Moje kochane doniczkowce

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

LeNka pisze:Zobaczymy ile się przyjmie, jedną zostawię reszta jak podrośnie będzie do oddania.
Madziu, czy jeśli kolejka nie jest zbyt długo mogła bym się i ja zapisać na takiego brzdąca? :oops:

Asiu, dostałaś fajne maluszki - szczególnie kalanchoe i bluszczyk przypadły mi do gustu :) Vadnę kupiłaś przepiękną - kolor ma cudowny a z tym pokrojem... cudeńko. Drugi stroczyk też mnie zachwycił - fantastyczne wybarwienie kwiatów - mam mocne postanowienie nie zapadania na storczyki, ale jest mi coraz trudniej :D

Sucholubów chwalić z osobna nie będę, bo wszystkie uwielbiam i każdego za co innego... no, może to sedum variegata... szczególnie jednak :D Jest super :>

W paprotkach się całkiem nie orientuję i one mi wszystkie wyglądają jednakowo :oops: Chociaż strasznie mi się podobają takie gęste pióropusze paproci... Fitonki za to kolorki maja śliczne... a na małe różyczki choruję poważnie, ale obiecałam sobie taką dopiero na nowy domek... na okno kuchenne w takiej osłonce-wiadereczku... tak tak ;:228
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

Dominiko nie ma sprawy, maluchy powoli rosną, zdjełam je ze słońca i zlazł im cały wstrętny brązowy kolor.
Poczekam jeszcze niech chociaż mają korzonki :wink: , bo wystd takie golce wam dawać.
Awatar użytkownika
eba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2008, o 14:51
Kontakt:

Post »

Haim, zajrzyj na pw :) .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj,bardzo ładna ta różyczka,a i fittonki są okazałe.Paprotka (jak dla mnie) jest przecudna.Szkoda, że u mnie nefrolepisy nie chcą rosnąć!!! :cry: :cry:
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Witajcie Kochani :!: :!: :!:

Wybaczcie moją nieobecnośc w moim wątku, ale niestety pracy sporo mam z moimi warzywami, ale do Was regularnie staram się zaglądać ;)

Basiu(Basgo) dziękuję :)

Mirku, mnie też strasznie podobaja się te fittonki, właśnie ze względu na ubarwienie ;) a moja Ludisia zaczyna wypuszczać pełno młodych pędów z tego głównego :)

Aniu(Andziax007), paprotka faktycznie gęsta, zobaczymy jak długo u mnie przetrzyma, bo już kiedyś jedną uśmierciłam :oops:
Fakt, fittonki i różyczka niczego sobie :wink:

Kasieńko, mam nadzieję, że te małe paprotki będą równie gęste jak ta niedawno kupiona :)
A co do Ludisii, to kupiłam ją w kwiaciarni blisko mnie, kosztowała jedynie 8 zł :)
Czytałam w internecie, że Ludisia to mało wymagający storczyk, z powodzeniem można uprawiać ją w domu i do tego chętnie zakwita pachnącymi kwiatuszkami :)
A co do zwisającego storczyka, to mówisz i masz ;)

Obrazek

Agnieszko(behemot666), faktycznie fittonie mają bardzo ciekawe wybarwienie, a co do różyczki, to wyobraź sobie, że na początku miała brzoskwiniowy kolor(dlatego ją wzięłam ;) ) a teraz wygląda tak :roll:

Obrazek

Aniu(AnaKa) dziękuję bardzo za odwiedzinki i miłe słowa :)

Teresko, fotki hoji za momencik będą, jak odpowiem wszystkim na komentarze, wybacz, że musiałaś tak długo czekać :oops:

Asiula, dziękuję, różyczki w miarę rozkwitania są coraz słodsze :)

Asiu(ogrodniczko), moje nowości i różyczki bardzo dziękują za miłe słowa ;)

Madziu(LeNka), zaraz fotki z paczuszki wstawię, przepraszam za zwłokę :oops:

Agnieszko(Aguka), faktycznie fittonki razem jeszcze ładniej wyglądają razem :)
Mam jeszcze zieloną i zastanawiam się, czy jej nie dosadzić :roll:

Dominiko (Zgredo), Kalanchoe jeszcze malutkie, jedno będzie kwitło na różowo a drugie na żółto :)
Co do Vandy, to dostałam ją jako przedwczesny prezent na urodziny od mojego Męża ;)
Ja storczyki bardzo polecam, nie są w ogóle klopotliwe w uprawie i bardzo chętnie zakwitaja, pod warunkiem, że umiejętnie się je podlewa i wybiera gatunki, którym można sprostać podczas uprawy we własnych warunkach ;)

Krysiu mnie też batdzo podobają się fittonki i różyczka :)
A co do paprotki, to juź jedną "zabiłam", ale spróbuję, może akurat tej będzzie u mnie dobrze ;)

No to przejdźmy do sedna sprawy :D

Oto moje forumkowe nowości:
Od Ani(Adamanna)

Obrazek

Od Dominiki(Zgredo)

Obrazek

Od Kasi(Kasia N.)

