Ogródeczek:) - marivsz
Mariusz poleciałeś po bandzie z tymi zakupami. Super. Hutujnie mam, ładnie się prezentuję sadzona w kępach, więc możesz dokupić jeszcze parę. Hosta ładniutka , ale nie jestem przekonany, czy to jest miniaturka . One mają wąskie liście, ja mam tą właśnie o wąskich liściach. Ale może się mylę. Ogólnie zakupy rewelka.
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu ja śledzę teraz wszystkie wątki gdzie są żurawki;DDD
Mutari ja to zawsze po bandzie
nie tylko w tym
wiesz już jedną hoste z wąskimi mam, ale ona jest znacznie większych rozmiarów niż tą co teraz kupiłem, hutujnie spróbuje sobie rozmnożyć, a za zaoszczędzoną kasę kupić jeszcze jakieś hosty.
Dzisiaj miała być bodajże kulminacja "spadających gwiazd" ale deszcz cały czas i lipa, znaczy deszcz się przyda bo była susza, a poza tym to jak wcześniej wspominałem lubię deszcz
Mutari ja to zawsze po bandzie

Dzisiaj miała być bodajże kulminacja "spadających gwiazd" ale deszcz cały czas i lipa, znaczy deszcz się przyda bo była susza, a poza tym to jak wcześniej wspominałem lubię deszcz

ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Cześć Mariusz! Widziałem u nas ten hibiskus bagienny, ale pani w sklepie nie potrafiła podać jego nazwy
A byłby już u mnie, bo też na nim polowałem.
Widzę, że idziesz w niewielkie kwasoluby
U mnie niestety golteria padła i na razie nie podejmuję kolejnej próby. Może jak zrobię porządną rabatę, to spróbuję.
Świetny ten cyprysik

Widzę, że idziesz w niewielkie kwasoluby

Świetny ten cyprysik

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariusz - w radio mówili, że właśnie dzisiaj ma to być, przynajmniej ja się szykujęmarivsz pisze:Dzisiaj miała być bodajże kulminacja "spadających gwiazd" ale deszcz cały czas i lipa, znaczy deszcz się przyda bo była susza, a poza tym to jak wcześniej wspominałem lubię deszcz

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Miałam dziś cały dzień pracować w ogrodzie. Zajrzałam z rewizytą i wsiąkłam na półtorej godziny. Piękne tulipany, super ta żwirowa nawierzchnia i różnorodność iglaków. Z przyjemnością patrzyłam na Twoje dokonania jako nożycorękiego. Ja dopiero zaczynam przygodę z formowaniem, ale przycinanie roślin to moje ulubione ogrodowe zajęcie zaraz po pieleniu ;)
-
- 1000p
Witaj Jacku, a jakoś tak wyszło, że teraz mam na nie ochotę;) golteria mam nadzieję, że da radę i będzie się dobrze czuła w nowym miejscu:) hehe tylko właśnie jest problem z cyprysikiem gdzie go posadzić;)
100krotka masz rację o 3 w nocy, po stronie wschodniej- także wstajemy wszyscy:DDD
Emalia dziękuję:) wiesz przycinanie fajna sprawa jak coś małe, ale jak trzeba z drabiny i jeszcze myśleć jak ją postawić żeby nic nie uszkodzić to już tak miło nie jest;/ hee jak skończę to pochwalę się jałowcem, przyciąłem go w tamtym roku, ale jego zdjęcia jeszcze nie było.
GosiaOsw dzięki:)
100krotka masz rację o 3 w nocy, po stronie wschodniej- także wstajemy wszyscy:DDD
Emalia dziękuję:) wiesz przycinanie fajna sprawa jak coś małe, ale jak trzeba z drabiny i jeszcze myśleć jak ją postawić żeby nic nie uszkodzić to już tak miło nie jest;/ hee jak skończę to pochwalę się jałowcem, przyciąłem go w tamtym roku, ale jego zdjęcia jeszcze nie było.
GosiaOsw dzięki:)
ogródeczek
storczyki
storczyki
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Dobra, to obudź mnie za piętnaście trzecia, jeszcze sobie herbatę zrobię do termosu 

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- 1000p
Hehe nie ma sprawy, tylko wiesz podaj nr;DDD a czemu do termsu ja sobie ze szklaneczką wyjdę na ławeczkę. Tyle spadających gwiazd może wreszcie się jakieś życzenie spełni:)
ogródeczek
storczyki
storczyki
-
- 1000p
No niestety nie było nic widać;/ chmury wszystko zakryły;))) Geniu wiesz tak gotowego to bym chyba nie chciał, wiesz fajnie tak patrzeć jak trawnik przekształca się w plac budowy, który z czasem jest coraz piękniejszy;) A życzeń to i tak jest dużo 

ogródeczek
storczyki
storczyki
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Zakupy poczyniłeś spore,chyba masz dużo wolnego areału do wysadzania.Houtunia sercowata jest bardzo ładną płożącą się rośliną ,ale rozwija wielkie rozłogi korzeniowe,które mogą zdominować całą rabatkę ,lubi podmokłe i zasobne gleby.

Żurawki kupiłeś dorodne,mnie nie udało się dostać takich egzemplarzy.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- 1000p
Nela, tam gdzie ma rosnąć to będzie miała miejsca, a to jest najniżej położony teren w całym ogrodzie także i wilgoć jest, na żurawki dalej poluję;)
ogródeczek
storczyki
storczyki
-
- 1000p
Pewno że dużo, wiesz białe to u mnie idzie kupić za 10zł ja za swojego dałem 16zł ale ma być w odcieniu czerwieni czy tam różu.
ogródeczek
storczyki
storczyki