Ten Longifields Twins jest niesamowity!
Zanno, dlaczego napisałaś o bezmyślności. Oświeć mnie, bo jestem ciemna ! Chodzi o wzmarzanie ?zanna pisze:Elu, wlałaś nadzieję w moje serce na ewentualność przezimowania kilku semi i evergreenów, które nieopatrznie i bezmyślnie, kierując się li tylko pięknem kwiatów zanabyłam na początku mojej liliowcowej przygody. Teraz już patrzę, co kupuję
Oczywiście, Polu, o wymarzanie. Nie mam ochoty, czasu, sił na zabezpieczanie roślin na zimę. Lepiej kupować dormanty , które tych zabiegów nie wymagają. A równie piękne są niektóre...Pola42 pisze:Zanno, dlaczego napisałaś o bezmyślności. Oświeć mnie, bo jestem ciemna ! Chodzi o wzmarzanie ?zanna pisze:Elu, wlałaś nadzieję w moje serce na ewentualność przezimowania kilku semi i evergreenów, które nieopatrznie i bezmyślnie, kierując się li tylko pięknem kwiatów zanabyłam na początku mojej liliowcowej przygody. Teraz już patrzę, co kupuję
Polu nie bądź taka surowa dla siebie, Twoje fotki też są całkiem fajnePola42 pisze:Ellaa, wszyscy chwalą Twoje fotki liliowców i ja się przyłączę, bo co z tego, kiedy liliowiec jest najpiękniejszej odmiany, kiety za obiektywem stoi taka ...., jak ja. Beztalencie fotograficzne !
Dlatego, kiedy się w końcu doczekam potężnego kwitnienia moich młodzieniaszków( rany, za ileż to lat ?), zaproszę Cię na poranne picie kawki z aparatem w dłoni. OK ?
Aniu w moim, otoczonym ze wszystkich stron ogrodzie, w którym na dodatek są 2 oczka, a od północy osłania go ściana domu, który się nagrzewa od słońca, panuje wyższa temperatura. Przekonałam się o tym w tym roku kiedy wiosną wystąpiły przymrozki do - 8 stopni. Obmarzły mi liście pnączy, które porastają zewnętrzne ogrodzenia, a wewnątrz ogrodu nic mi nie zmarzło :ozanna pisze:Elu, wlałaś nadzieję w moje serce na ewentualność przezimowania kilku semi i evergreenów, które nieopatrznie i bezmyślnie, kierując się li tylko pięknem kwiatów zanabyłam na początku mojej liliowcowej przygody. Teraz już patrzę, co kupuję
Urszulko liliowców jest ogromUrszula B pisze:przepiękne są te twoje liliowca ja nawet nie wiedziałam, że może być aż tyle odmian:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821