Uratowane storczyki (Art) :)
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joasiu, jest mi niezmiernie miło, że o mnie pomyślałaś. Niestety nie mieszkam przy głównej trasie, poza tym nawet gdybyś przejeżdżała przez moją wichurkę to storczyków byś nie zobaczyła. Część jest na oknie od strony ogrodu, inne na stoliku przy oknie. Nawet moi sąsiedzi nie mają pojęcia o mojej pasji, jedynie ci, którzy nas odwiedzają. Kawałek moich zbiorów mam w innym domu, u mojego Piotrka.
A jak Ci się spodobała Dolina Baryczy? Milicz i okolice przy głównej trasie nie jest zbyt atrakcyjny, choć to się poprawia. Warto zjechać kilka km z głównej, choćby po to, by zobaczyć nasze przepiękne stawy
A jak Ci się spodobała Dolina Baryczy? Milicz i okolice przy głównej trasie nie jest zbyt atrakcyjny, choć to się poprawia. Warto zjechać kilka km z głównej, choćby po to, by zobaczyć nasze przepiękne stawy

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Kamilo, zwiedzanie Doliny Baryczy zostawiam sobie na kolejne wakacje
Tym razem śmignęliśmy tylko przejazdem w drodze nad nasze polskie morze 8)
A teraz znów trochę kolorków, zanim otworzy sie pączek Phal. "bellina"
Kolejny pęd cambrii w pełnym rozkwicie i poniżej nowy nabytek Dtps Kenneth Schubert:

Czyż nie uroczy 'nosek' w piegi ?

I jeszcze proporcje wielkości kwiatów w por. falenopsisem

Moje spostrzeżenie , co do koloru kwiatów tego maleństwa - łatwo zrobić zdjęcie "na niebiesko" ustawiając odpowiednio parametry aparatu fot.
Tak naprawdę niebieski kolor jest przekłamaniem. Prawdziwy kolor to odmiana fioletu. Też piękna.

A teraz znów trochę kolorków, zanim otworzy sie pączek Phal. "bellina"
Kolejny pęd cambrii w pełnym rozkwicie i poniżej nowy nabytek Dtps Kenneth Schubert:

Czyż nie uroczy 'nosek' w piegi ?

I jeszcze proporcje wielkości kwiatów w por. falenopsisem

Moje spostrzeżenie , co do koloru kwiatów tego maleństwa - łatwo zrobić zdjęcie "na niebiesko" ustawiając odpowiednio parametry aparatu fot.
Tak naprawdę niebieski kolor jest przekłamaniem. Prawdziwy kolor to odmiana fioletu. Też piękna.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Ale ta Cambria piękna! Oglądałam taką wczoraj, ale nie kupiłam. Żałuję, ale zdrowy rozsądek górą! Wygrałam z samą sobą. W końcu mam 4 Cambrie, wystarczy tylko doprowadzić je do kwitnienia.
Dtps Kenneth Schubert ma przepiękny fiolecik i kwiatki takie zgrabne. Naprawdę jest zachwycający
Dtps Kenneth Schubert ma przepiękny fiolecik i kwiatki takie zgrabne. Naprawdę jest zachwycający

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Joasiu nowości śliczniuchne
Cambria ma piękne kolorki a Dtps Kenneth Schubert: to po prostu marzenie
Mam to cudo i czekam z niecierpliwością na kwitnienie ale na dziś popatrzę na Twój, by nacieszyć oczęta.

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Joasiu, ta Cambria jest przepiękna
Doritaenopsis achhh marzenie
nawet nie wiedziałam że ma takie malutkie kwiaty
tymbardziej urzeka swoją delikatnością, a kolorek ma śliczny 

Doritaenopsis achhh marzenie

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Art, wpadłam po wakacjach do Ciebie
ŚLicznie Ci zakwitła różowa Phal. Gratuluję pozostałych kwitnień.
U mnie też po powrocie sporo ciekawostek. Chwytam więc zaraz za aparat!
Pozdrawiam.Ania

ŚLicznie Ci zakwitła różowa Phal. Gratuluję pozostałych kwitnień.
U mnie też po powrocie sporo ciekawostek. Chwytam więc zaraz za aparat!
Pozdrawiam.Ania
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
Dziękujemy za miłe słowa
Dusiu, Dtps. Kenneth Schubert (i dodatkowo Lueddemanniana
trafiły do mnie Dzięki uprzejmości Rafaela (dziękuję
)
Baryczko, brawo za zdrowy rozsądek !
AniuL, będę Ci sekundować w oczekiwaniu na Twoje kwitnienie "Schubercika". To które ja pokazałam, to nie moja zasługa.
Ale roślinka jest tak okazała i zdrowa, że mam nadz., że i mnie się kiedyś uda
Anussko, starsze kwiatki tracą ten intensywny kolor i perłowy połysk, ale to cieniowanie kolorow jest "na żywo"
właśnie bardzo ciekawe. Na zdjęciach kwiatuszki starsze wyszły trochę prześwietlone.
Anaako, zaciekawił mnie rodzaj zeński, którego użyłaś dla mojego ukwieconego falenopsisa
Rób fotki, chętnie pooglądam Twoje nowości

Dusiu, Dtps. Kenneth Schubert (i dodatkowo Lueddemanniana

Baryczko, brawo za zdrowy rozsądek !
AniuL, będę Ci sekundować w oczekiwaniu na Twoje kwitnienie "Schubercika". To które ja pokazałam, to nie moja zasługa.
Ale roślinka jest tak okazała i zdrowa, że mam nadz., że i mnie się kiedyś uda

Anussko, starsze kwiatki tracą ten intensywny kolor i perłowy połysk, ale to cieniowanie kolorow jest "na żywo"
właśnie bardzo ciekawe. Na zdjęciach kwiatuszki starsze wyszły trochę prześwietlone.
Anaako, zaciekawił mnie rodzaj zeński, którego użyłaś dla mojego ukwieconego falenopsisa

Rób fotki, chętnie pooglądam Twoje nowości

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
Art, bo phalaenopsis prawidłowo to ,ta', a nie ,ten'. Podobnie jak np. Mercedes - to rodzaj żeński
Fotki zaraz będą w moim wątku. Zapraszam :P

Fotki zaraz będą w moim wątku. Zapraszam :P
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Asiu storczyki cudne, a ta cambria z różem super.
Posłucham Twojej rady i cambria wędruje dziś na polu, a dendrobia są malutkie, dopiero się ukorzeniają w nowych doniczkach także dam im spokój.
Posłucham Twojej rady i cambria wędruje dziś na polu, a dendrobia są malutkie, dopiero się ukorzeniają w nowych doniczkach także dam im spokój.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Tu też piękności ;:2
Bordaska mam zupełnie takiego samego. Kupiony zaraz po Wielkanocy, ciągle obsypany kwiatami.
Bordaska mam zupełnie takiego samego. Kupiony zaraz po Wielkanocy, ciągle obsypany kwiatami.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!