Pozdrawiam. Ania :P
czyli moja bellina może zakwitnąć? bardzo bym chciała. bardzo mi się podobają kwiaty tej odmiany, mają ciekawy kolor i podobno cudny zapach. bardzo lubię też rysować belliny. na wystawie w Sosnowcu był mój rysunek belliny, może go widziałaś... był na takim stoliku blisko wyjścia, obok kilku Phalaenopsisów. na jednym stoisku były niekwitnące belliny, pewnie była wśród nich twoja. jak byłam na wystawie w 1. dzień to 3 belliny były. gdyby były tańsze (np. o połowę), to może bym sobie kupiła i miałabym dwie. były bardzo piękne, z błyszczącymi liśćmi, ale jak zobaczyłam cenę, to mi się odechciało.Art pisze:Szkoda, że nie możesz więcej pokazywac na fotkach z tego co opisujesz. Ale mniej więcej wyobrażam sobie
jak to wygląda.
Twoja 'Bellina' ładnie się rozwija, tworzy sobie obecnie tzw. bazę i jestem pewna, że doczekasz również pędu.
Ja mam podobnie u jednego Dendrobium phal. - młody przyrost dawno już dojrzał, roślina zdrowa, ale długi już czas
milczy jak zaklęta
Musimy uzbroic się w cierpliwość![]()
A Phal.lueddemaniana nie mam jeszcze.
ja nie pracuję i dlatego nie mogę sobie kupić storczyka za 100 zł (wyjątkiem są Vandy, ale je bardzo ciężko kupić taniej). ja nie jestem taka jak inne dziewczyny w moim wieku, więc zamiast kupować płyty czy inne podobne bzdury kupuję sobie storczyki. a widząc mój rysunek wiedziałaś, że to mój czy nie? ja go kiedyś narysowałam i dałam go tym, co robią wystawy podczas spotkania storczykowego. na następną wystawę narysuję więcej (różne Phalaenopsisy, Vandy itp.).Art pisze:Dusiu, widziałam Twój rysunek na wystawie w Sosnowcu, własnie na tym stoliku. Bardzo ładny![]()
Rozumiem Cię, że nie możesz pozwolić sobie na drogie storczyki, bo przecież jeszcze nie pracujesz -
a więc jeszcze nie zarabiasz. Ale kiedyś to się zmieni.
Ja pracuję, więc np. zamiast nowej bluzki, wolę kupić droższego storczyka
Joasiu- piękności zastałaś po powrocie. Różowy jest prześliczny, pięknie cieniowany. A pączka u belliny gratuluję, pokażesz nam fotki, gdy rozkwitnie? Obiecaj!Art pisze:
![]()