Obrazek

Dziewczyny, bardzo serdecznie Wam (nie) dziękuję, za spełnienie moich kolejnych marzeń Obrazek

Uff, nareszcie napisałam do końca posta, a sporo czasu to trwało, co jestem tak zmęczona, że zaczynam ryć nosem w klawiaturę :roll:

Dziękuję Wam bardzo, że mnie odwiedzacie i życzę wszystkim dobranoc, miłych snów :D
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

No widzę że wczoraj lkistonosze w całej Polsce mieli dużo więcej pracy i torby ciężejsze.Śliczne nowości.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

:shock: :shock: :shock: O raju ale młodziaków.
:lol: Doniczki do bonsai widzę że wszędzie są takie same :roll: .
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

Asiu ale dużo nowości :shock: .Niech pięknie Ci rosną :lol:
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

o tak - też mam taka bonzajową doniczkę :D

Niechaj Ci się nowości ukorzeniają szybko i sprawnie - będę obserwować ;)

Bardzo ładne hojki dostałaś, kibicuję tez fuksjom, im dłużej je tu oglądam tym bardziej mi się podobają :)
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Asiu sporo maluszków dostałaś.....niech zdrowo rosną :wink:
Gratuluję pączków u storczyka ;:63 A czy ja dobrze widzę że fuksje też mają pąki :roll:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

W czym siedzą te hoje?Włókno kokosowe czy spagnum?A ludwiśkę masz w jakiej ziemi?Moja kwitła zimą ale nie pachniały te kwiatki.Nie próbowałam jej jeszcze rozmnażać.
magi
500p
500p
Od: 30 maja 2009, o 23:15

Post »

Asiu ale nowości :shock: :shock:
gdzie ty to pomieścisz ?? :lol: :lol:

a ta różyczka to taka domowa w doniczce ?? Czy ona normalnie ci rośnie . Bo mi do tej pory każda padała po miesiącu :roll:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Moja jeszcze wcześniej-zaraz przekwitła i stoi taki badyl.
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Witaj Asiu :)
śliczne nowości .
Różyczka pięknie kwitnie i kolorek bardzo ładny :lol:
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Oj tak Marzenko, ja mam w sumie listonoszkę ale też mnie uszczęśliwiła tymi paczuszkami :)

Madziu, ja miałam kiedyś bonsai zakupione w biedronce ale zapomniałam podlać i ususzyło mi się :oops:

Tereniu, dziękuję :D
Ja też mam nadzieję, że będą pięknie rosły ;)

Dominiko fuksje to wspaniała sprawa, ja pierwszy rok będę je dopiero zimować, ale za nic nie oddałabym widoku kwitnących fuksji 8)
A jeszcze te ich sukieneczki 8)

Aniu, dziękuję, mój storczyk również za pochwały :)
Tak, dostałam fuksje już z pączkami, ale chyba je poobrywam, żeby najpierw szły w korzonki przynajmniej się rozkrzewią i potem jeszcze zdążą choć troszkę zakwitnąć 8)

Basiu hoje siedzą sobie w spagnum, tak już je dostałam od Ani(Adamanna) i na razie je tak zostawiłam póki wszystkie nie puszczą korzonków ;)
A moja Ludwisia jest na razie w ziemi, której była kupiona :roll:
Chcę ją potem przesadzić , wymieszam ziemię kwiatową z podłożem dla storczyków, żeby podłoże było bardziej przepuszczalne ;)

Madziu tą różyczkę kupiłam w Netto za 5zł, jako domową chyba.W każdym razie póki co, to trzymam ją na balkonie a na zimę pójdzie do chłodnego pomieszczenia :)

A teraz kilka fotek z naszych ostatnich wycieczek, niestety dopiero w przyszłym roku będą dłuższe wyjazdy, bo mój M. nie mógł sobie pozwolić na dłuższy urlop :(

Wyspa Sobieszewska:

Obrazek

Biskupin:

Obrazek

Zaurolandia w Rogowie, frajda dla dzieciaczków :D
Jeśli ktoś blisko tam mieszka, to serdecznie polecam ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Asiu, dziękuję bardzo za odwiedzinki, moje nowości bardzo dziękują za miłe słowa, a nie chwaląc się różyczka faktycznie ładna :oops: ;)
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”