Witajcie Kochani
Wybaczcie moją nieobecnośc w moim wątku, ale niestety pracy sporo mam z moimi warzywami, ale do Was regularnie staram się zaglądać ;)
Basiu(Basgo) dziękuję
Mirku, mnie też strasznie podobaja się te fittonki, właśnie ze względu na ubarwienie ;) a moja Ludisia zaczyna wypuszczać pełno młodych pędów z tego głównego
Aniu(Andziax007), paprotka faktycznie gęsta, zobaczymy jak długo u mnie przetrzyma, bo już kiedyś jedną uśmierciłam
Fakt, fittonki i różyczka niczego sobie
Kasieńko, mam nadzieję, że te małe paprotki będą równie gęste jak ta niedawno kupiona

A co do Ludisii, to kupiłam ją w kwiaciarni blisko mnie, kosztowała jedynie 8 zł

Czytałam w internecie, że Ludisia to mało wymagający storczyk, z powodzeniem można uprawiać ją w domu i do tego chętnie zakwita pachnącymi kwiatuszkami

A co do zwisającego storczyka, to mówisz i masz ;)
Agnieszko(behemot666), faktycznie fittonie mają bardzo ciekawe wybarwienie, a co do różyczki, to wyobraź sobie, że na początku miała brzoskwiniowy kolor(dlatego ją wzięłam ;) ) a teraz wygląda tak
Aniu(AnaKa) dziękuję bardzo za odwiedzinki i miłe słowa
Teresko, fotki hoji za momencik będą, jak odpowiem wszystkim na komentarze, wybacz, że musiałaś tak długo czekać
Asiula, dziękuję, różyczki w miarę rozkwitania są coraz słodsze
Asiu(ogrodniczko), moje nowości i różyczki bardzo dziękują za miłe słowa ;)
Madziu(LeNka), zaraz fotki z paczuszki wstawię, przepraszam za zwłokę
Agnieszko(Aguka), faktycznie fittonki razem jeszcze ładniej wyglądają razem
Mam jeszcze zieloną i zastanawiam się, czy jej nie dosadzić
Dominiko (Zgredo), Kalanchoe jeszcze malutkie, jedno będzie kwitło na różowo a drugie na żółto

Co do Vandy, to dostałam ją jako przedwczesny prezent na urodziny od mojego Męża ;)
Ja storczyki bardzo polecam, nie są w ogóle klopotliwe w uprawie i bardzo chętnie zakwitaja, pod warunkiem, że umiejętnie się je podlewa i wybiera gatunki, którym można sprostać podczas uprawy we własnych warunkach ;)
Krysiu mnie też batdzo podobają się fittonki i różyczka

A co do paprotki, to juź jedną "zabiłam", ale spróbuję, może akurat tej będzzie u mnie dobrze ;)
No to przejdźmy do sedna sprawy
Oto moje forumkowe nowości:
Od Ani(Adamanna)
Od Dominiki(Zgredo)
Od Kasi(Kasia N.)
Dziewczyny, bardzo serdecznie Wam (nie) dziękuję, za spełnienie moich kolejnych marzeń
Uff, nareszcie napisałam do końca posta, a sporo czasu to trwało, co jestem tak zmęczona, że zaczynam ryć nosem w klawiaturę
Dziękuję Wam bardzo, że mnie odwiedzacie i życzę wszystkim dobranoc, miłych snów