Moje zielone cztery kąty
Stasiu - niech nam teraz młodzież dba o przyrost naturalny, mnie becikowe nie kusi
Wierzba ciachnięta z konieczności - coś złapała
Martuś - ja mam trzy wierzby... i tylko hakuro odróżniam
...może jeszcze mandżurska nie przekraczałaby moich możliwości... a swoją drogą planuję takową
A zdradź mi, czy Ty robisz jakieś cuda z tą pułapką? Mam na myśli wyparzanie, "odzapaszanie"
i w ogóle? Bo ja poczytałam w wątku kretowym... i zgłupiałam...
Mówisz, że to działa? Chyba spróbuję
Jolu - dąbrówka w jakiś tajemniczy sposób się u mnie znalazła, nie wiem skąd, ale zlokalizowałam ją w kilku miejscach i przesadziłam pod wiśnię, gdzie ma być taki okrywowy kobierzec: macierzanka, runianka i właśnie dąbrówka
... reszty nie posiadam 
Onka - machniom
Będę zbierać i dam znać, kiedy już będzie co wysłać
Na opakowaniu napisane było "mix" - ja akurat wolałam biały i różowy... On listki ma takie trochę inne...

Wierzba ciachnięta z konieczności - coś złapała

Martuś - ja mam trzy wierzby... i tylko hakuro odróżniam

A zdradź mi, czy Ty robisz jakieś cuda z tą pułapką? Mam na myśli wyparzanie, "odzapaszanie"

Mówisz, że to działa? Chyba spróbuję

Jolu - dąbrówka w jakiś tajemniczy sposób się u mnie znalazła, nie wiem skąd, ale zlokalizowałam ją w kilku miejscach i przesadziłam pod wiśnię, gdzie ma być taki okrywowy kobierzec: macierzanka, runianka i właśnie dąbrówka

Onka - machniom

- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiaczku, to był tylko kawał, taki sobie, dla żartów. I nie dotyczył Ciebie, ale jak chcesz.....
Do gabinetu kierowniczki w salonie kosmetycznym wpada facet:
- Co to ma znaczyć! Zapłaciłem za dwie godziny solarium, a wyproszono mnie po piętnastu minutach!
- Proszę się uspokoić. W instrukcji jasno jest napisane, że w kabinie można przebywać maksimum 15 minut.
- Nie interesuje mnie, co jest napisane w instrukcji! Ja jutro znad morza wracam!
Druga sprawa: tzn. już ciąć wierzby nie wolno?, pa ;:21
Do gabinetu kierowniczki w salonie kosmetycznym wpada facet:
- Co to ma znaczyć! Zapłaciłem za dwie godziny solarium, a wyproszono mnie po piętnastu minutach!
- Proszę się uspokoić. W instrukcji jasno jest napisane, że w kabinie można przebywać maksimum 15 minut.
- Nie interesuje mnie, co jest napisane w instrukcji! Ja jutro znad morza wracam!
Druga sprawa: tzn. już ciąć wierzby nie wolno?, pa ;:21
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Kurczę... a ja mam... sklerozęjollla500 pisze:Gosiu macierzankę cytrynowa i rogownicę mamjakbyś chciała

... bo macierzankę cytrynową też posiadam... od niedawna

A co do rogownicy - pewnie, że bym chciała... tylko, że ja nie bardzo mam co w zamian

Stasieńko - ja wiem, że nie o mnie

A wierzbę drugą - taką zwisającą - przycinam regularnie - inaczej słałaby się po ziemi

- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Odzapaszanie i wyparzanie? Pierwsze słyszę. Myję ją po każdym krecie i już.gorzata76 pisze:A zdradź mi, czy Ty robisz jakieś cuda z tą pułapką? Mam na myśli wyparzanie, "odzapaszanie"i w ogóle? Bo ja poczytałam w wątku kretowym... i zgłupiałam...
Mówisz, że to działa? Chyba spróbuję![]()
Gdzie było o wyparzaniu?
Działa

I jeśli odpowiednio szybko rurkę wykopiesz, to kret jeszcze żyje i można go wypuścić gdzieś daleko od ogródka

Marta - no, na którymś wątku o kretach było... żeby kret nie poczuł ludzkiego zapach... niby...
Spróbuję... tylko nie wiem, czy przy moim piachu nie zasypię przy okazji całago tunelu
Joluś - floksy mam wrzosowe (jeszcze z poprzedniego ogródka, więc w dużej ilości), ciemnoróżowych troszkę... małą kępkę białego i tyle samo takiego różowego z ciemniejszym oczkiem... jeden z tych dwóch coś nie bardzo... tylko teraz nie mam jak rozpoznać, który...
Spróbuję... tylko nie wiem, czy przy moim piachu nie zasypię przy okazji całago tunelu

Joluś - floksy mam wrzosowe (jeszcze z poprzedniego ogródka, więc w dużej ilości), ciemnoróżowych troszkę... małą kępkę białego i tyle samo takiego różowego z ciemniejszym oczkiem... jeden z tych dwóch coś nie bardzo... tylko teraz nie mam jak rozpoznać, który...
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Gosiu przed włożeniem pułapki na krety z zapadkami do tunelu ,należy ubrać gumowe rękawiczki
i krecik nie wyczuje zapachu człowieka.Codziennie trzeba spozierać do pułapki przez szparkę,czy krecik wszedł,
może też być ryjówka ,która jest bardzo pożyteczna,a potem z zawartością wynieść daleko poza ogród.
Przenosiny czyniłam z synem,który był bardziej odważny ode mnie
i krecik nie wyczuje zapachu człowieka.Codziennie trzeba spozierać do pułapki przez szparkę,czy krecik wszedł,
może też być ryjówka ,która jest bardzo pożyteczna,a potem z zawartością wynieść daleko poza ogród.
Przenosiny czyniłam z synem,który był bardziej odważny ode mnie

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
O widzisz Moja Droga. Oto mi chodziło. Czyli mogę przyciąć. Wielkie Dzięki. Pa, 

Adresy do moich wątków