Uratowane storczyki (Art) :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, piękny landrynek, zachwycił mnie swoim kolorkiem i ilością kwiatów, z nie cierpliwością czekam na kwiat beliny.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joasiu, jest mi niezmiernie miło, że o mnie pomyślałaś. Niestety nie mieszkam przy głównej trasie, poza tym nawet gdybyś przejeżdżała przez moją wichurkę to storczyków byś nie zobaczyła. Część jest na oknie od strony ogrodu, inne na stoliku przy oknie. Nawet moi sąsiedzi nie mają pojęcia o mojej pasji, jedynie ci, którzy nas odwiedzają. Kawałek moich zbiorów mam w innym domu, u mojego Piotrka.
A jak Ci się spodobała Dolina Baryczy? Milicz i okolice przy głównej trasie nie jest zbyt atrakcyjny, choć to się poprawia. Warto zjechać kilka km z głównej, choćby po to, by zobaczyć nasze przepiękne stawy :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Kamilo, zwiedzanie Doliny Baryczy zostawiam sobie na kolejne wakacje :) Tym razem śmignęliśmy tylko przejazdem w drodze nad nasze polskie morze 8)

A teraz znów trochę kolorków, zanim otworzy sie pączek Phal. "bellina"
Kolejny pęd cambrii w pełnym rozkwicie i poniżej nowy nabytek Dtps Kenneth Schubert:

Obrazek Obrazek

Czyż nie uroczy 'nosek' w piegi ?

Obrazek Obrazek

I jeszcze proporcje wielkości kwiatów w por. falenopsisem
Obrazek

Moje spostrzeżenie , co do koloru kwiatów tego maleństwa - łatwo zrobić zdjęcie "na niebiesko" ustawiając odpowiednio parametry aparatu fot.
Tak naprawdę niebieski kolor jest przekłamaniem. Prawdziwy kolor to odmiana fioletu. Też piękna.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

skąd wzięłaś tak cudowny Doritaenopsis? to jedno z moich marzeń... a bellina na pewno będzie cudna, jak zakwitnie.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Ale ta Cambria piękna! Oglądałam taką wczoraj, ale nie kupiłam. Żałuję, ale zdrowy rozsądek górą! Wygrałam z samą sobą. W końcu mam 4 Cambrie, wystarczy tylko doprowadzić je do kwitnienia.

Dtps Kenneth Schubert ma przepiękny fiolecik i kwiatki takie zgrabne. Naprawdę jest zachwycający :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Joasiu nowości śliczniuchne ;:1 Cambria ma piękne kolorki a Dtps Kenneth Schubert: to po prostu marzenie ;:80 Mam to cudo i czekam z niecierpliwością na kwitnienie ale na dziś popatrzę na Twój, by nacieszyć oczęta. ;:111 ;:111 ;:111 ;:112
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Joasiu, ta Cambria jest przepiękna ;:111
Doritaenopsis achhh marzenie ;:226 nawet nie wiedziałam że ma takie malutkie kwiaty ;:171 tymbardziej urzeka swoją delikatnością, a kolorek ma śliczny :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joasiu, Dtps. 'Kenneth Schubert' piękny :shock: Kolor ma niesamowity, niespotykany :wink:
A mnie się zdaje, czy te starsze kwiatki się juz tak nie błyszczą jak te nowe? :roll:
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Art, wpadłam po wakacjach do Ciebie :D
ŚLicznie Ci zakwitła różowa Phal. Gratuluję pozostałych kwitnień.
U mnie też po powrocie sporo ciekawostek. Chwytam więc zaraz za aparat!
Pozdrawiam.Ania
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Dziękujemy za miłe słowa :)
Dusiu, Dtps. Kenneth Schubert (i dodatkowo Lueddemanniana :) trafiły do mnie Dzięki uprzejmości Rafaela (dziękuję ;:180 )
Baryczko, brawo za zdrowy rozsądek !
AniuL, będę Ci sekundować w oczekiwaniu na Twoje kwitnienie "Schubercika". To które ja pokazałam, to nie moja zasługa.
Ale roślinka jest tak okazała i zdrowa, że mam nadz., że i mnie się kiedyś uda :wink:
Anussko, starsze kwiatki tracą ten intensywny kolor i perłowy połysk, ale to cieniowanie kolorow jest "na żywo"
właśnie bardzo ciekawe. Na zdjęciach kwiatuszki starsze wyszły trochę prześwietlone.
Anaako, zaciekawił mnie rodzaj zeński, którego użyłaś dla mojego ukwieconego falenopsisa :D
Rób fotki, chętnie pooglądam Twoje nowości :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusiu, Dtps. Kenneth Schubert (i dodatkowo Lueddemanniana trafiły do mnie Dzięki uprzejmości Rafaela
aha. ja go pewnie nie będę miała. a lueddemaniany mam, nawet 2. i zamierzam namówić R. na equestrisa.
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Art, bo phalaenopsis prawidłowo to ,ta', a nie ,ten'. Podobnie jak np. Mercedes - to rodzaj żeński :D
Fotki zaraz będą w moim wątku. Zapraszam :P
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Joasiu - "Kenneth Schubert" prześliczny :D Pięknie odcina się ta ciemna warżka od płatków. No i jak widać jeszcze przez jakiś czas będziesz cieszyć sie jego urodą, bo pączków cały zapasik :wink:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Asiu storczyki cudne, a ta cambria z różem super.
Posłucham Twojej rady i cambria wędruje dziś na polu, a dendrobia są malutkie, dopiero się ukorzeniają w nowych doniczkach także dam im spokój.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Tu też piękności ;:2
Bordaska mam zupełnie takiego samego. Kupiony zaraz po Wielkanocy, ciągle obsypany kwiatami.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”