Moje zielone cztery kąty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

gorzata76 pisze: ...

I inne kwitnące...

Obrazek

Coś mi dziś nie idzie z tymi zdjęciami, teraz znów serwer przerwał połączenie... fotosikowy serwer :roll:
Mimo przerw w pracy fotosika i tak pokazałaś cudne foty. :wink: Mi najbardziej podoba się ta powyżej. Co dokładnie widać w tle? Jakieś kamyczki?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mi też to zdjęcie szalenie się podoba :)

Gosia - a wierzba z gołą pupą?
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś - miałam problemy z doświetleniem zdjęć - późno się zebrałam... no i nie wszystkie wyszły tak jak powinny :( Jutro będę ją opryskiwać (przez ten deszcz musiałam się wstrzymać), to i fotkę cyknę...

Gosiu - w tle rzeczywiście żwirek :) , powiem Wam, że robienie zdjęć na jego tle wymaga sporej dozy samozaparcia :? - aparat dostaje oczopląsu i nie może ustawić ostrości :lol: ... no, ale udało się i efekt całkiem, całkiem... Jako że na bezrybiu i rak ryba, to dziewanna - samosiejka też może być ładnym kwiatkiem ogrodowym... kiedy inne przekwitają :wink:
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Gośka mi też w tym roku się taka panna-dziewanna wysiała(już przekwitła wprawdzie). Nawet się zastanawiałam czy to roślinka jednoroczna?
Zdjęcia robisz super, ja muszę u córci wziąć lekcję.
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Gosiu czyżby Ciebie również dopadła choroba żwirkowo - kamyczkowo - kamyrdolowa, tudzież kamulcowa? :lol:
Jeśli tak, to już nie będą smocze jaja, tylko jaja dinozaura :;230
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Gorzatko. Tak ciągle mijamy się w wielu ogrodach i pomyślałam sobie, że muszę w końcu zwiedzić twój ogród. Właśnie skończyłam, a zaczełam wczoraj :lol: :lol: Ogród piękny, jeśli pozwolisz będę zaglądała, ale czytając twoje wypowiedzi stwierdzam, że z ciebie to tako prawdziwo szwarno dziołacha :lol: :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Pięknie :D Dobranoc
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Gośka a wrzuć fotkę swojej laurowiśni tak przy okazji. Szperałam dzisiaj trochę w internecie w tematach laurowiśni i zobaczyłam, że prawie wszystkie mają takie ciemne liście. Moja natomiast takie jasno zielone. Nie wiem czy to z winy odmiany czy może ma jakieś pokarmowe "braki" :?
Aśka
Zapraszam
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Gosiu sorki, że dopiero teraz piszę ale byłem na wsi - jestem z Piekar Śląskich i właśnie około 20km mam do ogrodnictwa 'Ogród Śląski - Żurek' :D Jest tam masa ciekawych roślin, ale niestety drogo i obsługa niemiła (niekiedy wręcz chamska!). Tak jakby i tak tam jeżdżę, bo zakup ciekawych odmian bylin wychodzi mimo wszystko łatwiej i taniej niż sprowadzanie ich z zagranicy :roll: :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

g.kiecko pisze:Gosiu czyżby Ciebie również dopadła choroba żwirkowo - kamyczkowo - kamyrdolowa, tudzież kamulcowa? :lol:
Jeśli tak, to już nie będą smocze jaja, tylko jaja dinozaura :;230
ja też miałam przejściowo tą chorobę, ale jak widzę, jak wszystko lecące i opadające robi śmietnisko na tych kamykach to już sobie zaczynam odpuszczać :roll: :twisted:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

iwa27 - witaj :D
Rzeczywiście często na siebie wpadamy... Ja już nawet zaczęłam bywać u Ciebie, ale nie chciałam się odzywać, póki nie skończę :wink: Obiecuję, że w najbliższym czasie się ujawnię... Szwarno dziołcha? :shock: No... nie wiem... u nas jest tak zupełnie nieśląsko :wink:

Asiu - moja laurowiśnia została kupiona z takimi jasnymi liśćmi... wszystkie takie były :roll: Ja nawet widziałam taką nakrapianą...

Obrazek

Piterek - żurawkowy królu ;:59 - witam... Już trafiałam na niepochlebne opinie o tym przybytku... Dla mnie to i tak dość daleko :roll: a nie ciągnie mnie tam ścisła specjalizacja :wink:

Aniu - ja mam tylko ten kawałek żwirkowy, raczej jako zabezpieczenie przed chwastami póki co :wink: Mam nadzieję, że kiedyś będzie tam gęsto... no, ale nie od razu Rzym zbudowano...
Jak ja będę oczyszczać rabatki, na których jest kora, kiedy liśćmi sypnie? Grabiami - wygrabię nadto, odkurzacz, nawet gdyby był :wink: - to samo... chyba zostanę takim ogrodowym Kopciuszkiem, co to przebiera i przebiera...
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

gorzata76 pisze:Jak ja będę oczyszczać rabatki, na których jest kora, kiedy liśćmi sypnie? Grabiami - wygrabię nadto, odkurzacz, nawet gdyby był :wink: - to samo... chyba zostanę takim ogrodowym Kopciuszkiem, co to przebiera i przebiera...
to ja Ci mogę lekcji udzielać z tego przebierania :wink: ewentualnie poproś wróbelki, gołąbki i właśnie kopciuszki, ktoś kiedyś powiedział, że one najlepiej sobie radzą z przebieraniem :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Same śliczności .Mieczyki lilijki ,różyce ................,a najcudniejsza rabata hostowo -żurawkowa. :shock:
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Gorzatko. Mówisz, że u was zupełnie nieśląsko - no i co z tego i tak jesteś szwarno dziołaszka :lol:

Jak masz daleko do Żurka, to może masz bliżej do Goczałkowiec - tam ci jest dopiero ogrodnictwo - u Kapiasa - posyłam ci link http://www.kapias.pl/component/option,c ... 1/lang,pl/

Bardzo chciałabym się tam wybrać we wrześniu, ale akurat gdy mają dni otwarte to ja w sobotę mam wesele chsześniaka :roll: ale mam nadzieję, że jak się przyjeżdża w innych terminach to też mozna pooglądać - Piterek pisał też o tym ogrodnictwie
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Małgorzatko u Ciebie jak zawsze ślicznie :D przepraszam że dopiero teraz Cię odwiedzam ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”