Ogródeczek:) - marivsz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariusz poleciałeś po bandzie z tymi zakupami. Super. Hutujnie mam, ładnie się prezentuję sadzona w kępach, więc możesz dokupić jeszcze parę. Hosta ładniutka , ale nie jestem przekonany, czy to jest miniaturka . One mają wąskie liście, ja mam tą właśnie o wąskich liściach. Ale może się mylę. Ogólnie zakupy rewelka.
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu ja śledzę teraz wszystkie wątki gdzie są żurawki;DDD

Mutari ja to zawsze po bandzie :D nie tylko w tym :;230 wiesz już jedną hoste z wąskimi mam, ale ona jest znacznie większych rozmiarów niż tą co teraz kupiłem, hutujnie spróbuje sobie rozmnożyć, a za zaoszczędzoną kasę kupić jeszcze jakieś hosty.

Dzisiaj miała być bodajże kulminacja "spadających gwiazd" ale deszcz cały czas i lipa, znaczy deszcz się przyda bo była susza, a poza tym to jak wcześniej wspominałem lubię deszcz :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Cześć Mariusz! Widziałem u nas ten hibiskus bagienny, ale pani w sklepie nie potrafiła podać jego nazwy :evil: A byłby już u mnie, bo też na nim polowałem.
Widzę, że idziesz w niewielkie kwasoluby :?: U mnie niestety golteria padła i na razie nie podejmuję kolejnej próby. Może jak zrobię porządną rabatę, to spróbuję.
Świetny ten cyprysik :shock:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

marivsz pisze:Dzisiaj miała być bodajże kulminacja "spadających gwiazd" ale deszcz cały czas i lipa, znaczy deszcz się przyda bo była susza, a poza tym to jak wcześniej wspominałem lubię deszcz :D
Mariusz - w radio mówili, że właśnie dzisiaj ma to być, przynajmniej ja się szykuję :-) mam nadzieję, że u Ciebie niebo pogodne, u nas niby słonecznie, ale chmur trochę jest...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Emalia
200p
200p
Od: 5 lis 2008, o 12:49

Post »

Miałam dziś cały dzień pracować w ogrodzie. Zajrzałam z rewizytą i wsiąkłam na półtorej godziny. Piękne tulipany, super ta żwirowa nawierzchnia i różnorodność iglaków. Z przyjemnością patrzyłam na Twoje dokonania jako nożycorękiego. Ja dopiero zaczynam przygodę z formowaniem, ale przycinanie roślin to moje ulubione ogrodowe zajęcie zaraz po pieleniu ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22

Post »

U Ciebie to dopiero jest co oglądać :shock: Jestem dopiero na początku, a i tak jestem pod wrażeniem :)
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
marivsz
1000p
1000p

Post »

Witaj Jacku, a jakoś tak wyszło, że teraz mam na nie ochotę;) golteria mam nadzieję, że da radę i będzie się dobrze czuła w nowym miejscu:) hehe tylko właśnie jest problem z cyprysikiem gdzie go posadzić;)

100krotka masz rację o 3 w nocy, po stronie wschodniej- także wstajemy wszyscy:DDD

Emalia dziękuję:) wiesz przycinanie fajna sprawa jak coś małe, ale jak trzeba z drabiny i jeszcze myśleć jak ją postawić żeby nic nie uszkodzić to już tak miło nie jest;/ hee jak skończę to pochwalę się jałowcem, przyciąłem go w tamtym roku, ale jego zdjęcia jeszcze nie było.

GosiaOsw dzięki:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Dobra, to obudź mnie za piętnaście trzecia, jeszcze sobie herbatę zrobię do termosu :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
marivsz
1000p
1000p

Post »

Hehe nie ma sprawy, tylko wiesz podaj nr;DDD a czemu do termsu ja sobie ze szklaneczką wyjdę na ławeczkę. Tyle spadających gwiazd może wreszcie się jakieś życzenie spełni:)
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

marivsz pisze:Hehe nie ma sprawy, tylko wiesz podaj nr;DDD a czemu do termsu ja sobie ze szklaneczką wyjdę na ławeczkę. Tyle spadających gwiazd może wreszcie się jakieś życzenie spełni:)
Mariusz mogłeś zażyczyć sobie gotowego oczka wodnego z kwitnącymi liliami wodnymi
:;230 :;230
marivsz
1000p
1000p

Post »

No niestety nie było nic widać;/ chmury wszystko zakryły;))) Geniu wiesz tak gotowego to bym chyba nie chciał, wiesz fajnie tak patrzeć jak trawnik przekształca się w plac budowy, który z czasem jest coraz piękniejszy;) A życzeń to i tak jest dużo :;230
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

marivsz pisze:Obiecane foty, ale kiepska jakość bo od 15 jest ciemnica i co chwila deszczem zawieje;(
hutujnia
Obrazek
Zakupy poczyniłeś spore,chyba masz dużo wolnego areału do wysadzania.Houtunia sercowata jest bardzo ładną płożącą się rośliną ,ale rozwija wielkie rozłogi korzeniowe,które mogą zdominować całą rabatkę ,lubi podmokłe i zasobne gleby.
:roll:

Żurawki kupiłeś dorodne,mnie nie udało się dostać takich egzemplarzy.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
marivsz
1000p
1000p

Post »

Nela, tam gdzie ma rosnąć to będzie miała miejsca, a to jest najniżej położony teren w całym ogrodzie także i wilgoć jest, na żurawki dalej poluję;)
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Dzisiaj widziałem piękny hibiskus bagienny, kremowy z ciemnm środkiem taki gdzieś metrowy, za 35 zł, dożo :?: kobitka powiedziała, że może też inne kolory mieć :)
marivsz
1000p
1000p

Post »

Pewno że dużo, wiesz białe to u mnie idzie kupić za 10zł ja za swojego dałem 16zł ale ma być w odcieniu czerwieni czy tam różu.
ogródeczek
storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”