Moje zacisze.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie mam dowodów, z resztą po prostu przesadzę milin i z głowy, nie będę robić zamieszania, jak coś znów się będzie dziać z krzewami po jego stronie to przejdę do poważniejszego dochodzenia, a na razie ustąpię.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grześ a co to dzisiaj Cię nie ma :roll: czyżby choroba całkiem Cię rozłożyła :(
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Grześ dziś chyba tylko podczytywał, bo widziałem go na forum, ale nic nie napisał ;)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może faktycznie chory :( coś ostatnio wspominał że się źle czuje :roll:
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39

Post »

Dzień dobry bardzo ciepłe... chociaż późne ale ja mam ostatnio nowe bardzo ciekawe hobby, robię nowe ogrodzenie i dla rozrywki kłócę się z sąsiadką. To wcale nie znaczy, że ja lubię kłótnie, wole spokojne życie ale sobie nie pozwolę :!: :!: :twisted:

Jacuś ciekawe jakie towarzystwo planujesz dla tej hortensji... :roll: A cibory nie wystawiam latem na pole bo doniczka waży ze 20 kg (i dla tego jest na kółkach), poza tym przy jej wzroście czyli 2 metry z hakiem wiatr zaraz by ją połamał. Ale chyba nie wygląda na taką co by czegoś więcej chciała od życia :lol:

Iwo też próbowałem tej kuracji, ale chyba to jakieś wirusowe dziadostwo więc to nie podziałało. Metoda dwóch kapeluszy też nie dała rady :wink: A ja oczywiście wiem jak wyglądają szyby i okolica po żniwach. Zwłaszcza jak w tej stodole po żniwach stała młockarnia i młóciła snopki. Ja nawet wiem jak się wiąże powrósła i stawia postawki .... A z tymi włochami to jest tak, że masz rację tylko nie do końca... nie jadę ze swoją miłością do Włoch... za to jadę do mojej miłości we Włoszech ...

Sylwuś tak będzie lepiej, następnym razem go upolujesz.... chociaż wolałbym żebyś nie miał ku temu powodów.

A to dla Jolci i Grzesia ;:168 wbrew plotkom jestem cały i zdrowy ... no prawie zdrowy
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

No to cieszę się, że chyba jest lepiej ze zdrowiem :?: Bo martwiliśmy się :( A Ty zamiast odpoczywać, ciężko pracujesz.
Tak, cibory łamliwe, moje nie tak bardzo, bo niższe i zahartowane na zewnątrz, ale też duże więc przestałem je wnosić do domu tylko stoją w zimie gdzieś w piwnicy.
Dziś przygotowałem miejsce dla pnączy, tzn. usunąłem stertę desek spod ściany. Co dodam hortensji pnącej? Właśnie ukorzeniłem wiciokrzew japoński, jest też dławisz, winnik i winobluszcz trójklapowy więc coś z tego wybiorę.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Grzechowi byle grypa nie da rady :wink:
Miło czytać, że już lepiej :D
A jeśli chodzi o "dyskusje" z sąsiadami... oj, znam to aż za dobrze :roll:
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Widzę Jacuś , że masz pnączy do wyboru, do koloru ... No ciekawe co postanowisz :lol:

Gosiu jak słyszę piosenkę " jak dobrze mieć sąsiada" to mam ochotę :twisted:

A Wam obojgu dziękuję za troskę o moje zdrowie. ;:168 Jak napisała Gosia byle grypa nie da rady... no jedno jest pewne, żywcem mnie nie wezmą :wink:
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

grzech77 pisze:
Iwo też próbowałem tej kuracji, ale chyba to jakieś wirusowe dziadostwo więc to nie podziałało. Metoda dwóch kapeluszy też nie dała rady :wink: A ja oczywiście wiem jak wyglądają szyby i okolica po żniwach. Zwłaszcza jak w tej stodole po żniwach stała młockarnia i młóciła snopki. Ja nawet wiem jak się wiąże powrósła i stawia postawki .... A z tymi włochami to jest tak, że masz rację tylko nie do końca... nie jadę ze swoją miłością do Włoch... za to jadę do mojej miłości we Włoszech ...
O metodzie z dwoma kapeluszami nie słyszałam :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

grzech77 pisze:Widzę Jacuś , że masz pnączy do wyboru, do koloru ... No ciekawe co postanowisz :lol: :wink:
A co byś mi radził? Ty masz doświadczenie większe, dlatego pytam :) Mam jeszcze do wyboru glicynię, wiciokrzew pomorski, powojnik Jackmani, rdest Auberta, akebię, milin i bluszcz, ale tam za dużo słońca na bluszcz. Wszystkie te pnącza mam w starym ogrodzie tylko muszę porobić odkłady lub po prostu przywieźć.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu widziałam Cię jak buszujesz po forum, cieszę się że jesteś bo już myślałam że jesteś bardzo chory :(
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Ja Ciebie też widziałem i do dosłownie :wink: Ja dziś troszkę pracowałem, nie mogę sobie pozwolić na wolne przez ten wyjad :lol:
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu ale już za kilka dni będziesz wypoczywał ;:109

I jak pojedziesz do tych swoich Włoch to pozdrów tą swoją połówkę od Joli ;:92
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Joluś na pewno pozdrowię, pewnie bardzo się ucieszy :D

Iwo metoda dwóch kapeluszy jest bardzo skuteczna ale mogli by to czytać nieletni :wink:

Jacuś bardzo dziękuję za zaufanie ale ja mam tak na prawdę tylko bluszcz, glicynię i winobluszcz 3. i 5. klapowy. Mogę Ci powiedzieć jedynie, że bluszcz dostosuje się do każdych warunków. Potrzebuje jedynie dużo wilgoci w nasłonecznionych miejscach. No i weź jedynie pod uwagę rodzaj powierzchni ścian. Jeżeli jest mocna np cegła, możesz śmiało sadzić bluszcza i winobluszcza trójklapowego. Nie wiem czy to chciałeś usłyszeć ale jak co to wiadomo gdzie jestem :roll: :wink: A nawiasem mówiąc muszę popatrzeć na resztę pnączy które wymieniłeś na nowe dla mnie z nazwy powojnik Jackmana, rdest Auberta, akebia :roll:
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Grzesiu - akebię pięciolistkową spraw sobie koniecznie :D Pięknie kwitnie i bajecznie pachnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”