Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII,cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

E tam.... dopiero teraz wystawiłam je na balkon. Normalnie siedzą na parapecie południowym. W tych doniczkach naprawdę ogromny ścisk. I powiedzmy sobie szczerze... za dużo wody to one nie dostają :lol: Mało, że podlewam je jak sobie przypomnę to jeszcze tej wody wchodzi tam jak na lekarstwo. Jednak takie traktowanie im chyba odpowiada... jak widać :)

A na kawkę to ja zapraszam. Teraz się nie urwę z chaty bez psa. I tak zostaje na 2-3 godziny codziennie jak biegam do szpitala. Dobrze, że mam wyrozumiałych sąsiadów bo ryja drze niemiłosiernie. Jak nie ma mnie 3 godziny to bite 3 godziny się drze tak, że w rynku słychać.

A niby takie niewiniątko ;)

Obrazek

Hmmm... chyba byłam nieco niesprawiedliwa wobec moich chabazi. Tak mi się widziało, że kiepsko rosną i dopiero porównanie zdjęć uświadomiło mi, że się mylę :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
magi
500p
500p
Od: 30 maja 2009, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki gęsty balkonik :D , bardzo mi się te scille -cebulice podobają :wink:

a pies widzę wrodzone niewiniątko :lol:
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Magi :)
Pewnie niedługo wezmę się za przerzedzanie cebulicy to i będą maluchy ;)
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

No dobra,to póki ja jeszcze nie mam psa to wkrótce cię "nawiedzę".A na scille się oczywiście piszę! :wink:
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to wydłubiemy ją razem :)
A co do... "to póki ja jeszcze nie mam psa" to mój nie potraktuje go jak psa ;) Możesz śmiało go przytaszczyć :)
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam i mam parę fotek zrobionych o poranku. Jedyna możliwość by zrobić coś w promieniach słońca. A jest na balkonie calutką godzinę 6-7 rano :?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Roślinki się powtarzają ale za to w zupełnie innej odsłonie :)
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

O matuchno...kiedy mogę cię "nawiedzić"? :lol:
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

Ale piękne kwiatki!!!!! Ich widok aż dech zapiera :)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu... każdego dnia. Tylko daj dzień wyprzedzenia bym nieco chatę ogarnęła :wink: 8)

Joasiu... rzadko zdarza mi się być na balkonie w środku nocy ;) Więc jak zobaczyłam jak słonko prześwieca liście pognałam po aparat. Niestety tylko tyle zdjęć bo bateria zdechła :evil:

Tak całkiem na marginesie to zaczynam tworzyć katalog swoich prac. Jak kto chce to może rzucić okiem. http://alfaxiii.fotosik.pl/slideshow.pH ... 1=alfaxiii
Awatar użytkownika
Fiona
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 lip 2008, o 17:40

Post »

Witaj :D Ja też zbieram trzykrotki . Masz bardzo ładna kolekcję swoich zazdroszczę niektórych :oops: :oops:
W stopce masz napisane ,że zbierasz trzykrotki i trzykrotkowate chciałam tam wejść ,ale wyświetla mi się ,że jest nie prawidłowy adres .
Ja swoje też trzymam na balkonie .To pomysł od Ciebie i powiem szczerze ,że pomysł był niesamowicie trafny bo trzykrotki zaczęły ślicznie się rozrastać sama bym ich nie wystwiła bo strach przed przypaleniem czym zmarznięciem czy innym taki wziął by góre, chociaż mam bardzo mało postów na forum bywam niemal codziennie od 2 lat :oops:
Tez poszukuję trzykrotek może wspomożemy się razem w poszukiwaniach .Nie chcę zakładać na razie swojego wątku ,ale myślałam nad tym ,żeby pokazać moje zielone w zakładce http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7249

a katalog Twoich dzieł sztuki wyjatkowo przypadł mi do gustu .Cudowności w nim pokazujesz :P
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Alfo obejrzałam Twoje prace - po pierwsze bardzo profesjonalna galeria :-) Niesamowicie podobają mi się Twoje butelki - chętnie widziałabym u siebie podobne, ale jeszcze nie próbowałam tej techniki. Niektóre prace wyglądają jak malowane pastelą, np. ten pan na koniu - super :-) koty też mi sie bardzo podobają - gdyby nie to, że masz komplet, to także myślałabym, że je od początku robiłaś :-) Naprawdę świetnie :-)
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Fiona... prędziutko pokazuj co tam ukrywasz :)
Cieszę się, że pięknie Ci rosną na balkonie. Pamiętaj tylko by na jesieni je zabrać do domu przed przymrozkami. Tego
eksperymentu by nie przetrwały. A w stopce nie ma linka (czy linku?), to tylko info ;) Może kiedyś zrobię przyzwoity katalog ze swoimi trzykrotkami to wstawię link :)

Joasiu... Łączę techniki. Poza klejeniem sporo podmalowuję. Może dlatego widzisz pastele choć maluję akrylami ;) Może kiedyś wezmę się za malowanie swoich roślin. Nie tylko fotki :) Na razie czekam na natchnienie :lol:
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

No wiadomo, że na desce nie pomalujesz pastelami :lol: ale uzyskujesz równie piękny, rozmyty efekt ;-)
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A dlaczego nie pomaluję na desce? Jeśli ją porządnie zagruntuję to i pastelami zrobię 8) Tylko trwałośś by chyba była dyskusyjna. Nie wiem czym się zabezpiecza pastele. Jeśli werniksem to nie problem i na desce :)
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Werniksem, werniksem, więc może i by coś tam było widać:-) w każdym razie super :-)
Na leśnym balkonie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”