KaRo to zgadzamy sie obie i z tego co piszą dalsi mili goście to jest
PINK PEACE
Tess dzięki

jedna NN mniej
Vita miło Cie gościć

Szkoły sadzenia róż sa różne. Jedną z nich są sadzenia jesienne róże sprzedawane są łysym korzeniem (nie w doniczce) i jeżeli różyca jest zdrowa zdąży się ukorzenić przed zimą, wiosna szybciej zawiązuje kwiaty bo nie traci energii na ukorzenianie

Odmiana "Kutno" przyznam się że nie wiem to zamówienie Gosi Deirde sama jestem ciekawa jak wygląda

Po wizycie w Hortulusie zawsze sa nowe pomysły bo miejsce niezwykłe. Jesienią znów szaleństwa ogrodowe przesadzanie i nowe nasadzenia więcej róż ale i lilie, sasanki, hiacynty.....etc ???????
Irenko kupiłam ją w OBI pod nazwa Troika bo chciałam pomarańczową różyczkę na rabatę biało pomarańczową. Okazała się intensywnie różowa i bardzo byłam niezadowolona że to nie taka jak chciałam ale jak zakwitła i zobaczyła kwiat jestem pod ogromnym wrażeniem w dodatku przepieknie mocno pachnie i.. juz nie żałuje że to nie Troika (dokupię oczywiście) a różowa Pink Peace zostaje
Chatte rózyczka została posadzona wiosna tego roku na słonecznym stanowisku, miejsce reprezentacyjne przed domem (miała być pomarańczowa ) dostaje jeść i pić mówię do niej że jest piękna bo mimo różu którego nie lubię ta mnie powaliła urodą