;:217 ;:19 ;:205
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No nie -kawał mnie powalił, spadłam z fotela ... :D :D :D
Stasiu, piękne zakupy. Wiesz coś więcej o tym jak teraz obchodzić się z clematisami? Sadzić do extra ziemi? Przycinać? Opatulić dobrze na zimę...?
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Agapa pisze:
gorzata76 pisze:
Agapa pisze: Obrazek Obrazek
Nie wiem, jak sie to cudko nazywa, kupiłam z litości w Tesco za złotówę szt. i tak mi się wdzieczy od końca czerwca :)
Dziewczyny, to złocienie - rzeczywiście wdzięczne :wink:
Gosiu czy to inna nazwa chryzantemy?
Bo te kwiatki chryzantemkami nie są, zapewniam cię (nie mają tego charakterystycznego zapachu chryzantemy, a ich liście są podobne do kopru)
Aga
Dziewczyny, chryzantema to inaczej złocień ogrodowy, wiele odmian zresztą :roll: , natomiast na zdjęciach jest złocień krzewiasty, także wiele odmian, tutaj jakaś odmiana anemonowa. Niektórzy dla odróżnienia zwą go "srebrzeniem" ze względu na taki szarawy kolor listków (to określenie spotkałam w jakimś czasopiśmie ogrodniczym).
Jak widzę Stasiu, zaczęłaś sezon cebulowy, (nie za wcześnie sadzisz tulipany), muszę się też rozejrzeć za cebulowymi, miałam dosadzić narcyzy, jakieś drobne mnie interesują, no i tulipany botaniczne zamierzam posadzić, a krokusów nigdy dość, przydałoby się też dosadzić szachownice................ :roll: :lol: :roll: :lol: . Dobrze, że cebulowe nie robią tłoku latem na rabatkach :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”